Goudbaren inkoop

Wie goudbaren te koop wil aanbieden in onze winkel in Utrecht, is vermoedelijk zelf al enigszins thuis in de wereld van goudprijzen en grammen en ounces goud. Bij goudbaren gaat het namelijk ook om de wat grotere waarden aan goud, te veel voor in een gouden munt.

Maar er zijn ook kleine goudbaren en tabletjes van 1 gram tot een paar gram goud. Vanzelfsprekend taxeren we een goudbaar die u wilt verkopen graag, met een (tijdelijke) offerte op basis van de actuele goudprijs.

Hoe kan ik zien of ik een vertrouwde goudbaar heb?

Verreweg de meeste goudbaren zijn geproduceerd door maar een paar gespecialiseerde goudsmelterijen met een lange traditie in de goudhandel. Deze marktleiders (vooral uit Europa) hebben voor goud inkoop adressen vertrouwde namen als Umicore Brussel, Heraeus Precious Metals Germany, Credit Suisse of Argor S.A.

Op uw goudbaar is altijd een tekentje te zien: het officiële stempel van de smelter op de goudstaaf. Om toegelaten te worden tot het selecte groepje ‘erkende goudsmelters’ moet een goudleverancier de goedkeuring hebben van toezichthouder LBMA. LBMA is de afkorting van London Bullion Market Association, een Brits handelshuis dat de kwaliteitseisen voor goudbaren en zilverbaren heeft opgesteld in een document met richtlijnen (de Good Delivery), ondersteund door de grote centrale banken. En natuurlijk deze spelregels ook voortdurend controleert. LBMA, centrale banken en handelshuizen in goud staan zo samen garant voor de kwaliteit van de goudproducten die overal te koop zijn.

goudbaren inkoop

Goudbaren verkopen bij een goud inkoop

 

Ook de inkoop van goudbaren (of goudstaven) en muntbaren goud kan in principe zonder afspraak, net als de taxatie van kleine hoeveelheden goud in munten en gouden sieraden.

Wanneer u een complete set goudbaren te koop wilt aanbieden, of een aanzienlijk deel van uw ‘goudvoorraad’ is een persoonlijk gesprek met onze goudspecialist snel geregeld.

Net zoals bij de aankoop van meerdere goudbaren, kunnen we in overleg bekijken of – afgezien van de dagprijs van goud – ook een kleine kwantumkorting (gelet op de totale hoeveelheid goud die u verkopen wilt) nog een rol speelt.

 

Zelf goudbaren kopen?

 

Dat kan ook. Bijvoorbeeld als pensioenvoorziening of als spaarvorm met een gouden randje in onzekere tijden. Deze website over onze goud inkoop in Utrecht probeert u een beetje wegwijs te maken op het gebied van goud verkopen en goud laten taxeren.

Maar omdat wij uitstekend de weg weten in de wereld van goud en zilver, kunnen we u ook altijd vrijblijvend informeren over gouden munten en goudbaren van erkende goudsmelters.

goudbaren verkopen utrecht