Gouden munten inkoop

De allereerste betaalmiddelen waren vierkante gouden ‘muntjes’ in het oude China, daarna veroverden gouden munten de hele wereld als wettig betaalmiddel, lang voordat er papieren geld bestond. Omdat fysiek goud in de vorm van gouden munten of goudbaren nog steeds wordt gezien als vaste economische waarde met veel vertrouwen, zijn gouden munten alleen maar meer waard geworden, soms vele malen meer dan de nominale waarde van bijvoorbeeld 50 dollar of een tientje bij het gouden tientje. Heeft u zelf gouden munten die u wilt verkopen in Utrecht? Lees dan verder.

Bekende gouden munten met certificaat

In gouden munten bestaat letterlijk een levendige handel. Van oudsher worden de mooiste en bekendste gouden munten gemaakt in de landen waar ook goud wordt gevonden: Australië, Zuid-Afrika, Mexico, de Verenigde Staten. Maar ook in erkende bankierslanden als Zwitserland en Andorra worden veel gouden munten geslagen. De bekendste namen die bij onze gouden munten inkoop regelmatig worden aangeboden:

Gouden munten inkoop

Ook gouden munten zijn er in veel soorten en maten.

De oudste en bekendste is de Krugerrand. Andere grote namen onder de gouden munten zijn de Canadese Maple Leaf, de Golden Nugget, de Golden Eagle en de Oostenrijkse Philharmonic. Allemaal munten met een goudgewicht van exact 1 troy ounce goud. De precieze waarde hangt af van de actuele goudprijs als u uw munten wil verkopen. De bovengenoemde munten hebben geen verzamelwaarde.

gouden munten inkoop.

Gouden munten verkopen

De bekende gouden munten hebben voor onze goud inkoper weinig geheimen. In tegenstelling tot gouden sieraden of unieke gouden objecten, is de dagwaarde van zo’n gouden munt gemakkelijk snel vast te stellen. De makers (een nationale munt of een erkende goudsmelter) leveren er immers een goudcertificaat bij, waarin precies wordt omgeschreven hoe dik en zwaar de munt is (bruto en netto in grammen goud). Verreweg de meeste gouden munten hebben een standaard goudgewicht van precies een ounce (in de goudwereld Troy Ounce ofwel 31,1 gram goud) of een afgeleide daarvan: precies de helft of een kwart. De verkoopwaarde bij onze goud inkoop hangt dan alleen nog af van de op dit moment geldende actuele goudprijs.

Grotere waarden aan goud worden meestal verhandeld in de vorm van baren, de bekende broodjes goud die ook in de Nederlandsche Bank liggen als belegging.