Actuele goudprijs

 

Goud, waardevol edelmetaal in onzekere tijden. Anders dan ‘papieren valuta’ houdt goud altijd zijn waarde. Bij verkoop van goud geldt de actuele goudprijs, een dagwaarde. Waarom is goud zo waardevol?

 

Waar letten we op bij het bepalen van de prijs per gram?

  • Goud biedt zekerheid
  • Goud is populair als vertrouwde belegging
  • Zelfs een paar gram goud kan verrassend veel waard zijn
  • De grondstof goud is populair, maar steeds zeldzamer
  • Actuele goudprijs hangt af van ontwikkelingen op de wereldmarkt
  • Goudprijs is een dagprijs
  • Daarom heeft een bod van ons een beperkte levensduur
  • De hoogste goudprijs van Utrecht zal u aangenaam verrassen
  • We letten op zuiverheid en gewicht – nauwkeurig gemeten
  • Elke vorm van puur goud komt in aanmerking voor verkoop

Uw goudproduct, gouden munt of gouden sieraad kunnen we natuurlijk niet goed op afstand beoordelen. Loop daarom gerust eens binnen voor een vrijblijvende taxatie.

Goud heeft in de loop der eeuwen altijd al gestaan voor kostbaar en bijzonder. Dat gaat terug tot de culturen van deZuid-Amerikaanse Maya’s en de Egyptenaren, via onze Gouden Eeuw naar de gouden medaille op de Olympische Spelen. In de eerste jaren van de 21e eeuw kwam daar een nieuwe kwaliteit bij: goud als belegging om balans te brengen in onzeker zwalkende papieren munten als de dollar en de euro. Wat u vooral wilt weten: wat krijg ik voor mijn goud als ik het nu verkoop?

 

Goud als waardevaste zekerheid in gevaarlijke tijden

 

In de brandkasten van de Nederlandsche Bank in Amsterdam liggen ze hoog opgestapeld: goudbaren, broodjes van ongeveer een kilogram goud, in meterslange opslagplaatsen. Een belangrijke stabiele factor in onze economie (ook in tijden van crisis). Want elke minister van financiën en elke directeur van een centrale bank weet hoe broos de positie van nationale munteenheden als de euro kan zijn. En ook de grote hoeveelheden giraal geld die er in omloop zijn, leveren geen vertrouwen op: giraal geld is al helemaal niet tastbaar; in feite is het alleen een afspraak: getallen op een bankafschrift, die staan voor geld dat je ‘eigenlijk’ te goed hebt. Fysiek goud is daarom zo belangrijk: tastbaar en waardevast voor langere tijd.

 

De goudprijs fluctueert; kan per dag licht wijzigen

 

De goudprijs is op dit moment veel hoger dan zo’n dertig jaar geleden. En hoe mooi stijgend die lijn voor investeerders, centrale bankiers en beleggers ook is, de waarde van goud op de langere termijn is geen kaarsrechte lijn. Afhankelijk van allerlei ingewikkelde factoren (beschikbaarheid van de delfstof goud, de kracht van de dollar en de euro, goud als grondstof voor industriële toepassingen, enzovoorts), die ook nog eens van invloed zijn op elkaar, wordt er dagelijks opnieuw uitgerekend hoeveel een gram goud op de internationale markt voor goud exact waard is. De rekeneenheid waarmee goud afgezet wordt tegen andere eenheden als de dollar of het Britse pond, is de Troy Ounce goud, zo’n 31 gram. Het mooie is dat juist die verschillende factoren de grootste koersschommelingen voorkomen: gaat het aan de ene kant heel hard (de toegenomen vraag naar goud voor sieraden), dan zal het aan de andere kant juist getemperd worden: goud wordt veel duurder en daardoor iets minder aantrekkelijk voor consumenten in gouden sieraden. Dat levert stabiliteit op en die is in een economie altijd welkom.

 

De goudprijs in de winkel van een goud inkoop

 

Omdat de goudprijs niet helemaal vast ligt en letterlijk per dag lichte veranderingen kan laten zien, is een taxatie met concreet bod voor uw goudproduct in onze goud inkoop ook nooit een tijdloze offerte. Over twee maanden kan de goudprijs weer anders zijn. We vertellen er daarom altijd bij dat een bod een beperkte levensduur heeft. Voor veel mensen die onze winkel bezoeken, is de actuele goudprijs een mooie meevaller waar ze niet op gerekend hadden. Dat merken we vaak aan de reacties. Nu verkopen kan dus een aantrekkelijke optie zijn. Enige bedenktijd vragen kan altijd; een nieuwe taxatie op basis van de dan geldende dagprijs voor een gram goud is snel geleverd. En wat voor u als aanbieder van gouden munten of oud goud een goed vooruitzicht is: het is helemaal niet onwaarschijnlijk dat de dagprijs van goud tegen die tijd alweer wat gestegen is.

 

[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]