Sieraden taxeren in Utrecht

Bij het sieraden taxeren  is er een belangrijke keuze die u moet maken, namelijk “ waar laat ik mijn sieraden taxeren “. En hoe gaat dit in zijn werk. Er kunnen verschillende prijzen  op een taxatierapport vermeld staan. Een taxatierapport heeft maar een beperkte geldigheid nl. drie jaar. Een rapport uit de jaren 90 geeft een vertekend beeld van de taxatiewaarde want de  sieraden kunnen inmiddels uit de mode geraakt zijn. Een taxatierapport heeft maar een geldigheid van drie jaar. Gaat het om een taxatie voor de verzekering, of gaat het om een executie waarde? Zoals u kunt begrijpen zijn dit twee verschillende waardes die nogal verschillen. Natuurlijk gaat uw keuze uit naar een gediplomeerde taxateur. Dit is een verstandige keuze. Een gediplomeerde taxateur kan namelijk beoordelen of  het gaat om oud goud of zilver. Hij weet dan ook direct de waarde omdat hij hiervoor is opgeleid.

Antieke sieraden

Het grote voordeel van een gediplomeerde taxateur boven een gewone inkoper van goud is dat hij bijzondere sieraden op waarde weet te schatten. Vooral de waarde van antieke sieraden kan de   goud inkoop prijs vele malen overstijgen. Het herkennen en op waarde schatten van antieke sieraden is niet iets wat zo te leren is. Gaat u daarom eens kijken wat deze gediplomeerde taxateur voor u kan betekenen, misschien wilt u wel een paar sieraden op waarde laten testen.

Waarde sieraden bij erfenis

Vooral in het geval van een erfenis zijn er veel onduidelijkheden over de waarde van de verkregen sieraden. Zijn ze allemaal echt en wat is de werkelijke verkoopwaarde? Is het echt zoveel waard als u denkt en de andere familieleden vermoeden? Vaak vindt u taxatierapporten van eerdere taxaties. In de loop van jaren kan de prijs echter gewijzigd zijn. Er is maar een goede manier om hier achter te komen en dat is door naar een gediplomeerde taxateur te gaan en de sieraden op waarde te laten schatten.