Zilverbaren inkoop

 

Net als bij goud is de zilverprijs per gram de laatste decennia flink gestegen. Ook fysiek zilver vertegenwoordigt nu een aanzienlijke economische waarde. Wie zilverbaren of muntbaren van zilver bezit, kan ze verkopen bij de specialist in Utrecht – onze zilverbaren inkoop.

Zilverbaren inkoop in Utrecht

Net als bij goudbaren hebben zilverbaren klinkende namen, bijvoorbeeld de Cook Islands zilver muntbaar. Dat is een zilverbaar met muntstempel, die maar liefst 100 troy ounce zilver bevat, dus 3,11 kilo puur zilver. Dit soort zilverbaren wordt geslagen in .999 zuiver zilver. Er zijn – voor de startende belegger en spaarder – ook zilverbaren van 100 gram en zelfs van 31,1 gram (precies een Troy Ounce). Omdat deze zilverbaren voldoen aan allerlei kwaliteitseisen met een precies omschreven gewicht en zuiverheid, zijn ze voor een zilverbaren inkoop relatief snel te taxeren. Van belang is dan alleen nog de actuele zilverprijs van de dag waarop u uw zilverbaren wilt verkopen.

 

zilverbaren inkoop Utrecht

Zilverbaren en zilveren muntbaren

Naast de wat zakelijkere zilverbaren worden er ook zilverproducten gesmolten, die een soort mengvorm van broodjes zilver en zilveren munten zijn: muntbaren. Muntbaren zien er op het eerste gezicht uit als zilverbaren, maar er is een rond muntstempel in gedrukt en een nominale waarde, alsof het om een zilveren munt gaat. Een mooi voorbeeld is de muntbaar Umicore Andorra, een ‘broodje’ met een ronde stempel waarop een vliegende adelaar is te zien; een wettig betaalmiddel in het Vorstendom Andorra.

Deze muntbaren zijn er – net als de meeste zilverbaren – in verschillende gewichten: 250 gram zilver, 500 gram zilver, een kilo zilver en zelfs 5 kilo zilver en 15 kilo zilver. Deze laatste zilveren muntbaar heeft een waarde van ver boven de € 10.000.

Vertrouwde zilverbaren die veel waard blijven

Net als bij goud en goudbaren is smelter Umicore een van de grootste producenten van zilverproducten als zilverbaren. Ook in de wereld van zilver en zilveren munten en baren gelden de strenge regels van de LBMA (de London Bullion Market Association), de toezichthouder die het kwaliteitscertificaat ‘Good Delivery’ mag uitdelen. Een zilverbaren inkoopherkent dit keurmerk onmiddellijk, het is ook erg duidelijk op elke zilverbaar aangegeven met een icoontje in het zilver. Kijk voor de verkoop van zilverbaren aan een goud- en zilverwinkel ook op de pagina Hoe werkt het?