Goudprijs

Goudprijs

Bij Argentum Aurum wordt altijd uitgegaan van de actuele goudprijs per gram

1. De Goudprijs

 • Altijd de actuele goudprijs per gram
 • Geen aftrek smeltkosten
 • Geijkte zichtbare weegschaal

2. Kom langs

 • Makkelijk parkeren
 • Goed bereikbaar bij stadion Galgenwaard
 • Directe taxatie in uw bijzijn

3. Verkopen

 • Taxatie door gediplomeerd taxateur
 • Snelle afwikkeling
 • Directe betaling

Actuele goudprijs per gram

Wanneer u goud wilt verkopen heeft u te maken met de goudprijs. Wanneer u gouden sieraden verkoopt aan Argentum Aurum wordt altijd uitgegaan van de actuele goudprijs per gram van dat moment. Uw goud wordt ter plekke – waar u zelf bij bent – gewogen en de waarde wordt bepaald aan de hand van de actuele goudprijs. Zo weet u zeker dat u altijd de hoogste prijs ontvangt.

Altijd de juiste goudprijs met een professionele taxatie.                 

Wilt u uw gouden sieraden of juwelen verkopen tegen de actuele goudprijs dan biedt Argentum Aurum u een vrijblijvende en kosteloze taxatie door een erkend taxateur.

Snel naar:

Wat u ziet is wat u krijgt.

 • Geijkte zichtbare weegschaal
 • Taxatie in uw bijzijn
 • Altijd de actuele goudprijs per gram.
 • Geen aftrek smeltkosten
 • Snelle afwikkeling, directe betaling

Voor de actuele goudprijs per gram kunt u ook altijd contact met ons opnemen op nummer 030-2901510  Tijdens de openingstijden bent u zonder afspraak welkom in onze winkel aan de Rubenslaan 67E in Utrecht op slechts 5 minuten verwijderd van ring A12, vlakbij stadion Galgenwaard. Er is voldoende parkeer gelegenheid in de buurt.

 

"Al het goud dat wij inkopen, schrijven wij in een landelijk register. Als goederen gestolen blijken te zijn, komen ze zo weer bij de rechtmatige eigenaar terecht."

Wie bepaalt de goudprijs?

Vertegenwoordigers van vijf banken, die lid zijn van de Londense goudbeurs, gaan dagelijks in overleg om de actuele goudprijs per gram te bepalen. Dat gaat al zo sinds 1919. Deze goudprijs per gram (eigenlijk goudprijs per ounce, want het blijft een Brits gebeuren) die deze vijf banken vaststellen wordt wereldwijd gezien als een goede richtprijs voor de goudhandel. Er zijn allerlei economische factoren die van invloed zijn op de actuele goudprijs en de internationale goudprijzen worden voortdurend afgezet tegen andere vaste waarden zoals de valuta dollar en euro.


"Hoe hoger het karaatgehalte des te groter het aandeel puur goud."

De goudprijs en zuiverheid van uw goud

Wanneer u goud wilt verkopen heeft u te maken met de goudprijs. Om te kunnen garanderen dat u een eerlijke prijs voor uw goud ontvangt, hanteren wij altijd de actuele goudprijs per gram. Daarnaast kijken wij naar de samenstelling van het aangeboden item. Sieraden bestaan namelijk vrijwel nooit uit puur goud, de meeste sieraden verkocht in Nederland zijn gemaakt van 14 karaat goud. De prijs die u ontvangt voor uw gouden sieraad is afhankelijk van het aandeel puur goud dat in het sieraad is verwerkt. De hoeveelheid goud in een sieraad wordt uitgedrukt in karaat.

De goudprijs per gram, wie bepaalt die eigenlijk?

Stel, je hebt een gouden kettinkje of een ander gouden sieraad gekregen of geërfd van je oma. Wie bepaalt er dan hoeveel dat waard is? Wij kunnen het goudgehalte van het sieraad bepalen, maar wie bepaalt de goudprijs? Waar wordt bepaald hoeveel geld je krijgt per gram goud. Dat gebeurt op de Londense goudbeurs, waar op diverse manieren in goud gehandeld wordt. Hoe zit die handel in goud eigenlijk in elkaar. Het is ook mogelijk om in Bitcoin te investeren. 

De handel in goud: drie manieren

Er zijn drie manieren waarop in goud gehandeld wordt: 

 1. Gold bullion. Baren goud vormen de meest compacte manier om een bepaalde waarde fysiek te bewaren. Ieder land, iedere bank en ook tal van bedrijven en particulieren hebben fysiek goud in hun bezit en er wordt ook levendig in gehandeld. De grootste gangbare goudbaar, het uit veel films bekende ‘broodje’, weegt 12,5 kg. Maar voor kleine beleggers zijn er al goudbaartjes vanaf 5 gram. Baren goud is een veilige manier om je kapitaal op te slaan, tenzij je kluis onverhoopt een hoofdrol gaat spelen in een van films natuurlijk.
 2. Gold futures. Dit zijn opties, die je koopt op de goudbeurs, voor de goudprijs per gram die op dat moment geldt. Je laat als het ware goud ‘opzij’ leggen tot het moment dat je het daadwerkelijk koopt. Maar dat moment breekt zelden aan. Als de goudprijs voldoende is gestegen verkoop je namelijk je gold futures weer, het is dus een vorm van speculeren.
 3. Cfd handel in goud. Bij de cfd handel speculeer je niet met goud of met opties om goud te kopen, maar puur op de goudprijs. Je spreekt met de verkoper af om het waardeverschil van je investering nu en op het moment van verkoop met elkaar te verrekenen (cfd betekent contract for difference).

Er snel achter komen wat uw oude goud waard is? Kom direct langs voor de hoogste goudprijs per gram!

14 of 18-karaats goud?

Een sieraad gestempeld 14 of 18 karaat goud hoeft geen goud te bevatten. De goudprijs per gram wordt gebaseerd op het gehalte goud.

Alleen als het Hollandse keur erin staat kunt u ervan uitgaan dat het gehalte klopt.

In Nederland geldt een keurplicht voor al het verkochte goud. De taxateur zal dus bij het ontbreken van dit keur altijd het gehalte controleren met behulp van toets water (3:1-mengsel van geconcentreerd zoutzuur en geconcentreerd salpeterzuur ) om het werkelijke goudgehalte te bepalen.

Goudprijs 14 karaat.

De prijs van gouden sieraden is afhankelijk van het gewicht, en het goudgehalte. Voor de meeste mensen is het lastig te beoordelen of iets 14 karaat goud is. Daarom moeten alle sieraden gekeurd zijn. Dit doet de waarborg.  Voldoen de sieraden aan de minimumeisen van 14 karaats goud dan stempelt de waarborg er een 585 goud merk in. Dit staat voor 58,5% zuiver goud. Dit percentage wordt  gebruikt om de inkoopprijs te berekenen aan de hand van de actuele goudprijs. Benieuwd hoeveel dit is? Kom bij ons langs voor een gratis taxatie.

Wij bieden de hoogste prijs van Utrecht voor 14 karaats goud.

14 karaat goudmerken

Goud met de aanduiding 14-karaats is een typisch Nederlands gehalte, de meeste sieraden die verkocht worden in Nederland zijn 14-karaats goud met een relatief bleke kleur.

Onderstaande goudmerken horen op alle in Nederland verkochte sieraden van 14 karaat goud voor te komen. Dit keur is de waarborg dat het goud uit het juiste gehalte bestaat. Bij goud 585 is dit 585/1000 delen puur goud. Er bestaat in Nederland sinds de tijd van Napoleon een keurplicht en alle sieraden zouden dan ook voorzien moeten zijn van een 14 karaats goudmerk.

14 karaats goud grote artikelen 14 karaats grote en kleine artikelen 14 karaats goud kleine artikelen

Goudprijs 14 karaat goud berekenen

Stel u heeft een ketting van 14 karaat, 40 gram zwaar, goud 585. Dan heeft u 40 x 585 gedeeld door 1000, ofwel 23,4 gram puur goud. Stel de goudprijs per gram is 35 euro dan ontvangt u voor uw sieraad ruim € 800,--

Goudprijs 18 karaat goud.

Puur goud is 24 karaat. 18-karaats goud is gemengd met andere metalen zoals zilver en koper om het harder te maken (een legering dus). Is 75 procent van je gouden koningsketting puur goud, dan zeg je 18 karaat goud. De goudprijs van 18 karaat ligt zo’n 25 procent boven de goudprijs 14 karaat goud. Als u oud goud gaat verkopen is het dus handig om te weten van welk karaat gehalte uw oude sieraden gemaakt zijn. Weet u niet zeker of u 18 karaats goud in handen heeft? Wij kunnen dit snel en gratis voor u toetsen.

Wij bieden de hoogste prijs van Utrecht en omstreken voor 18 karaats goud.

18 karaat goudmerken

Onderstaande goudmerken horen op alle in Nederland verkochte sieraden voor te komen. Dit is het waarborg dat het goud uit het juiste gehalte goud bestaat. Bij goud 750 is dit 750/1000 delen puur goud. Er bestaat in Nederland sinds de tijd van Napoleon een keurplicht en alle sieraden zouden dan ook voorzien moeten zijn van een 18 karaats goudmerk. Is uw goud uit het buitenland afkomstig? Dan kan het zijn dat u geen keurmerk ziet.

18 karaats goud grote artikelen 18 karaats goud kleine artikelen 18 karaats goud grote en kleine artikel

Goudprijs 18 karaat berekenen

De goudprijs 18 karaat goud bereken je: gewicht x de goudprijs X 0.75

Goudprijs 20 karaat.

20 karaats goud is een gehalte dat vroeger redelijk populair was in Europe, maar tegenwoordig wordt dit gehalte niet veel meer gebruikt. Voldoen de sieraden aan de minimumeisen van 20-karaats goud dan stempelt de waarborg er een 833 goud merk in. Dit staat voor 83,3% zuiver goud. Dit percentage wordt gebruikt om de inkoopprijs te berekenen aan de hand van de actuele goudkoers. Benieuwd hoeveel uw 20 karaat goud waard is? Kom bij ons langs voor een gratis taxatie.

Wij bieden de hoogste prijs van Utrecht voor 20 karaats goud.

Weet u niet zeker of u 20 karaats goud in handen heeft? Wij kunnen dit snel en gratis voor u toetsen.
Is uw goud erg versleten of uit het buitenland afkomstig? Dan kan het zijn dat u geen keurmerk ziet.

20 karaats goud kleine artikelen 20 karaats goud grote en klein artikelen 20 karaats goud grote artikelen

Goudprijs 20 karaat goud berekenen

De  goudprijs 20 karaat is te berekenen door gewicht x de goudprijs X 0.833

Goudprijs 22 karaat.

Buitenlands goud, vaak uit landen als Surinaams goud, Turks goud, Marokkaans goud of goud uit China, is vaak 22 karaat goud. De prijs van 22 karaat goud per gram is niet zonder meer vast te stellen. Die fluctueert; het is een dagkoers. Voor de meeste mensen is het lastig te beoordelen of een sieraad 22 karaat goud is. Deze sieraden zijn heel kostbaar omdat ze maar liefst uit 91,6% zuiver goud bestaan. Dit percentage wordt dan ook gebruikt om de inkoopprijs te berekenen aan de hand van de actuele goudkoers. Benieuwd hoeveel uw 22 karaat goud waard is? Kom bij ons langs voor een gratis taxatie.

Wij bieden de hoogste prijs van Utrecht voor 22 karaats goud.

22 karaat goudmerken

Onderstaande goudmerken horen op alle in Nederland verkochte sieraden voor te komen. Dit is uw waarborg dat het goud uit het juiste gehalte goud bestaat. Bij goud 916 is dit 916/1000 delen puur goud. Wanneer uw goud uit het buitenland komt, is het mogelijk dat u geen keurmerk ziet.

21 karaats kleine artikelen 21 karaats goud grote en klein artikelen 21 karaats goud grote artikelen

 

Goudprijs 22 karaat goud berekenen

De  goudprijs 22 karaat is te berekenen door de goudprijs per gram te vermenigvuldigen met 0,916. Puur goud is 24 karaats goud. Het aantal karaat zegt dus iets over het aandeel zuiver goud. 22 karaats goud is gemengd met andere metalen om het te verstevigen. Dit noemt men een legering. Als u oud goud gaat verkopen is het dus handig om te weten van welk karaat gehalte uw oude sieraden gemaakt zijn. Weet u niet zeker of u 22 karaats goud in handen heeft? Onze inkopers kunnen dit snel voor u achterhalen.

Goudprijs 24 karaat.

Zuiver goud is 24 karaat goud. Dit is het goud wat gebruikt wordt bij de productie van goudbaren en gouden munten. De oudste en bekendste is de Krugerrand. Andere grote namen zijn de Canadese Maple Leaf, de Golden Nugget, Amerikaanse $ 20 en de Oostenrijkse Philharmonic. Allemaal munten met een aandeel puur goud van exact 1 troy ounce.

24 karaats goud is te zacht om te gebruiken als grondstof voor sieraden.

Goudprijs Tijdlijn

goud tijdlijn actuele goudprijs

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.