Zilver inkopen is al 25 jaar ons vak

Antiek zilver verkopen, hoe gaat dat?

Onze bedrijf is gespecialiseerd in de zilver en goud inkoop. Vooral antiek zilver weten wij op waarde te schatten. De zilverprijs per gram ligt aanzienlijk hoger dan bij modern zilver. Betrouwbare taxateurs zijn u graag van dienst bij het taxeren en inkopen van uw oud zilver. Daarbij kunt u denken aan:

* zilveren munten
* Zilveren (thee)serviezen
* Zilver bestek
* zilveren sieraden
* Allerlei zilveren gebruiksvoorwerpen

Uw antiek zilver wordt altijd in uw bijzijn beoordeeld op haar waarde, waarna u een eerlijk bod van ons krijgt. Het bod dat u wordt gedaan is gebaseerd op de huidige marktwaarde en niet alleen op de zilverprijs per gram. Mocht u na de taxatie besluiten uw waardevolle objecten toch liever weer mee te nemen dan bent u daar vrij in. U kunt er altijd nog over nadenken en op een ander moment een bezoek aan ons brengen.

Nog een aardige wetenswaardigheid: Wist u dat met een simpele magneet eenvoudig te bepalen is of een voorwerp wel of niet gemaakt is van edelmetaal? Edelmetalen worden, in tegenstelling tot ijzer, niet aangetrokken worden door de magneet.

Taxatie Zilver

Bij de taxatie wordt gekeken naar de aanwezigheid van keurmerken c.q. stempels waaruit het zilvergehalte, de maker, het jaartal en het land waar het gemaakt is kan worden opgemaakt. Eventueel kan er een “toetssteentest” worden gedaan en daarnaast wordt het gewicht van het aangeboden voorwerp bepaald. Voor het bepalen van het gewicht worden uitsluitend geijkte weegschalen gebruikt en u kunt gewoon met onze inkoper meekijken!

Wacht dus niet langer en breng een bezoek aan ons bedrijf

De taxatie van de door u aangeboden zilveren voorwerpen.

Bij de inkoop van zilver komen alle denkbare zilveren voorwerpen bij ons in aanmerking voor een vrijblijvende taxatie. U kunt daarbij denken aan zilveren sieraden en zilveren guldens, maar ook aan zilveren bestek of servies en andere zilveren gebruiksvoorwerpen zoals bijvoorbeeld fotolijstjes, kandelaars, miniaturen, juwelendoosjes, pillendoosjes, tabaksdoosjes etc. Met alle zilveren voorwerpen, of ze nu oud, nieuw, gebruikt of enigszins beschadigd zijn, bent u bij ons van harte welkom. Voor de bepaling van de waarde van zilveren sieraden, serviezen, bestek en gebruiksvoorwerpen zonder keurmerk kan het nodig zijn een stukje van het voorwerp af te vijlen zodat het bovenste laagje verdwijnt. Onze specialisten kunnen op deze manier vervolgens bepalen of het voorwerp werkelijk van zilver of dat het slechts bestaat uit verzilverd materiaal. Het wegvijlen van het bovenste laagje gebeurt uiteraard uitsluitend na voorafgaand overleg met u en uw nadrukkelijke instemming hiermee.

De toetssteentest bestaat uit het zetten van een streepje met het zilveren voorwerp op een speciale steen. Vervolgens kan met speciaal daarvoor ontwikkeld toetswater bepaald worden of het echt om zilver gaat. In dat geval zal het streepje op de steen rood verkleuren. Onze medewerkers kunnen u desgewenst laten zien hoe het streepje er uitziet als het voorwerp waarmee de streep is gezet niet van zilver is. Zo kunt u de taxatie van het begin tot het eind volgen en zich er van vergewissen dat de taxatie volledig eerlijk wordt uitgevoerd. Als u dus ergens in een lade of kast nog oude zilveren sieraden, munten of gebruiksvoorwerpen heeft liggen waar u toch niets mee doet, wacht dan niet langer! Kom langs bij ons bedrijf en zet uw zilver direct om in contant geld.

De prijzen en keurmerken die van belang zijn bij de inkoop van zilver

Evenals de goudprijs fluctueert de zilver inkoop prijs dagelijks. Wij baseren de bedragen die wij u aanbieden op de actuele dagkoers en u krijgt bij ons gegarandeerd altijd een eerlijke prijs. Op basis van de kwaliteit en het gewicht van de door u aangeboden zilveren artikelen kunnen wij u snel een aantrekkelijk aanbod doen. Bij zilver onderscheiden we de keurmerken 720, 800, 835, 925 en 999, waarbij het keurmerk 999 het hoogste zilvergehalte aangeeft. De zogeheten “zilverbaren” zijn bijvoorbeeld van het hoogste gehalte. Het gewicht van een zilverbaar kan variëren tussen de 50 gram en 12 kilo. De geregistreerde keurmerken staan in het zilver gestempeld en zijn vaak met gebruik van een loep duidelijk zichtbaar. Voor zilveren guldens, rijksdaalders, tientjes en 50 gulden munten bieden wij u een vast bedrag per stuk, waarbij het geboden bedrag niet afhankelijk is van het feit of de munt volledig gaaf is of eventueel beschadigd.

Bij de waardebepaling van uw zilver zijn dus de volgende aspecten van belang:
* De aanwezigheid van een geregistreerd keurmerk
* Het resultaat van de toetssteentest
* Het gewicht van het voorwerp
* De actuele zilverprijs
* Bij munten: welke munt is het en is deze gaaf of beschadigd

zilver inkoop utrecht

Vakmanschap is meesterschap

Het inkopen van zilver is een vak apart. Vaak wordt het bijzondere metaal zilver enigszins onderbelicht bij de inkoop van edele metalen. Mede daarom hebben wij ons nu ook op dit gebied gespecialiseerd en wij zijn u met het inkopen van zilver graag van dienst. Als u tijdens de taxatie vragen heeft bent u van harte welkom om deze vragen te stellen aan onze vakkundige medewerkers. Heeft u dus nog oud zilver, bijvoorbeeld verkregen uit een erfenis of schenking, schroom dan niet om bij ons langs te komen voor een vrijblijvende taxatie. U zult verbaasd staan welke waarde uw zilveren voorwerpen nog vertegenwoordigen. Uiteraard heeft ook “nieuw” zilver onze interesse.

De inkoop van zilver bestek en zilver serviezen.

Kent u dat? Vroeger bij uw opa en oma werd op zondag en op feestdagen het zilveren servies en zilver bestek tevoorschijn gehaald. Als kind hield u vast niet van de bijzondere smaak die het zilver in uw mond achterliet. Wanneer een geliefde wegvalt wordt dit soort artikelen vaak overgedaan aan de kinderen of kleinkinderen. Deze waardevolle stukken kunnen natuurlijk een mooie herinnering zijn aan een dierbaar familielid of aan uw kindertijd. Echter, als het zilveren servies en bestek inmiddels al jaren in een kast of op zolder ligt en u er nog zelden een blik op werpt, laat staan dat u de tafel er mee dekt, dan is het zeker verstandig eens met onze experts te praten. Of het nu gaat om complete serviezen en bestekken of slechts om enkele losse stukken, visbestek, koffielepeltjes, opscheplepels etc. Onze specialisten zullen u een deskundig advies geven en een goed aanbod doen.

Ongebruikt zilver is dood geld. Wij hebben transparantie en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Bij het inkopen van zilver streven wij ernaar dat beide partijen de transactie met een tevreden gevoel afronden. Bovendien is onze taxatie geheel kosteloos en vrijblijvend. Wel verzoeken wij u een geldig legitimatiebewijs te overleggen. We hopen van harte u binnenkort te mogen begroeten!