Breitling horloge verkopen

 

Wij kopen alle soorten Breitling horloges, met of zonder papieren* zelfs als ze niet meer lopen. Verkopen is vaak verstandiger dan repareren.

Breitling historie

 

Breitling is een Zwitsers horlogemerk gespecialiseerd in technisch hoogwaardige horloges en is een van de weinige Zwitserse horlogefabrikanten die zijn eigen mechanische chronograaf precisie uurwerken zelf ontwikkelt en fabriceert. Een nieuw Breitling horloge kost vanaf 1800 euro tot vele duizenden euro’s. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van het uurwerk, heeft ook een gebruikt Breitling horloge een blijvende waarde. In onze winkel in Utrecht, waar u ook uw goud kunt verkopen, kopen we dit soort tophorloges in. U krijgt ter plekke een reële taxatie van uw Breitling horloge.

Breitling horloge verkopen

Wat is mijn Breitling waard?


Orginele doosOrginele papieren

Breitling en de luchtvaart

Het Breitling horloge wordt altijd sterk geassocieerd met de luchtvaart. Dat komt omdat technicus Léon Breitling eind negentiende eeuw zo onder de indruk was van het eerste polshorloge (van concurrent IWC) dat hij een andere noviteit ontwikkelde: de pols stopwatch. Het was 1899 – in de prille begindagen van de luchtvaart – en met name bij piloten viel de stopwatch meteen erg in de smaak. In 1923 deed zoon Gaston Breitling daar nog een schepje bovenop: hij bedacht en maakte ’s werelds allereerste uurwerkkast met horloge en stopwatch in één behuizing.

Wat is een (oud) Breitling horloge waard?

 

Dat is moeilijk te zeggen. Breitling is meer een ‘technisch hoogwaardig’ horloge dan een juweel in de zin van: veel 24-karaats goud of witgoud en uitbundig gebruik van diamanten. Uitzondering vormen de wat meer sofisticated modellen Breitling Windrider (variërend van horloges voor duikers tot klokjes voor autoracers), afgezet met parelmoer en gemaakt van goud of platina. Bepalend voor de verkoopwaarde van uw Breitling is de zeldzaamheid of de verkoopbaarheid van het specifieke model – en natuurlijk de staat waarin het horloge van het merk Breitling zich bevindt. Vult u het formulier rechts in en ontvang een vrijblijvende taxatie.

Bekende Breitling modellen

Kenmerkend voor Breitling watches is het relatief grote aantal modellen met stopwatch functie, want je wordt niet zomaar leverancier van de luchtvaart wereld. Dat heeft een historische achtergrond. Beroemde Breitling modellen: Breitling Chronomat, Breitling Windrider, Breitling Aeromarine (zowel kwarts als automatische horloges), Breitling Bentley (Breitling ging ooit een samenwerking aan met autofabrikant Bentley: elke koper van een auto kreeg ook een Breitling horloge cadeau), Breitling Professional en Breitling Navitimer (maar liefst 14 verschillende modellen die allemaal te maken hebben met luchtvaart).

Breitling horloge verkopen in Utrecht

Een goed Breitling horloge is altijd wel te verkopen. Of het nu redelijk nieuw is, of een Breitling horloge in een retromodel van tientallen jaren geleden. In onze winkel in Utrecht waar we ook goud en zilver en diamanten inkopen, weten we ook alles over (oude) precisie-uurwerken van bekende merken als Breitling, Rolex en Cartier. We geven direct een prijsindicatie van uw Breitling horloge en dit betalen wij er ook voor. Bij dit soort kostbare horloges van topmerken hanteren we zorgvuldige inkoopvoorwaarden: bij de inkoop van een Breitling vragen we altijd een legitimatiebewijs en bij een Breitling zonder garantie papieren maken we het geld alleen naar een bankrekening over.

* wordt niet contant uitbetaald, altijd per bank.