Kleur diamanat

1. Prijs van uw diamant

U heeft een prachtige diamant die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt, aankoopbewijzen en dergelijke.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw horloge taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de diamant.

Color (kleur)

Over het algemeen geldt, hoe witter de diamant, hoe hoger de diamantprijs.

Natuurlijke diamanten zijn niet altijd kleurloos als glas. Ze zijn er in vele kleuren. Toch zijn de ‘witte’ of kleurloze briljanten nog altijd het meest populair. Ook dat vertaalt zich weer in een hogere prijs.

De kleur wordt aangegeven met letters van het alfabet, op een schaal die varieert van D (kleurloos) tot Z (geelachtig) De meest verkochte ‘kleuren’ in Nederland zijn G en H. Dat heette vroeger ‘Top Wesselton’ of ‘Wesselton’, en die benaming wordt nu niet meer gebruikt.

Het gaat om heel subtiele kleurverschillen vooral wanneer diamanten of briljanten in een sieraad zijn gezet, is de precieze kleur lastig met het blote oog te herkennen.

Zo lijken diamanten in witgouden of platina sieraden (van J tot K kleur) witter dan ze in werkelijkheid zijn, en ook licht getinte diamanten (K-M kleur) zien er witter uit in een zetting van geelgoud.

Hoe dan ook, het blijft moeilijk om het verschil tussen een E en een H kleur te zien, zelfs onder een daglichtlamp, zoals echte vakmensen bij het beoordelen van diamanten gebruiken. De kleur van de diamant wordt vergeleken met een zogenaamde "masterstone", waarvan bekend is welke kleur deze heeft.

Er zijn een paar onafhankelijke laboratoria van naam (HRD en GIA bijvoorbeeld) die een diamant voorzien van een certificaat, maar zelfs met zo’n erkend rapport zal een diamanthandelaar de edelsteen nog zelf willen beoordelen op de 4 C’s.

kleur diamant

Die natuurlijke kleur in een diamant ontstaat door allerlei oorzaken. Kleine oneffenheden of lichte kleuren kunnen dus een negatief effect op de waarde van diamanten en briljanten hebben. Maar ook hier zijn er uitzonderingen: er zijn zeldzame diamanten met mooie, subtiele kleuren geel, roze, groen of blauw.

Bepaalde diamanten verspreiden onder een ultraviolet lamp een blauwachtig schijnsel. Dat heet ‘fluorescentie’. Wanneer dit effect duidelijk waarneembaar is, zal het ook een vermindering van de verkoopprijs van de diamant betekenen.

 

Contactgegevens stopheling goud

030 2901510
info@goudinkooputrecht.nl

Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.