Prijs diamant

1. Prijs van uw diamant

U heeft een prachtige diamant die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt, aankoopbewijzen en dergelijke.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw horloge taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de diamant.

Prijs diamant, wat kost een diamant?

Het is onmogelijk is een standaard prijs voor een diamant te geven. De vier C’s zijn samen bepalend voor de waarde van uw diamant.

Briljant of diamant?

De meest verkochte diamanten zijn rond geslepen en hebben 57 facetten. De naam hiervan is briljant. Briljant is dus de naam van de slijpvorm, de grondstof is diamant.

Omdat er veel vraag naar de ronde briljant is, is de prijs hoog. Naast de briljant zijn er ook andere vormen, zoals emerald, markies, Princess, ovaal en peervormig.

Diamant prijsfactoren

Diamant prijzen stijgen exponentieel naarmate het gewicht hoger wordt. Niet alleen ten gevolge het toegenomen gewicht maar ook van de hogere prijs per karaat. Een 0.99ct diamant is slechts ongeveer 1% meer gewicht dan een vergelijkbare diamant met een gewicht van 0.98ct.  Maar de waarde van een 1.00ct diamant is ongeveer 20% meer dan een vergelijkbare 0.99 crt diamant. Deze prijs geldt wel voor perfect geslepen briljanten. Een klein verschil in gewicht kan dus veel uitmaken in prijs. Bij mindere kleuren en lagere diamant kwaliteit zijn deze verschillen kleiner.

Diamant prijs bij goed geslepen diamant

Een ideaal geslepen briljant van 1.00 karaat heeft een diameter van 6.5 mm. Een briljant van 1.00 karaat kan ook 6 mm. meten. Voor zijn gewicht heeft deze diamant niet de juiste diameter en zal niet optimaal schitteren. Zo’n soort steen is “te dik“  geslepen. U kunt in zo’n geval beter voor een diamant van 6 mm. kiezen met een gewicht van 0.80 karaat. Buiten het mindere gewicht valt deze briljant ook in een goedkopere gewicht categorie. U bespaart dus een heleboel geld, en de diamant van 0.80 schittert mooier dan een even grote ( diameter ) briljant van 1.00 karaat. We praten hier dus alleen over diameter want dat is wat u ziet in de ring, en niet over gewicht

Slijpsel belangrijk bij de prijs van een diamant

Door de 20% prijs stijging van een 0.99ct diamant naar een 1.00ct diamant kunt u zich voorstellen dat een diamantslijper er alles aan zal doen dit gewicht van 1.00 karaat te behalen. Een diamant kan dus erg goedkoop lijken maar als hij slecht geslepen is betaalt u nog te veel.

Prijs diamant bij online aanbieder

De prijzen van diamanten kunnen sterk verschillen per plaats en per handelaar. Online-winkels zijn vaak tot 35 % goedkoper, omdat ze geen verkooppersoneel en showroom hoeven te bekostigen. Voordat een diamant aangeschaft wordt, is een goede prijsoriëntatie aan te bevelen. De grootste winst is te behalen bij de inkoop. Als u uw diamant wil verkopen zijn er kleine verschillen in waarde.

Contactgegevens stopheling goud

030 2901510
info@goudinkooputrecht.nl

Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.