Ruwe diamant prijs

1. Uw diamant verkopen

U wilt diamant verkopen? Ons lidmaatschap van "de Beurs voor den diamanthandel"in Amsterdam is een waarborg van betrouwbaarheid

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw ruwe diamant taxeren en u de waarde vertellen die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de diamant.

Ruwe diamant prijs

De prijs van ruwe diamant bepalen kan niet zonder de diamant in werkelijkheid te zien en met een loupe beoordelen.

Je kan dus nooit:
1. ruwe diamant kopen van een foto of op internet
2. ruwe diamant kopen zonder vakkennis
3. zonder verstand te hebben van de markt.

Ruwe diamant met certificaat.

Bij ruwe diamant zit nooit een certificaat. Elk insluitsel wat hierop vermeld zou staan probeer je eruit te slijpen Je slijpt ongeveer 50 tot 70% van de ruwe steen af. De eventuele insluitsels probeer je indien mogelijk altijd weg te slijpen.

Illegale import van ruwe diamant

De ruwe diamanten die toch op de markt komen zijn uit kleine illegale mijnen of is gestolen. Er is nog een ander probleem want ruwe diamanten die verhandeld worden moeten vergezeld gaan van een Kimberly certificaat. Zonder dit certificaat van oorsprong is het strafbaar ruwe diamanten in de EU te importeren.

Ongeslepen diamant kopen

Zelf een ruwe of ongeslepen diamant te kopen op bijvoorbeeld een veilingsite is een onverstandig besluit. Slechts een klein gedeelte van de jaarlijks gevonden ruwe diamant is geschikt om te gebruiken in sieraden. Meer dan 98 % wordt gebruikt in de industrie in bijvoorbeeld boren. U moet zichzelf de vraag stellen waarom een diamanthandelaar een ruwe diamant zou willen verkopen die hij ook zelf kan laten slijpen. Handelen in ruwe diamant is een beroep waar op wereldniveau in gehandeld wordt en de marges flinterdun zijn. Het zijn veelal grote beursgenoteerde bedrijven die het ruw delven en de gevonden ruwe diamant wordt aan geselecteerde handelaren, of in tenders bij opbod verkocht aan grote slijperijen in bijvoorbeeld India of China.

Ruwe diamant uit Afrika

Vaak krijg ik diamanten aangeboden uit Afrika. Weer geldt hier dat de handelaar echt wel zelf een ticket kan betalen naar Antwerpen of een andere plaats waar diamant verhandeld wordt. Waarom zou u, die totaal geen verstand heeft van ruwe diamant, benaderd worden om hier een koper in Europa voor te vinden. Betaal dan ook nooit geld vooruit, hoe mooi het verhaal ook klinkt. Als ik vertel dat ik
zelf nog nooit 1 diamant gezien heb uit Afrika (of voor de juiste diamantprijs) is wat ik altijd hoor “maar dit is echt een heel goed contact, dit is anders”

Slijpen van ongeslepen diamant

Diamant is hardste mineraal ter wereld en kan alleen met diamant worden geslepen. Voor het slijpen wordt de ongeslepen diamant eerst gezaagd of gekloofd. Bij het slijpen wordt ervoor gezorgd dat er zoveel mogelijk van het gewicht van de diamant over blijft. Meestal blijft na het slijpen tussen 30 tot 50% over. De kwaliteit van het slijpen, Cut is zeer belangrijk voor de waarde van de diamant. Koop daarom altijd een diamant met minimaal slijpsel Good.

Een ongeslepen diamant is een ruwe diamant. Een ongeslepen diamant oogt dof en heeft nog geen glans en schittering. Een ruwe diamant moet nog geslepen worden en het slijpen is een kostbaar en tijdsintensief proces. Een ongeslepen diamant kost dan ook minder dan een geslepen diamant. Ruwe of ongeslepen diamant kopen is een vak waarvoor jarenlange ervaring benodigd is.

De grootste marge heeft de juwelier en de belastingdienst in de vorm van BTW. Vergelijkt u de diamantprijzen van een willekeurige webwinkel in Nederland met het grootste beursgenoteerde platform www.jamesallen.com U zult zien dat hier de diamantprijzen tot 50% minder zijn dan een winkel in Nederland

Verschillende slijpvormen

Een ongeslepen diamant kan geslepen worden in verschillende vormen. De briljant is de slijpvorm die het meest gebruikt worden. Deze vorm werd in 1919 bedacht door de Antwerpse Marcel Tolkowsky. De briljant heeft een ronde vorm en 57 facetten.

Ander vormen zijn bijvoorbeeld:

  • Ovaal: bestaat uit 56 facetten
  • Marquise: opgebouwd uit 56 facetten, lensvormig
  • Princess: bestaat uit 76 facetten en heeft een rechthoekige vorm
  • Peer: heeft 58 facetten , vorm van een waterdruppel
  • Hartshape: hartvorm zoals het woord al zegt
  • Emerald cut: bestaat uit 48 tot 50 facetten. De diamant is rechthoekig met afgeplatte hoeken.

Grootste ongeslepen diamant

De meeste ruwe diamanten komen uit Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Australië en Rusland. De grootste ongeslepen diamant werd gevonden in 1905, de Cullian .Deze diamant weegt 530.2 karaat en kost naar schatting 338 miljoen euro. De Cullian werd gekloofd en geslepen door de Amsterdammer Joseph Asscher. Het kloven kostte Asscher zoveel inspanning, dat hij flauwviel toen
hij klaar was. De Cullian werd ongeslepen tot 96 kleine en 9 grote diamanten. Deze diamanten werden verwerkt in Britse kroonjuwelen is onregelmatig. Een diamant met weinig insluitsels is zeldzaam en dus kostbaar.

Vindplaatsen van ruwe diamant

Meer dan 4000 jaar geleden werden de eerste diamanten ontdekt in India. De moderne diamantindustrie begon pas aan het eind van de 19e eeuw in de Zuid-Afrika. Een jongen vond een ruwe diamant van 21.25 karaat. Later ontdekte een herder op ongeveer dezelfde plek een diamant van wel 83.5 karaat. Dit was genoeg reden om de eerste grote mijn te openen, de ‘Kimberley mijn. Tegenwoordig worden de meeste diamanten gevonden in Zuid-Afrika, Australië, Botswana, Namibië en Rusland.

Bewerking van ruwe diamanten

Een ruwe diamant is nog niet af. Het is nog maar een belofte van wat het kan worden. Een ruwe diamant moet geslepen worden. Dit slijpen is kostbaar en vraagt vakmanschap. Na het slijpen blijft er vaak nog maar 50% van het gesteente over. Door de bewerking ontstaat er een steen met bijzonder kleurenspel en schittering. Om tot een prijs te komen wordt de diamant beoordeeld op 4 criteriapunten: gewicht, kleur, zuiverheid en slijpvorm.

Contactgegevens stopheling goud

030 2901510
info@goudinkooputrecht.nl

Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.