Gouden kroon verkopen

Een gouden kroon ofwel dentaal goud, daar valt al het goud onder dat door de tandarts wordt gebruikt kunt u aan ons verkopen. Al het goud dat niet verwerkt is in goudbaren, gouden munten of intacte gouden sieraden heet in de vaktaal van een goud inkoop kortweg ‘sloopgoud’. Net als al het andere goud dat te koop wordt aangeboden, heeft dit tandengoud een aantrekkelijke prijs.

Hoeveel gram goud zit er in een kroon?

Voor gouden tanden (gouden kronen of gouden bruggen) werd vroeger hoog gehalte goud gebruikt. Tegenwoordig is dit iets minder dan 14 karaats goud. Het percentage goud is ca. 46.5 % Ook is er platina en palladium toegevoegd om de gouden kroon stevig te maken. Hebben de tanden en kiezen een witte kleur dan is er meer palladium gebruikt. U krijgt voor een kroon een lagere goudprijs dan de 14 karaat goudprijs. Het is te kostbaar de  kleine hoeveelheden platina en palladium terug te winnen.

Gouden tanden verwijderen

Gouden tanden die opvallend zichtbaar zijn, dat is in de Nederlandse cultuur een zeldzaamheid; het wordt zelfs gezien als licht ordinair. Uitzondering was een aantal jaren geleden zangeres Anouk, die als een trendy mode accessoire een van haar voortanden liet vergulden, maar ook zij is inmiddels weer terug bij traditioneel wit.

Wanneer uw tandarts om wat voor reden dan ook uw gouden kroon of gouden tand uit uw mond verwijdert, kunt u gewoon vragen of u deze mee krijgt. Deze is geld waard!

Net als ander oud goud is ook tandengoud in principe goed om te smelten, het procédé is alleen vaak iets ingewikkelder omdat het om vier verschillende metalen gaat, die gescheiden moeten worden.

Goud in de gezondheidszorg

Goud kent ook veel andere medische en industriële toepassingen; een van de unieke eigenschappen van goud is dat het absoluut niet roest. Dat maakt het buitengewoon geschikt voor hoogwaardige medische instrumenten zoals chirurgisch gereedschap en protheses die in geen geval mogen roesten.

Overigens wordt zo’n 15 procent van al het goud dat in goudmijnen gewonnen weer gerecycled en toegepast voor industriële doeleinden, bijvoorbeeld high tech printplaten met een ultradun laagje goud.

Tandgoud verkopen

De waarde hangt sterk af van de vorm waarin het tandgoud te koop aangeboden wordt: schone gouden tanden zonder vervuiling of onderdelen van tanden, kronen of opzetstukjes zijn het best te beoordelen. Soms zijn de gouden tanden of kronen ernstig vervuild en zit het porselein en de tandwortels er nog aan. Hier betaal ik 50 % van het totale gewicht.

Voor ‘schone’ gouden tanden en gouden kronen staat daarom een hogere goudprijs dan voor vervuilde restanten.

tandgoud