Krugerrand verkopen

1. Uw Gouden Munten

U heeft goud munten die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw gouden munten of ander geld laten taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de gouden munten of het buitenlandse geld.

De gouden Krugerrand uit Zuid-Afrika is genoemd naar de beroemde Zuid-Afrikaan Paul Kruger en naar de Rand, de nationale munteenheid van Zuid-Afrika. De Krugerrand is een van de bekendste gouden munten met een voortreffelijke reputatie. Heeft u deze munt in uw bezit en overweegt u deze te verkopen? Kom dan bij ons langs en wissel uw Krugerrand direct in voor contant geld.

Geschiedenis van de Krugerran

De Krugerrand is om meerdere redenen een belangrijke gouden munt. Zo was deze munt de allereerste gouden met precies 1 Troy Ounce aan goud, sinds jaar en dag de standaard meeteenheid in de goudhandel. Daarnaast is Zuid-Afrika met afstand het belangrijkste goud producerende land ter wereld: in de Zuid-Afrikaanse goudmijnen wordt twee derde van de totale wereldproductie gevonden. De Krugerrand wordt al sinds 1967 geslagen door de South African Mint. Op de voorzijde van de gouden Krugerrand staat Paul Kruger, prominent leider in de Boerenoorlog en vanaf 1880 president van de Zuid-Afrikaansche Republiek, het latere Transvaal.

Hoeveel is een Krugerrand waard?

Bij de inkoop van een gouden Krugerrand wordt nauwkeurig gekeken of de munt aan alle specificaties voldoet. Zo heeft deze munt een diameter van 32,61 mm en weegt exact 33,93 gram. Een gouden Krugerrand verkopen voor contant geld doet u met de prettige zekerheid dat deze gouden munt voor 91,67 % uit zuiver goud bestaat; dat komt dus neer op 22 karaat goud. Door de legering die is gebruikt – naast goud ook een geringe hoeveelheid koper – heeft de gouden Krugerrand ook nog eens een mooie, roodgouden kleur. De waarde van uw Krugerrand wordt bepaald aan de actuele inkoopprijs van goud.

Uw gouden Krugerrand verkopen

Heeft u en Krugerrand die u wilt verkopen voor contant geld? Kom naar onze inkoopwinkel en vraag om een vrijblijvende taxatie en advies. Onze experts staan u graag te woord en vertellen u meer over de waarde van deze gouden munt. Ook met andere gouden of zilveren munten of voor de inkoop van sieraden of horloges kunt u bij ons terecht.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.