Gouden sieraden inkoop

Heeft u er wel eens bij nagedacht wat voor verborgen schat u misschien in huis heeft? In bijna elk huishouden komt het wel voor: gouden sieraden die u zelden meer draagt. Omdat de gouden juwelen niet meer passen bij de mode van nu, omdat een gouden ketting te groot of te klein is, omdat de kleur goud even wat minder in zwang is. Omdat de goudmijnen in de wereld de stijgende vraag naar gouderts niet meer kunnen bijbenen, zijn dit soort gouden sieraden bij een inkoop van goud aardig wat geld waard.

Welke gouden sieraden kunt u verkopen?

Het kan zelfs gaan om een heel geringe hoeveelheid goud in een sieraad. Goud wordt nu eenmaal ingekocht per gram voor de smeltwaarde en daarna hergebruikt, dus zelfs een dun gouden armbandje of een paar schakels van een niet meer gedragen gouden ketting kunnen behoorlijk wat opleveren bij een goud inkoop winkel.

gouden sieraden inkoop

Zoals het spreekwoord zegt: niet alles is goud wat er blinkt, dus onze goudexpert zal uw gouden sieraden wel met een geoefend oog bekijken. Juwelen, zoals gouden ringen en gouden oorbellen die niet gemaakt zijn van massief goud maar verguld met een dun laagje goud, zijn voor een inkoper eigenlijk niet interessant. De techniek om het goud te winnen uit dat soort ‘gouden’ sieraden is daarvoor te ingewikkeld en te kostbaar.

Waarde gouden sieraden?

Om de waarde van uw gouden sieraden te bepalen en om u een reëel bod te kunnen doen, moet onze goud inkoper de gouden sieraden wegen, maar daarmee is nog niet direct duidelijk om hoeveel gram puurgoud het gaat. Goud wordt namelijk geproduceerd in verschillende gehaltes, aangegeven in karaat goud. Zo is een 24 karaats gouden sieraad gemaakt van bijna 100 procent goud. Dat is vrij zeldzaam omdat goud nogal zacht is, niet stevig genoeg om er draagbare gouden sieraden van te maken. Wanneer we bij een inkoop van sieraden eenmaal het aantal karaat hebben vastgesteld (18 karaats goud is bijvoorbeeld in het buitenland erg geliefd bij gouden sieraden) met een zorgvuldige test, weten we ook snel de totale opbrengst. De goudprijs heeft namelijk een dagkoers, die we altijd op de voet volgen.

Kijk ook op de pagina Goudprijs.

Wat krijg ik voor mijn gouden sieraden

Oud goud en gouden sieraden waar u aan gehecht bent doet u natuurlijk niet zomaar van de hand. Toch kan het in sommige gevallen ineens uitkomst bieden: de antieke sieraden of gouden munten die ergens eenzaam in een kastje stof lagen te verzamelen, kunnen dankzij de hoge goudprijs nieuwe deuren openen net nu u even krap zat. Goud verkopen is dan een aantrekkelijk alternatief. Misschien een emotionele beslissing, maar juist daarom heeft u recht op een faire prijs bij een van de betere inkopers van gouden sieraden. In onze goudwinkel in Utrecht, gespecialiseerd in inkoop van goud, wit goud, zilver en diamanten vertellen we u graag waar u bij de verkoop van gouden sieraden op moet letten en welk meevallertje de verkoop oplevert. We kopen een enkele gouden ring, maar in principe ook complete erfenissen en zelfs bekraste of totaal beschadigde gouden juwelen.

Zolang er maar een aantal gram puur goud in is verwerkt.

Gouden sieraden verkopen utrecht