Rolex Datejust verkopen

1. Uw Rolex Datejust

Welkom zonder afspraak op ma-do van 11.00-17.00 uur

2. Kom langs

Gratis waardebepaling ter plaatse. Wij sturen uw horloge niet op.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor het horloge direct overgemaakt.

Uw Rolex Datejust verkopen? Kom bij ons langs!

Bij ons bent u aan het goede adres voor een vakkundige en vrijblijvende taxatie ter plekke. We hoeven uw horloge niet op te sturen en vertellen u wat uw horloge nog waard is, en kopen het direct als u akkoord gaat met het geboden bedrag.

rolex datejustWat is een Rolex Datejust waard?

Dat is moeilijk te zeggen. Er zijn een vijftigtal verschillende Datejust-referenties vanaf 1945 tot heden gemaakt. De meest voorkomende Rolex Datejust referentie is 16030 (12% van alle Datejust horloges), deze is ook het meest geproduceerde Datejust model. De stalen Datejust met referentie 6305 levert de hoogste prijs op vanwege zijn zeldzaamheid. Bij het bepalen van de waarde wordt er uiteraard als eerste gekeken naar de staat.

  • hoe beter de conditie, hoe meer wij u kunnen betalen.
  • hoe completer, hoe beter. Dus de aanwezigheid van een originele doos en papieren hebben invloed op de waarde.
  • Conditie van de band, uurwerk, glas en de lunette (rand om glas) bepalen de prijs

Aanbod en prijzen van de Rolex Datejust.

Van het totale aanbod Rolexen vertegenwoordigt een stalen Datejust 54%. In 2004 kostte een dit horloge op de tweedehands markt nog gemiddeld € 1.900,-- maar 16 jaar later is de gemiddelde verkoopprijs gestegen tot 3100,-- dat is er een stijging van 61%. Dit heeft te maken met de vraag, maar Rolex verhoogt ook elk jaar zijn prijzen. Hieronder staat de verkoopprijs uit 2006 die € 4030,-- bedraagt. Inmiddels kost dit horloge € 8100,-- Dit is een stijging van meer dan 100%

 

 

Kleuren wijzerplaten: zwart, grijs, goud, crème, blauw of zilver. Zwart is de populairste kleur, met 21% het meest gekozen.

Kenmerken van de Rolex Datejust

De Datejust maakt deel uit van de Oyster collectie. Oyster verwijst naar de befaamde horlogekast van Rolex, die geen water of vuil binnenlaat. De grootte van de originele Rolex Datejust was 36 mm en is dat nog steeds. De Rolex Datejust II, het moderne broertje, is 41 mm groot. De naam Datejust zult u op de vroegere modellen niet tegenkomen. Op de wijzerplaat staat simpelweg Rolex Oyster Perpetual, met onderaan, bij de 6, de vermelding Certified Chronometer. Het horloge is namelijk gecertificeerd als chronometer en heeft dus een COSC certificaat. Dit geldt zelfs niet voor alle Rolex horloges en maar voor 3% van alle Zwitserse horloges. Op latere modellen komt de naam Datejust wel af en toe voor en nu is het standaard

Geschiedenis van de Rolex Datejust

De Rolex Datejust werd geboren in 1945. Het is het eerste automatische horloge om zowel de datum weer te geven op 3 uur, en de inscriptie Chronometer op de wijzerplaat. Deze twee kenmerken gaven hem zijn naam Date-Just. Zijn Cyclops-vergrootglas wordt enkele jaren later toegevoegd, om de datum anderhalve X te vergroten. Dit wordt snel een Rolex kenmerk. Hetzelfde type glas is ook te vinden op de Rolex Day-Date en de Submariner

Rolex Datejust verkopen in Utrecht

Wij zijn altijd geïnteresseerd Rolex Datejust horloges. Overweegt u uw horloge te verkopen? Kom dan eerst bij ons langs voor een vrijblijvende waardebepaling. Voorwaarde bij het verkopen van uw Rolex horloge is dat u zich kunt legitimeren. Bij horloges zonder papieren maken wij het overeengekomen bedrag alleen per bank over.

Contactgegevens stopheling goud

030 2901510
info@goudinkooputrecht.nl

Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.