Inkoop Cartier horloges

Nog meer dan horloges van andere beroemde horlogemerken is een Cartier horloge vooral een sieraad, een juweel dat je om je arm draagt. Dat zo’n stijlvol horloge ook bedoeld is als klokje om te kijken hoe laat het is, is bij Cartier eigenlijk een leuke bijzaak. Het Franse juweliershuis Cartier (eerbiedwaardig oud: vanaf 1900) is dan ook vooral een icoon in de modewereld. Het Cartier horloge geldt als een chique statussymbool, toonbeeld van elegantie. In onze winkel in Utrecht (goud en zilver inkoop, diamanten inkoop) kunt u altijd vragen naar de geschatte waarde van een Cartier horloge dat u te koop wilt aanbieden.

Inkoop Cartier horloge

Wat is mijn Cartier waard?


Orginele doosOrginele papieren

Het modemerk Cartier begon met horloges

Cartier staat voor meer dan alleen luxe horloges. De sieraden van Cartier op de Champs Elysées in Parijs en op Fifth Avenue in New York zijn wereldberoemd; ze worden gedragen door filmsterren en door leden van koningshuizen. Cartier maakt luxueuze en uiterst luxueuze armbanden, oorbellen, diamanten ringen, kettingen (de befaamde colliers van Cartier). De horloges van Cartier zijn er in maar vijf verschillende modellen. Maar die vijf basismodellen horloges zijn er in ontelbaar veel variaties, ook wat de waarde betreft.

De vijf modellen horloges van Cartier

De Cartier Panther is het ‘goedkoopste’ model horloge van Cartier. Een klein, plat horloge met een vierkante uurwerkkast. Meestal gedragen door dames. De Cartier Roadster werd geïntroduceerd in de jaren ’60, speciaal gemaakt voor autocoureurs, vandaar de naam Cartier Roadster; een roadster is een open sportwagen. De Cartier Pascha verscheen in de vijftiger jaren. Bijzonder is dat het het eerste horloge was dat speciaal voor vrouwen werd ontworpen: klein en rond, met een zeer klein uurwerk. Het horloge de Cartier Tank. Een echte klassieker. Gemaakt op verzoek van het Franse leger, voor in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Later werd de Cartier Tank opgenomen in de standaard uitrusting van zowel Franse als Engelse soldaten. Na de oorlog mochten de frontsoldaten hun ‘Tank’ houden; het werd een gerespecteerd symbool van moed. Modehuis Cartier speelde daar slim op in door ook Cartier Tank horloges aan burgers en particulieren te gaan verkopen. Stoer en tijdloos, want er worden nog steeds veel Cartier Tank horloges gedragen.

Wereldprimeur: een Cartier horloge, gedragen om je pols

De Cartier Santos: het oer-polshorloge. Genoemd naar de legendarische piloot Alberto Santos-Dumont, die aan zijn vriend Cartier vroeg om een werkend horloge voor in een vliegtuig te maken. Alles is klassiek aan de Cartier Santos, die nog steeds wordt geproduceerd in allerlei uitvoeringen: altijd met vierkante kast en Romeinse cijfers. De eerste Santos uit 1904 had drie wijzers: voor uren, minuten en seconden. De laatste jaren heeft Cartier erg veel succes met de Ballon Bleu collectie. Een echte bestseller. De ‘bescheiden’ Ballon Bleu horloges beginnen bij 10 duizend euro, in de meest exclusieve uitvoering kosten ze meer dan een ton.

cartier horloge verkopen

Een Cartier horloge verkopen in Utrecht

Welke van de vijf modellen Cartier horloges u ook wilt aanbieden bij onze inkoop van goud en sieraden in Utrecht, wij zijn in principe altijd geïnteresseerd. De waarde van uw Cartier horloge kunnen we dankzij onze ervaring met de inkoop van kostbare horloges vermoedelijk vrij snel bepalen; bij zeer bijzondere Cartier horloges schakelen we desgewenst een gespecialiseerde taxateur van antieke juwelen in voor een ‘second opinion’.