IWC horloge inkoop

Uw IWC verkopen?

Een IWC horloge is zo goed, dat je het in principe koopt voor het leven. Maar dankzij de hoge inruilwaarde zien veel mensen een IWC ook als een goede investering. Wie zijn IWC al lang draagt, wil misschien ook wel eens een ander horloge aanschaffen. Op zo’n moment is het verstandig om uw kostbare IWC horloge te laten taxeren bij een goede inkoper van horloges, zoals onze winkel in Utrecht (inkoop van goud, diamanten en de betere merkhorloges zoals Cartier, Rolex, Breitling). De waarde kan heel erg meevallen. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt in Utrecht zo bij ons binnenlopen met de vraag of we uw IWC horloge eens willen bekijken en eventueel kopen.

IWC Horloge Inkoop

Wat is uw IWC horloge waard?


Orginele doosOrginele papieren

Historie IWC

Het Zwitserse horlogemerk IWC (een afkorting van International Watch Company) maakt al sinds 1888 handgemaakte horloges met een automatisch uurwerk van absolute topkwaliteit. Anders dan bij ‘modemerk’ Cartier gaat het bij IWC vooral om complexe mechaniek, technische hoogstandjes en innovatie. IWC maakt bijna uitsluitend herenhorloges van de beste materialen.

De IWC modellen

Net als Cartier heeft IWC een ‘reeks’ basismodellen horloges: IWC heeft er zes. Sommige IWC horloge modellen zijn erg populair. De zes types lopen uiteen van klassiek tot sportief. De namen van de beroemde IWC horloges, die net als de aanduiding IWC Schaffhausen te zijn op de wijzerplaat:

IWC Aquatimer: Een op grote diepte goed functionerend duikershorloge.

IWC Da Vinci: Ontworpen naar een schets van Leonardo da Vinci – een typisch IWC horloge met maar liefst vijf indicatoren op de wijzerplaat: dag, dag van de week, maand, jaar en maanfase.

IWC Ingenieur: perfect, robuust en uiterst betrouwbaar, met onder andere een gepatenteerd chronograaf uurwerk van IWC.

IWC Portofino:

IWC Pilot’s Watch: ook wel IWC Pilot’s Superwatch genoemd, dankzij het authentieke technische wondertje: een automatisch gangreserve voor zeven dagen.

IWC Portugueser: een verwijzing naar de tijd van de Portugese ontdekkingsreizigers en veroveraars van de nieuwe wereld, het horloge is elegant maar vooral erg groot.

IWC of IWC Schaffhausen is eigendom van Richemont

Net als CartierJaeger Le Coultre en Piaget, drie andere heel grote horlogemerken, is het Zwitserse IWC tegenwoordig eigendom van luxe-concern Richemont. De merknaam IWC is echter al meer dan honderdtwintig jaar oud en een begrip bij liefhebbers van mooie, robuust uitgevoerde horloges met een stoere uitstraling.

IWC horloge verkopen

Een IWC horloge verkopen

Een IWC horloge is zo goed, dat je het in principe koopt voor het leven. Maar dankzij de hoge inruilwaarde zien veel mensen een IWC ook als een goede investering. Wie zijn IWC al lang draagt, wil misschien ook wel eens een ander goed horloge om. Op zo’n moment is het verstandig om uw kostbare IWC horloge te laten taxeren bij een goede inkoper van horloges, zoals onze winkel in Utrecht (inkoop van goud, zilver en de betere merkhorloges zoals Cartier, Rolex, Breitling). De waarde kan – ook bij een niet nieuw horloge – heel erg meevallen. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt in Utrecht zo bij ons binnenlopen met de vraag of we uw IWC horloge eens willen bekijken en eventueel kopen.