Jaeger-LeCoultre inkoop

Elk topmerk horloges heeft zijn eigen specialiteit of ‘unique selling point’. Cartier staat voor elegantie en modebewustzijn, Rolex voor succes en status, IWC misschien wat meer voor avontuur en luchtvaart met indrukwekkende wijzerplaten als cockpits van een vliegtuig. Bij Jaeger-LeCoultre is dat: technisch vernuft, slimme uitvindingen, instrumentmakers en huisnijverheid, precisie in de onderdelen tot op de micrometer (een duizendste millimeter). Een goed Jaeger-LeCoultre horloge heeft bij een horloge inkoop altijd een bepaalde waarde.

Jaeger-LeCoultre horloge verkopen

Wat is uw Jaeger-LeCoultre horloge waard?


Orginele doosOrginele papieren

Bekendste modellen Jaeger-LeCoultre horloges

Erg beroemd is de Reverso: een Jaeger-LeCoultre met letterlijk twee gezichten: de wijzerplaat is in een handomdraai te ‘keren’ zodat de tweede wijzerplaat aan de achterkant naar voren wordt gekeerd. Vandaar ook de naam Reverso. Op die manier kan het toch al mooie horloge schitteren met een kant voor overdag en een kant voor de avond, bijvoorbeeld een chique feest of etentje.

Het principe is oorspronkelijk bedacht voor Britse officieren die polo speelden: om klappen op de wijzerplaat te voorkomen, kon die even naar achteren worden gedraaid. Jaeger-LeCoultre maakt ook prachtige sieraden met een uurwerk, zoals een klassiek ogend zakhorloge met een modern precisie-uurwerk. Net als bij een antiek herenhorloge heeft deze stijlvolle Jaeger-LeCoultre een afdekplaatje voor de wijzerplaat, soms afgezet met een complete laag diamantjes.

Allemaal even beroemde Jaeger-LeCoultres

Ook begrippen bij horlogeliefhebbers – en dus ook bij iedere horloge inkoop, ook die van ons in Utrecht: de Jaeger-LeCoultre Calibre en de Jaeger-LeCoultre Duomètre à Chronographe. In de Duomètre lijn bestaat ook een Jaeger-LeCoultre Duomètre à Quantième Lunaire (met de maanstanden). Andere befaamde Jaeger-LeCoultre modellijnen: de Master serie. Met de Master Memovox, de Master Control en de Master Compressor of Compressor Diving. Op het topmodel Reverso zijn in de loop der jaren talloze variaties ontwikkeld: de Jaeger-LeCoultre Reverso Lady, de Reverso Classique, de Reverso Duetto en de Reverso Sqaudra. Vanzelfsprekend allemaal met Jaeger-LeCoultre kwaliteit.

Jaeger-LeCoultre horloge inkoop

Een Jaeger-LeCoultre te koop aanbieden bij onze horloge inkoop

De waarde van een echte Jaeger-LeCoultre hangt natuurlijk sterk af van de decoratie. Sommige Jaeger-LeCoultres zijn relatief eenvoudig, andere zijn rijk bezet met edelsteentjes. Het uurwerk is altijd van uiterst hoge kwaliteit. Het Zwitserse bedrijf (sinds 1833!) spreekt zelf van Hoogstaande Horlogekunst: ‘Haute Horlogérie’. De luxe horloges van de manufactuur met de prachtige naam Jaeger-LeCoultre Calibres Oprichter Antoine LeCoultre was in de eerste plaats uitvinder. In 1844 maakte hij de eerste milionometer, een meetinstrument waarmee horloge-onderdelen tot op de micron (of duizendste millimeter) nauwkeurig konden worden gemaakt. Hij zocht samenwerking met Parijzenaar Edmond Jaeger, uitvinder van de calibre. De samenwerking tussen de twee uitvinders leverde hele reeksen van innovaties in horlogemaken op. Sinds 1937 heet het bedrijf officieel Jaeger-LeCoultre.