Rolex horloge verkopen

 

Welk model u ook heeft van Rolex. Wij betalen u de hoogste prijs. Kapot geen bezwaar

Het merk Rolex, een icoon

 

Het van oorsprong Duits/Engelse merk Rolex met het wereldberoemd geworden vijfvingerige ‘kroontje’ als logo vestigde zich in de Tweede Wereldoorlog definitief in Zwitserland. En is daarmee onderdeel geworden van het rijtje Zwitserse horlogemerken dat staat voor: duur, exclusief, stijlvol, uiterst precies en onverslijtbaar. Er is ook een Rolex Perpetual Datejust: de datumaanduiding blijft tot in de eeuwigheid kloppen. Vooral stalen horloges zijn op het moment veel gevraagd. De prijs die wij ervoor bieden wordt ligt soms op hetzelfde niveau als een nieuw, veel duurder goud stalen Rolex horloge.

rolex horloge verkopen

“Rolex horloges zijn onder de bekende, internationale topmerken horloges misschien wel de allerbekendste. Het merk Rolex staat voor kwaliteit, status en stijl. Dit soort horloges van hoge kwaliteit is intussen meer dan een uurwerk of een klokje, het zijn regelrechte fashion statements. Bij onze goud inkoop winkel in Utrecht kunt u ook uw Rolex verkopen. Wij geven we u graag een vrijblijvende taxatie van het merk Rolex.”

Wat is mijn Rolex waard?


Orginele doosOrginele papieren

Waarde Rolex horloge.

 

Dit is moeilijk te zeggen. Staal is het meest gevraagd, dus daar liggen de prijzen verhoudingsgewijs hoog. Dames horloges en volledig goud met gouden band zijn minder gewild. Hier schrijft u dus meer op af. Vooral de sportmodellen zoals Submariner, Sae-Dweller, GMT en Daytona zijn erg populair. Rolex horloges zijn in de eerste plaats precisie-uurwerken. Door de hoge aanschafprijs ook een algemeen bekend statussymbool, spreekwoordelijk zelfs. De prijzen van nieuwe Rolex horloges beginnen bij enkele duizenden euro’s, zoals het stalen model Airking zonder datum. Dat kan oplopen tot tienduizenden euro’s, bij een zeldzaam oud Rolex horloge of een Rolex van platina of witgoud, volgezet met kleine briljantjen. Of met exotische wijzerplaat type ‘Panther’: kleine gouden details in pantermotief. De waarde van het horloge is dan vooral gekoppeld aan het gebruikte edelmetaal en niet meer zozeer aan de prijs van het – ongetwijfeld heel hoogwaardige – uurwerk van het horloge.

 

Rolex modellen, nieuw en ‘vintage’

 

Zoals ook op andere terreinen in de mode en inrichting, is ‘retro’ en ‘vintage’ en ‘ouderwetse eenvoud’ erg in op het moment. Voor topmerk horlogemaker Rolex gold dat al veel langer: er is een uitgebreide en zeer gewilde collectie ‘vintage’ modellen. Je kunt zelfs kiezen voor een Rolex uit het jaar dat je geboren bent: ergens in de jaren ’50, ’60, ’70 of ’80. Beroemde modellen Rolex horloges: de Rolex Oyster (ooit ontwikkeld om op grote diepte onderwater waterdicht te blijven, de vorm doet een beetje denken aan een dichte oester), de Rolex Daytona (een zogenaamde chronograaf), de Rolex Yachtmaster, de Rolex Datejust (ooit het allereerste horloge met een datum in een apart venstertje), de Rolex Submariner en de Rolex Explorer. Stuk voor stuk onverwoestbare namen, die nog steeds gemaakt worden door Rolex in eigentijdse versies.

rolex horloge inkoop

Rolex horloge verkopen in Utrecht

 

De aanschaf van een Rolex horloge is een investering, maar wel een met een blijvende waarde en een zo goed als zeker hoog rendement. Een goede Rolex is altijd te verkopen. In onze winkel in Utrecht waar we goud, zilver en juwelen inkopen, geven we u graag meer informatie over de geschatte waarde van het Rolex model dat u wilt aanbieden. De leeftijd van uw horloge speelt geen rol bij de bepaling van de waarde; integendeel: er zijn kostbare vintage Rolex modellen met een hoge antiekwaarde. Voorwaarde bij het verkopen van een Rolex horloge is dat u zich kunt legitimeren. Bij horloges zonder papieren maken wij het overeengekomen bedrag alleen per bank over.