Gesloten van 28 September tot Maandag 11 Oktober Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Gouden of antieke sieraden verkopen

Er liggen bij u al jaren gouden sieraden in de la, erfstukken van moeder of een oudtante. Kostbare sieraden, maar u peinst er niet over om deze te gaan dragen. En omdat de emotionele waarde ook niet bijzonder groot is denkt u weleens: wat móet ik ermee?Wij kijken naar een antiek sieraad, zoals een kunstkenner een bijzonder schilderij bestudeert: vol bewondering. Kom dus gerust met uw juwelen langs voor een gratis taxatie. Als u wilt, kunt u de sieraden direct aan ons verkopen. Of u nu één armband, een gouden ketting of een hele erfenis van de hand doet. Wij garanderen u een eerlijke prijs voor uw artikelen.

Lees meer over goud verkopen

Hoe werkt het?

U komt naar onze zaak, wij bekijken uw sieraden, en u krijgt direct te horen wat uw sieraden opleveren als u ze aan ons zou verkopen. Deze mondelinge taxatie is kosteloos en geheel vrijblijvend. Mocht u akkoord gaan met ons bod hebben wij alleen een geldig legitimatiebewijs nodig, paspoort of rijbewijs. Ook moet u ouder zijn dan 21 jaar. Wij betalen u direct uit, bij voorkeur per bank.

Hoeveel zijn gouden sieraden waard?

Er zijn een aantal factoren waar een sieraden taxateur naar kijkt bij het bepalen van de waarde: 

 • Vraag: Dit staat niet voor niets op de eerste plaats. Een prijs komt tot stand door vraag en aanbod. Het kan zo’n bijzonder sieraad zijn maar als er een groot aanbod is en weinig vraag zal de opbrengst nooit hoger dan de goudwaarde zijn
 • Leeftijd: komt het uit een bepaalde periode zoals Victoriaans, Art Deco, enz?
 • Ontwerp: gaat het om merksieraden van een bepaald sieradenhuis zoals Cartier, Chopard, van Cleef & Arpels of Tiffany? 
 • Materiaal: Waar is het sieraad van gemaakt, goud of platina? De goudprijs per gram bepaalt de waarde. Zijn er grote diamanten in verwerkt?
 • Kwaliteit: Is het handgemaakt door een bekend sieradenhuis of is het Italiaanse massaproductie uit de jaren 60 en 70. Zijn de diamanten wit, goed geslepen en van goede kwaliteit? Deze vraag is ook van toepassing op parels. Is de streng goed afgestemd op kleur, vorm, glans en oppervlak?
 • Zeldzaamheid: is er sprake van een uitzonderlijk grote diamant (bijvoorbeeld een diamant van meer dan 5 karaat)?

Om de waarde van uw gouden sieraden te bepalen en om u een reëel bod te kunnen doen, wegen wij uw gouden sieraden en stellen het karaatgehalte vast met een zorgvuldige test. Goud wordt namelijk geproduceerd in verschillende gehaltes zoals 14 karaats goud of 18 karaats goud. Zodra we het gewicht en karaatgehalte hebben vastgesteld kunnen we een waarde bepalen. Gaat met dit bedrag akkoord kunnen we u direct uitbetalen.

Welke gouden sieraden kunt u verkopen?

Alle soorten gouden sieraden kunt u aan ons verkopen. Zelfs kapotte of hele kleine sieraden leveren iets op. Goud wordt nu eenmaal ingekocht per gram voor de smeltwaarde en daarna hergebruikt, dus zelfs een dun gouden armbandje of een paar schakels van een niet meer gedragen gouden ketting kunnen bij ons worden verkocht.

Hoe wij sieraden taxeren.

Zoals de prijs van kunst fluctueert, verandert de prijs van antieke sieraden ook onder invloed van vraag en aanbod. De antiekwaarde van sieraden is vaak veel hoger dan de waarde van het materiaal. Maar weinig taxateurs hebben de ervaring en vakbekwaamheid om uw sieraden een eerlijke marktprijs te bepalen. Profiteer bij Argentum Aurum van een gediplomeerde taxateur met meer dan twintig jaar ervaring. Zo verkoopt u uw sieraden tegen een realistische prijs.

Factoren die van belang zijn bij het verkopen van antieke sieraden:

 • zeldzaamheid
 • leeftijd
 • kwaliteit
 • vraag en aanbod

Ga bij het verkopen van sieraden voor een echt rapport.

Het taxatierapport dat u bij de aankoop van sieraden meekrijgt van de juwelier is gebakken lucht en zegt niets over de dagwaarde. Een document van een gediplomeerde taxateur is daarentegen letterlijk en figuurlijk goud waard. Argentum Aurum is een betrouwbaar adres om uw sieraden te taxeren en verkopen. Wij zijn aangesloten bij Federatie TMV. Een taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar.

Hoge prijzen op taxatierapporten, verzekeringswaarde.

Het taxatierapport zet erfgenamen soms op het verkeerde been. Het bedrag dat u hier vindt, is namelijk een verzekeringswaarde: het geld dat u nodig heeft om hetzelfde item nog eens te kunnen kopen. Dit rapport houdt geen rekening met de verkoopbaarheid van een sieraad. Daardoor is de werkelijke verkoopwaarde van juwelen altijd lager. Een taxatierapport is een beschrijving van het sieraad en geeft de vervangingswaarde aan bij het opnieuw moeten kopen na verlies of diefstal. Dit is dus een bedrag dat u nooit krijgt. Het gaat hier om een waarde van een nieuw te kopen vervangend sieraad. De werkelijke verkoopwaarde is vele malen kleiner. Er wordt ook geen rekening gehouden met verkoopbaarheid of mode. Een muntenarmband die u van uw moeder heeft gekregen kan enorm hoog getaxeerd zijn en toch alleen de goudwaarde opleveren ( die nu hoger is dan ooit ) Een veel gehoorde kreet is “ik draag het al jaren niet meer” U kan dan ook niet verwachten dat er veel andere mensen zijn die deze heel graag kopen. Het enige rapport van een taxatie van sieraden, wat waarde heeft is van een gecertificeerd ( tmv ) of gediplomeerd taxateur. Het moet dan wel een rapport met een prijs gebaseerd zijn op “verkoop bij executie “en niet verzekeringswaarde. Een rapport van een verkopend juwelier geeft vaak een wat te rooskleurige beschrijving met een te hoog bedrag.

Wij doen direct een bod en betalen ook direct uit. Makkelijker en sneller kan niet.

Neem contact op

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl


  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl