Sieraden taxeren en verkopen

1. Maak een afspraak en kom langs.

2. Gratis vrijblijvende taxatie door gediplomeerd taxateur.

3. Directe betaling!

Sieraden taxeren en verkopen bij Argentum Aurum Utrecht

Het grote voordeel van een gediplomeerde taxateur boven een gewone inkoper van goud is dat hij antieke sieraden op waarde weet te schatten.

Vooral de waarde van antieke sieraden kan de goudprijs vele malen overstijgen. Het herkennen en op waarde schatten van antieke sieraden is niet iets wat zo te leren is. Wij hebben hier meer dan 20 jaar ervaring in. Kom vrijblijvend langs voor een gratis taxatie

Hoe werkt sieraden verkopen? 

 • maak een afspraak, of kom langs.
 • taxatie door gediplomeerd taxateur ter plaatse.
 • Directe betaling.

U krijgt direct te horen wat uw sieraden opleveren als u ze aan ons verkoopt. Deze taxatie is kosteloos en geheel vrijblijvend. Mocht u akkoord gaan met ons bod hebben wij alleen een geldig legitimatiebewijs nodig en u moet ouder zijn dan 21 jaar. Wij betalen u direct uit.

Drie redenen waarom mensen sieraden verkopen.

Wij begrijpen dat het verkopen van uw sieraden een emotionele aangelegenheid is en dat roept de vraag op waarom u kiest om uw sieraden te verkopen. 

Er zijn drie belangrijke redenen waarom mensen sieraden verkopen:

 1. schuld

 2. overlijden 

 3. scheiding

Bij geërfde sieraden zijn er meestal twee motivaties:
 • levensstijl - een kind heeft niet dezelfde levensstijl heeft als de ouder en de sieraden worden niet gedragen. Dit geldt bij 90% van de gevallen.
 • verdeling- het is makkelijker om EURO’s te verdelen. Bij een erfenis met meerdere erfgenamen die allemaal een sieraad willen, kan niet iedereen dezelfde ring erven. 
Vaak is het verkopen bij leven de makkelijkste manier om de familierelaties in stand te houden. 

Een bod heeft u meer aan

Als u iets wil verkopen heeft u een bod nodig, geen taxatiewaarde. Een bod is het bedrag dat wij op dit moment voor uw sieraden betalen. U heeft niets aan iemand die u vertelt wat u er eventueel voor zou kunnen krijgen, maar zelf geen interesse heeft.

6 Factoren die de waarde van antieke sieraden bepalen.

Er zijn een aantal factoren waar een sieraden taxateur naar kijkt bij het bepalen van de waarde van uw sieraden. 

 1. Vraag: Dit staat niet voor niets op de eerste plaats. Een prijs komt tot stand door vraag en aanbod. Het kan zo’n bijzonder sieraad zijn maar als er een groot aanbod is en weinig vraag zal de opbrengst nooit hoger dan de goudwaarde zijn
 2. Leeftijd: komt het uit een bepaalde periode zoals Victoriaans, Art Deco, enz?
 3. Ontwerp: gaat het om merksieraden van een bepaald sieradenhuis zoals Cartier, Chopard, van Cleef & Arpels of Tiffany? 
 4. Materiaal: Waar is het sieraad van gemaakt, goud of platina? De goudprijs per gram bepaalt de waarde. Zijn er grote diamanten in verwerkt?
 5. Kwaliteit: Is het handgemaakt door een bekend sieradenhuis of is het Italiaanse massaproductie uit de jaren 60 en 70. Zijn de diamanten wit, goed geslepen en van goede kwaliteit? Deze vraag is ook van toepassing op parels. Is de streng goed afgestemd op kleur, vorm, glans en oppervlak?
 6. Zeldzaamheid: is er sprake van een uitzonderlijk grote diamant (bijvoorbeeld een diamant van meer dan 5 karaat)?

Hoe wij sieraden taxeren

Zoals de prijs van kunst fluctueert, verandert de prijs van antieke sieraden ook onder invloed van vraag en aanbod. De waarde van sieraden is vaak veel hoger dan de goudprijs. Maar weinig taxateurs hebben de ervaring en vakbekwaamheid om uw sieraden een eerlijke marktprijs te bepalen. Profiteer bij Argentum Aurum van een gediplomeerde taxateur met meer dan twintig jaar ervaring. Zo verkoopt u uw sieraden tegen een realistische prijs.

Ga bij het verkopen van sieraden voor een echt rapport!

Een sieraden taxatie - een schijnbaar onschuldige stuk papier - is meer dan zijn gewicht in goud waard, maar alleen als het is opgesteld door een gecertificeerd- of een gediplomeerd taxateur. Een taxatierapport opgemaakt door de verkopende juwelier is van mindere waarde. Hoewel bij het beroep van sieraden taxateur de beëdiging is afgeschaft en er geen vergunning vereist is, zijn zij wel gebonden aan regels opgesteld door de federatie TMV bij het maken van een sieraden taxatie.

4 waardes als uw sieraden verkoopt?

De allereerste taak van een sieraden taxateur is het doel vast te stellen van de taxatie, en daarbij ook de waarde. De waarde van uw sieraden kan verschillen.

 1. Executiewaarde: Dit is de prijs waartegen een sieraad zo snel mogelijk verkocht kan worden. Dit is de prijs die u krijgt bij ons of bij een veilinghuis. Het nadeel van het verkopen op een veiling is dat er bij verkoop ook nog 20 % verkoop commissie afgaat, en u nooit zeker bent van verkoop.
 2. Nieuwwaarde: wat kost het sieraad op dit moment nieuw in de winkel.
 3. Vervangingswaarde: is een identiek of vergelijkbaar sieraad beschikbaar? Kun je het zonder veel moeite in de winkel kopen, is het te koop op een veiling of moet er naar worden gezocht? Dit is nooit de waarde die u krijgt bij het verkopen van sieraden. Voor deze prijs kan iedereen in een willekeurige winkel zonder moeite dit sieraad terugkopen.
 4. Overlijden: Bij een sieraden taxatie voor successie wordt uitgegaan van de dagwaarde (executiewaarde) Dit is de laagste prijs die door een sieraden taxateur gehanteerd wordt. Het bedrag dat u als erfbelasting moet afdragen aan de belastingdienst zal hierdoor zo laag mogelijk zijn.

Een taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar.

Waarom de verzekeringswaarde vaak hoger is.

Het taxatierapport van de verzekering zet erfgenamen soms op het verkeerde been. Het bedrag dat u hier vindt, is namelijk een verzekeringswaarde: het geld dat u nodig heeft om hetzelfde item nog eens te kunnen kopen. Dit rapport houdt geen rekening met de verkoopbaarheid van een sieraad. Daardoor is de werkelijke verkoopwaarde van juwelen altijd lager.

Dat werkt zo: u wilt een gouden muntarmband van uw overleden moeder verkopen. Op het verzekeringsrapport is dit enorm hoog getaxeerd. Toch ontvangt u van ons alleen de goudprijs. Dit komt doordat er erg veel van deze sieraden in omloop zijn en weinig vraag naar is. Het is voor een inkoper dus alleen nog interessant om uw sieraad te laten omsmelten. Pluspunt is wel dat de goudprijs hoger dan ooit is.

Waarde sieraden bij erfenis.

Vooral in het geval van een erfenis zijn er veel onduidelijkheden over de waarde van de verkregen sieraden. Zijn ze allemaal echt en wat is de werkelijke waarde als u de sieraden verkoopt? Is het echt zoveel waard als u denkt en de andere familieleden vermoeden? Vaak vindt u taxatierapporten van eerdere taxaties. In de loop van jaren kan de prijs echter gewijzigd zijn. Er is maar een goede manier om hier achter te komen en dat is door naar een gediplomeerde taxateur te gaan en de sieraden op waarde te laten schatten.

Wij doen direct een bod en betalen ook direct uit. Makkelijker kan niet.

Neem contact op

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.