Antieke sieraden verkopen

1. Uw antieke sieraad verkopen

Is uw ring of armband echt oud, waardevol of heeft u geen idee? Onze gediplomeerde taxateur bekijkt het zorgvuldig.

2. Kom langs,

In onze winkel in Utrecht waar wij ter plaatse  taxeren en u direct de getaxeerde waarde meedelen.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag direct overgemaakt of contant uitbetaald

Sieraden taxeren en verkopen bij Argentum Aurum Utrecht

Het grote voordeel van een gediplomeerde taxateur boven een gewone inkoper van goud is dat hij antieke sieraden op waarde weet te schatten.

Wij kijken naar een antiek sieraad, zoals een kunstkenner een bijzonder schilderij bestudeert: vol bewondering. Kom dus gerust met uw juwelen langs voor een gratis taxatie. Als u wilt, kunt u de antieke sieraden direct aan ons verkopen. Of u nu één armband of een hele erfenis van de hand doet. Wij garanderen u een eerlijke prijs voor uw sieraden.

Hoe werkt sieraden verkopen? 

 • maak een afspraak.
 • taxatie door gediplomeerd taxateur ter plaatse.
 • Directe betaling.

U krijgt direct te horen wat uw sieraden opleveren als u ze aan ons verkoopt. Deze taxatie is kosteloos en geheel vrijblijvend. Mocht u akkoord gaan met ons bod hebben wij alleen een geldig legitimatiebewijs nodig en u moet ouder zijn dan 21 jaar. Wij betalen u direct uit.

Drie redenen waarom mensen sieraden verkopen.

Wij begrijpen dat het verkopen van uw sieraden een emotionele aangelegenheid is en dat roept de vraag op waarom u kiest om uw sieraden te verkopen. 

Er zijn drie belangrijke redenen waarom mensen sieraden verkopen:

 • schuld
 • overlijden 
 • scheiding

Bij geërfde sieraden zijn er meestal twee motivaties:

 • levensstijl - een kind heeft niet dezelfde levensstijl heeft als de ouder en de sieraden worden niet gedragen. Dit geldt bij 90% van de gevallen.
 • verdeling- het is makkelijker om EURO’s te verdelen. Bij een erfenis met meerdere erfgenamen die allemaal een sieraad willen, kan niet iedereen dezelfde ring erven. 
Vaak is het verkopen bij leven de makkelijkste manier om de familierelaties in stand te houden. 

Een bod heeft u meer aan

Als u iets wil verkopen heeft u een bod nodig, geen taxatiewaarde. Een bod is het bedrag dat wij op dit moment voor uw sieraden betalen. U heeft niets aan iemand die u vertelt wat u er eventueel voor zou kunnen krijgen, maar zelf geen interesse heeft.

Factoren die de waarde van antieke sieraden bepalen

Er zijn een aantal factoren waar een sieraden taxateur naar kijkt bij het bepalen van de waarde van uw sieraden. 

 • Vraag: Dit staat niet voor niets op de eerste plaats. Een prijs komt tot stand door vraag en aanbod. Het kan zo’n bijzonder sieraad zijn maar als er een groot aanbod is en weinig vraag zal de opbrengst nooit hoger dan de goudwaarde zijn
 • Leeftijd: komt het uit een bepaalde periode zoals Victoriaans, Art Deco, enz?
 • Ontwerp: gaat het om merksieraden van een bepaald sieradenhuis zoals Cartier, Chopard, van Cleef & Arpels of Tiffany? 
 • Materiaal: Waar is het sieraad van gemaakt, goud of platina? De goudprijs per gram bepaalt de waarde. Zijn er grote diamanten in verwerkt?
 • Kwaliteit: Is het handgemaakt door een bekend sieradenhuis of is het Italiaanse massaproductie uit de jaren 60 en 70. Zijn de diamanten wit, goed geslepen en van goede kwaliteit? Deze vraag is ook van toepassing op parels. Is de streng goed afgestemd op kleur, vorm, glans en oppervlak?
 • Zeldzaamheid: is er sprake van een uitzonderlijk grote diamant (bijvoorbeeld een diamant van meer dan 5 karaat)?

Hoe wij sieraden taxeren

Zoals de prijs van kunst fluctueert, verandert de prijs van antieke sieraden ook onder invloed van vraag en aanbod. De waarde van sieraden is vaak veel hoger dan de goudprijs. Maar weinig taxateurs hebben de ervaring en vakbekwaamheid om uw sieraden een eerlijke marktprijs te bepalen. Profiteer bij Argentum Aurum van een gediplomeerde taxateur met meer dan twintig jaar ervaring. Zo verkoopt u uw sieraden tegen een realistische prijs.

Factoren die van belang zijn bij het verkopen van antieke sieraden:

 • zeldzaamheid
 • leeftijd
 • kwaliteit
 • vraag en aanbod

Ga bij het verkopen van sieraden voor een echt rapport

Het taxatierapport dat u bij de aankoop van sieraden meekrijgt van de juwelier is gebakken lucht en zegt niets over de dagwaarde. Een document van een gediplomeerde taxateur is daarentegen letterlijk en figuurlijk goud waard. Argentum Aurum is een betrouwbaar adres om uw sieraden te taxeren en verkopen. Maar let op.

Een taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar.

Waarom de verzekeringswaarde vaak hoger is

Het taxatierapport van de verzekering zet erfgenamen soms op het verkeerde been. Het bedrag dat u hier vindt, is namelijk een verzekeringswaarde: het geld dat u nodig heeft om hetzelfde item nog eens te kunnen kopen. Dit rapport houdt geen rekening met de verkoopbaarheid van een sieraad. Daardoor is de werkelijke verkoopwaarde van juwelen altijd lager.

Dat werkt zo: u wilt een gouden muntarmband van uw overleden moeder verkopen. Op het verzekeringsrapport is dit enorm hoog getaxeerd. Toch ontvangt u van ons alleen de goudprijs. Dit komt doordat er erg veel van deze sieraden in omloop zijn en weinig vraag naar is. Het is voor een inkoper dus alleen nog interessant om uw sieraad te laten omsmelten. Pluspunt is wel dat de goudprijs hoger dan ooit is.

Waarde sieraden bij erfenis

Vooral in het geval van een erfenis zijn er veel onduidelijkheden over de waarde van de verkregen sieraden. Zijn ze allemaal echt en wat is de werkelijke verkoopwaarde? Is het echt zoveel waard als u denkt en de andere familieleden vermoeden? Vaak vindt u taxatierapporten van eerdere taxaties. In de loop van jaren kan de prijs echter gewijzigd zijn. Er is maar een goede manier om hier achter te komen en dat is door naar een gediplomeerde taxateur te gaan en de sieraden op waarde te laten schatten.

Wij doen direct een bod en betalen ook direct uit. Makkelijker kan niet.

Neem contact op

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.