Antieke sieraden verkopen

1. Uw sieraard

U heeft goud, zilver of een prachtig sieraad die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw sieraad, zilverwerk of goud artikel taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor het sieraad, zilver of goud.

Antieke sieraden verkopen.

Het grote voordeel van een gediplomeerde taxateur boven een gewone inkoper van goud is dat hij bijzondere sieraden op waarde weet te schatten.

Wij kijken naar een antiek sieraad, zoals een kunstkenner een bijzonder schilderij bestudeert: vol bewondering. Kom dus gerust met uw juwelen langs voor een gratis taxatie. Als u wilt, kunt u de sieraden direct aan ons verkopen. Of u nu één armband of een hele erfenis van de hand doet. Wij garanderen u een eerlijke prijs voor uw artikelen.

Een bod heeft u meer aan

Als u iets wil verkopen heeft u een bod nodig, geen taxatiewaarde. Een bod is het bedrag dat wij op ook werkelijk voor uw sieraad willen betalen. U heeft niets aan iemand die u vertelt wat u er eventueel voor zou kunnen krijgen, maar zelf geen interesse heeft.

Hoe wij sieraden taxeren

Zoals de prijs van kunst fluctueert, verandert de prijs van antieke sieraden ook onder invloed van vraag en aanbod. De waarde van sieraden is vaak veel hoger dan de goudprijs. Maar weinig taxateurs hebben de ervaring en vakbekwaamheid om uw sieraden een eerlijke marktprijs te bepalen. Profiteer bij Argentum Aurum van een gediplomeerde taxateur met meer dan twintig jaar ervaring. Zo verkoopt u uw sieraden tegen een realistische prijs.

Factoren die van belang zijn bij het verkopen van antieke sieraden:

  • zeldzaamheid
  • leeftijd
  • kwaliteit
  • vraag en aanbod

Ga bij het verkopen van sieraden voor een echt rapport

Het taxatierapport dat u bij de aankoop van sieraden meekrijgt van de juwelier is gebakken lucht en zegt niets over de dagwaarde. Een document van een gediplomeerde taxateur is daarentegen letterlijk en figuurlijk goud waard. Argentum Aurum is een betrouwbaar adres om uw sieraden te taxeren en verkopen. Maar let op.

Een taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar.

Waarom de verzekeringswaarde vaak hoger is

Het taxatierapport van de verzekering zet erfgenamen soms op het verkeerde been. Het bedrag dat u hier vindt, is namelijk een verzekeringswaarde: het geld dat u nodig heeft om hetzelfde item nog eens te kunnen kopen. Dit rapport houdt geen rekening met de verkoopbaarheid van een sieraad. Daardoor is de werkelijke verkoopwaarde van juwelen altijd lager.

Dat werkt zo: u wilt een gouden muntarmband van uw overleden moeder verkopen. Op het verzekeringsrapport is dit enorm hoog getaxeerd. Toch ontvangt u van ons alleen de goudprijs. Dit komt doordat er erg veel van deze sieraden in omloop zijn en weinig vraag naar is. Het is voor een inkoper dus alleen nog interessant om uw sieraad te laten omsmelten. Pluspunt is wel dat de goudprijs hoger dan ooit is.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.