Inkoop en waarde bloedkoraal

1. Bloedkoraal inkoop en waarde

U heeft bloedkoraal dat u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw sieraad taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor het bloedkoraal.

Wat voor bloedkoraal kan ik verkopen?

Let op: Inkoop van bloedkoraal met een minimum doorsnede van 10 mm. per kraal. Bloedkoraal kettingen van takjes koop ik niet, de waarde is te laag.

Een visverbod op bloedkoraal en een onverminderde vraag uit China heeft de prijs van bloedkoraal flink laten stijgen. Er is geen waarde per gram te geven, maar de prijs van een bloedkoralen ketting kan oplopen tot wel duizenden euro’s. Dit gaat dan om bloedkoraal kettingen met kralen van boven de 20 mm. Bloedkoraal is vooral verwerkt in armbanden, kettingen, broches, oorbellen of ringen. Wij zijn dus vooral geïnteresseerd in de grotere kralen of kaas vormige bloedkoraal. Maar heeft u geen idee van de waarde kom dan langs voor een gratis waarde bepaling. Wij vertellen u dan de waarde en de prijs die wij ervoor willen betalen. U kunt direct uw bloedkoraal verkopen.

Ontstaan en vindplaatsen

Bloedkoraal ontstaat in calciet en dient als grondstof voor sieraden. Tot ongeveer de achttiende eeuw leefde men in de veronderstelling dat bloedkoraal een plant was. Later ontdekte natuurkenners dat er sprake was van verschillende kleine bouwseltjes, met een grootte van 1 tot 2 millimeter, die opgetrokken werden door kleine diertjes. Deze opbouw ziet men terug in de putjes van het bloedkoraal, daar waar de verschillende poliepen hun plaats hadden.
Rood gekleurd bloedkoraal is de meest waardevolle soort. Dit koraal ligt op de bodem van de zee op een diepte van twee tot tweehonderdtachtig meter. Bloedkoraal is voornamelijk te vinden in de Middellandse Zee, in de omgeving van Italië, Algerije en Tunesië en bij de eilanden Sardinië en Sicilië. Andere vindplaatsen zijn de Chinese, Indonesische en Japanse wateren.

bloedkoraal verkopen

Bloedkoraal in de oudheid

Bloedkoraal, het rode goud, is een van de populairste koralen. Bloedkoraal geeft energie en staat symbool voor levenskracht en bescherming tegen boze invloeden, ziekte en dood. Al in de oudheid gaf iets tastbaars zoals een steen de bezitter ervan moed en kracht om duistere machten en het boze oog te weerstaan. De oude Grieken en Romeinen waren er van overtuigd dat bloedkoraal bescherming bood tegen storm en schipbreuk. In Engeland droeg men bloedkoralen halskettingen om bloedingen te stollen. En de kralen waarschuwde de drager tegen gevaar van ziekte (o.a. hoge bloeddruk en bloedarmoede) wanneer zij hun heldere kleur verloren. Vandaag de dag worden deze beschermende krachten nog steeds toegekend aan bloedkoraal.

Bloedkoralen kettingen en streeksieraden

Al vanaf de middeleeuwen werd bloedkoraal verwerkt als gelukshanger of amulet dat bescherming bood tegen het kwaad en in gespen en tassen. In de negentiende eeuw werd bloedkoraal ook heel populair in Nederland. In Zeeuwse klederdracht werden kralen van bloedkoraal verwerkt en in Volendam werden bloedkoralen als streeksieraad omarmd en als toepassing vaak in gouden sieraden gezet.