Zilveren guldens verkopen

1. Zilveren guldens verkopen

U heeft zilveren guldens die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw zilver, wegen en taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de zilveren guldens.

Zilveren guldens verkopen.

Wie zijn bewaarde zilveren guldens wil verkopen doet er goed aan eerst naar het jaartal op de munt te kijken. Voor de vroegste zilveren guldens werd namelijk aanzienlijk meer zilver gebruikt dan voor de latere; de waarde bij verkoop nu is een ‘smeltwaarde’ die alleen bepaald wordt door het aantal grammen puur zilver in elke zilveren gulden.

Vraag hier de taxatie van uw zilveren munten aan

zilveren gulden verkopen

Hoe lang bestaat de zilveren gulden?

De Zilveren Gulden bestaat al sinds Koning Willem I. Een zilveren munt met 9,614 gram zilver in elke gulden. Deze eerste munten hebben gezien de zeldzaamheid (er zijn er destijds 6 miljoen geslagen) en de leeftijd veel meer verzamelaarswaarde dan de waarde van het netto zilvergewicht bij het verkopen van zilveren guldens.

De waarde van een zilveren gulden

Het zilvergehalte bij deze ‘klassieker’ is altijd nauwkeurig door de Rijksmunt voorgeschreven. Wij hanteren ‘dagprijzen’ voor oude zilveren guldens. Uiteraard is bij de verkoop van zilveren guldens het jaartal - en daarmee het precieze zilvergehalte - bepalend voor de waarde van die zilveren guldens, en de prijs van zilver op de wereldmarkt

Gehalte zilveren gulden

Die hangt af van de periode waarin de Zilveren Gulden is geslagen. Wie zilveren guldens wil verkopen kan dus het beste eerst even naar het jaartal op de zilveren munt kijken.

  • Vanaf 1922 is het zilvergehalte verlaagd naar 720/1000e en bleven de afmetingen gelijk. Netto zat er in deze zilveren guldens dus nog ‘maar’ 7,2 gram zuiver zilver. Tot en met 1940 zijn er ruim 156 miljoen zilveren guldens geslagen.
  • Zilveren guldens geslagen van 1919 - 1954 wegen precies 10 gram, bij het voorgeschreven gehalte van 0,720 betekent dat: 7,20 gram fijnzilver.
  • Zilveren guldens van 1954-1966 wegen nog maar 6,5 gram, het zilvergehalte bleef gelijk; er zit dus exact 4,68 gram puur zilver in.

De zilveren gulden is - met de zilveren rijksdaalder - ongetwijfeld de bekendste en meest gebruikte zilveren munt in Nederland. Een groot deel van de vorige eeuw was de zilveren gulden een wettig betaalmiddel; hij is miljoenen keren over de toonbank gegaan. Dankzij het soms hoge percentage aan puur zilver in de zilveren guldens is de waarde nu vele malen hoger dan de nominale een gulden. Vanaf 1967 bevatten ‘zilveren’ guldens - net als rijksdaalders - alleen nog maar nikkel en geen gram zilver.

zilveren gulden

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.