Zilveren rijksdaalder verkopen

1. Zilveren rijksdaalder verkopen

U heeft zilveren rijksdaalders die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw zilver, wegen en taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de zilveren rijksdaalders.

Zilveren rijksdaalder verkopen

Zilveren rijksdaalders, heel erg lang een wettig betaalmiddel met een nominale waarde van twee gulden vijftig, zijn dankzij de sterk gestegen zilverprijs behoorlijk veel waard geworden. Al bij het slaan van deze grote, zware zilveren munten heeft de kostprijs nooit in verhouding gestaan met de waarde die op de munt staat.

Vraag hier de taxatie van uw zilveren munten aan

zilveren rijksdaalders

Elke Nederlander heeft ze wel even gespaard: zilveren rijksdaalders. En nog steeds worden ze - ruim 18 jaar na de invoering van de euro - veel aangeboden bij winkels die zilver inkopen, puur vanwege de zilverwaarde. Veel verzamelwaarde hebben de meeste oude Nederlandse zilveren rijksdaalders meestal niet meer, met uitzondering van een paar zeer oude en puntgave historische zilveren rijksdaalders, geslagen bij bijzondere gelegenheden.

Welke zilveren rijksdaalders zijn er geslagen?

Bij de miljoenen rijksdaalders die eind negentiende eeuw en begin twintigste eeuw zijn geslagen is de indeling als volgt:

  • Koning Willem I heeft in 1840 ruim 44 duizend zilveren rijksdaalders laten slaan. Deze grote zilveren rijksdaalder had een doorsnee van maar liefst 38 mm. Het gewicht is 25 gram bij een zilvergehalte van 945/1000e. Netto zat er dus 23,625 gram zilver in.
  • Vanaf 1929 is het zilvergehalte in zilveren rijksdaalders verlaagd naar 720/1000e. Tot 1959 (onder Koningin Wilhelmina) bevatte elke zilveren rijksdaalder netto 18 gram zuiver zilver1940 en zijn er bijna 45 miljoen zilveren rijksdaalders geslagen
  • Vanaf 1959-1966 (onder Koningin Juliana) is dat percentage aan zuiver zilver veel minder: 10,8 gram in elke zilveren rijksdaalder die u wilt verkopen. Particulieren die met munten in zilver beleggen, zijn vooral in het bezit van deze ‘serie’.
  • Na 1966 (Juliana en Beatrix vanaf 1980) zijn alle ‘zilveren rijksdaalders’ - zo heten ze dan nog wel in de volksmond - gemaakt van nikkel. Er zit dus geen kostbaar zilver meer in. Ze zijn ook niet langer inwisselbaar bij De Nederlandsche Bank.

zilveren rijksdaalder verkopen

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.