Zilveren tientje verkopen

1. Zilveren tientje verkopen

U heeft een zilveren tientje die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw zilver, wegen en taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de zilveren tientje.

Zilveren Tientje verkopen

Een bekende op de markt en bij verzamelaars is het zilveren tientje. Geslagen door de Rijksmunt in de jaren ’70, een zilveren munt met als afbeelding een portret van Koningin Juliana (voorzijde) en Koningin Wilhelmina (achterzijde) of het Nederlands Wapen op de achterzijde. In de jaren 1994 - 1999 zijn er ook andere Tien Gulden muntstukken geslagen. Zilveren tientjes zijn er in allerlei soorten en maten: dat wil zeggen dat de nominale waarde wel steeds tien gulden bedraagt, maar dat door veranderingen in omvang, gewicht en vooral natuurlijk zilvergehalte de waarde sterk kan variëren.

Vraag hier de taxatie van uw zilveren munten aan

Welke zilveren tientjes zijn er geslagen?

Anders dan bij zilveren guldens en zilveren rijksdaalders, zijn er ook ‘jonge’ zilveren tientjes met een zeer hoog gehalte aan zuiver zilver. Veel voorkomende zilveren tientjes zijn onder andere:

  • Zilveren Tientje 1970-1973, 25 gram zwaar, wat bij een zilvergehalte van 0,720 dus 18 gram aan puur zilver betekent.
  • Zilveren Tientje 1954 ‘Benelux’, met een gewicht van 15 gram, waarvan precies 10,8 gram puur zilver. Ook dat is dus een gehalte aan zilver van 0,720.
  • het Zilveren Tientje uit 1970 met de tekst ‘Nederland Herrijst 1945-1970’
  • Het Zilveren Tientje van 1995 en later weegt ook 15 gram, maar bij een zilvergehalte van 0,800 levert dat bij een zilver inkoop meer geld op, dankzij de 12,00 gram fijnzilver.
  • het Zilveren Tientje, in 1973 gemunt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Koningin Juliana met de tekst Juliana Regina 1948-1973.

De waarde van een zilveren tientje

De actuele koers van een gram zilver wordt dagelijks aangepast, onder invloed van de wereldmarkt voor zilver. Deze eeuw is zilver sterk in populariteit toegenomen, wat in sommige jaren zelfs even een verdubbeling van de zilverprijs opleverde. Ook de vraag naar zilveren munten neemt daarom toe.

Wilt u een zilveren tientje verkopen, vraag dan gerust om een reëel bod bij Argentum Aurum gebaseerd op de actuele smeltwaarde van het zilver in de munt. Wij kopen zilveren munten alleen om er het zilver eruit te halen voor hergebruik.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.