Zilveren sieraden inkoop

 

U krijgt direct antwoord op uw vraag: Wat is mijn zilver waard? Wij taxeren uw zilver direct en ter plekke. Zilveren voorwerpen, oud zilver dat u wilt verkopen, zilveren sieraden, maar ook zilveren huishoudelijke voorwerpen en siervoorwerpen zoals broodmanden, een zilveren kandelaar, zilver bestek, zilver koffieservies of een zilveren theepot. Zijn uw zilveren sieraden uit de mode, de trends wisselen elkaar steeds sneller af, schroom dan niet uw zilveren sieraden op waarde te laten schatten. Bij een zilveren sieraden inkoop wordt vooral gelet op de smeltwaarde van het zilver per gram; zilver om te recyclen dus.

Antieke waarde zilveren sieraden

Of een zilveren sieraad of zilveren voorwerp ook een antiekwaarde heeft, zullen we u zeker melden. Als dit het geval is betalen wij altijd meer dan alleen de smeltwaarde van het zilver.

Antieke zilveren sieraden

Zilver is al honderden jaren geliefd. Vanwege de fysieke waarde van het edelmetaal zilver (veel minder dan goud), maar ook vanwege de prachtige glans die echt zilver in sieraden nu eenmaal heeft. Dat heeft in Nederland prachtige kunstvoorwerpen en zilveren sieraden opgeleverd, gemaakt door zilversmeden die al in de 16e en 17e eeuw uiterst verfijnde technieken gebruikten om zilver te bewerken. In de religieuze kunst zijn nog veel oudere schatten van zilver gemaakt. De laatste decennia is het bij zilveren sieraden vooral een trend om juist de eenvoud en ‘puurheid’ van zilver te benadrukken: eenvoudige vormen, zonder ingewikkelde details.

zilveren sieraden inkoop Utrecht

Zilveren sieraden inkoop in Utrecht

Een zilver inkoop kijkt bij de taxatie van zilveren sieraden, of ze nu mooi zijn, wat ouderwetser of zelfs beschadigd, vooral naar de zilverprijs per gram. Dat betekent dat op het oog heel zware zilveren juwelen of zilveren sieraden als zilveren armbanden en zilveren oorbellen die alleen verzilverd zijn (een uiterst dun laagje zilver op een minder edel metaal) niet of nauwelijks smeltwaarde hebben. In onze zilver en goud inkoop in Utrecht krijgen we regelmatig zilveren servies, zilveren bestek en zilveren sieraden aangeboden, die jammer genoeg niet van puur zilver zijn. Maar er zijn voor onze klanten ook aangename verrassing op de weegschaal: de prijs van een gram zilver is fors gestegen en een sieraad met vijftig of meer gram zilver levert al een mooie biedprijs op.

Welke zilveren sieraden kan ik verkopen in uw winkel in Utrecht?

In principe alles; zelfs onderdelen van zilveren sieraden of restanten van zilveren sieraden die u hebt laten vermaken bij een juwelier. Of uw ‘zilveren sieraad’ ook van echt zilver is, dat is voor een leek soms moeilijk vast te stellen, sommige goedkopere metalen lijken bedrieglijk veel op zilver. Bij een goede zilveren sieraden inkoop krijgt u daar direct uitsluitsel over. En net als bij gouden sieraden betalen we direct cash geld uit voor uw zilveren sieraad.