Zilveren sieraden inkoop

 

Gouden sieraden of zilveren sieraden, in de mode is dat vooral een kwestie van smaak; de trends wisselen elkaar in de loop van de eeuwen af. Zilveren sieraden staan doorgaans voor eenvoud, stijl en elegantie. Bij een zilveren sieraden inkoop wordt vooral gelet op de smeltwaarde van het zilver per gram; zilver om te recyclen dus. Of een zilveren sieraad of zilveren voorwerp ook een antiekwaarde heeft, zullen ze u bij een goede zilver inkoop – ook bij twijfel – zeker melden.

 

Antieke zilveren sieraden

 

Zilver is al honderden jaren geliefd. Vanwege de fysieke waarde van het edelmetaal zilver (iets minder dan goud, maar nog altijd aanzienlijk), maar ook vanwege de prachtige glans die echt zilver in sieraden nu eenmaal heeft. Dat heeft in Nederland prachtige kunstvoorwerpen en zilveren sieraden opgeleverd, gemaakt door zilversmeden die al in de 16e en 17e eeuw uiterst verfijnde technieken gebruikten om zilver te bewerken. In de religieuze kunst zijn nog veel oudere schatten van zilver gemaakt. De laatste decennia is het bij zilveren sieraden vooral een trend om juist de eenvoud en ‘puurheid’ van zilver te benadrukken: eenvoudige vormen, zonder ingewikkelde details.

 

Zilveren sieraden inkoop in Utrecht

 

Een zilver inkoop kijkt bij de taxatie van zilveren sieraden, of ze nu mooi zijn, wat ouderwetser of zelfs beschadigd, vooral naar de zilverprijs per gram. Dat betekent dat op het oog heel zware zilveren juwelen of zilveren sieraden als zilveren armbanden en zilveren oorbellen die alleen verzilverd zijn (een uiterst dun laagje zilver op een minder edel metaal) niet of nauwelijks smeltwaarde hebben. In onze zilver en goud inkoop in Utrecht krijgen we regelmatig zilveren servies, zilveren bestek en zilveren sieraden aangeboden, die jammer genoeg niet van puur zilver zijn. Maar er zijn voor onze klanten ook aangename verrassing op de weegschaal: de prijs van een gram zilver is fors gestegen en een sieraad met vijftig of meer gram zilver levert al een mooie biedprijs op.

 

Welke zilveren sieraden kan ik verkopen in uw winkel in Utrecht?

 

In principe alles; zelfs onderdelen van zilveren sieraden of restanten van zilveren sieraden die u hebt laten vermaken bij een juwelier. Of uw ‘zilveren sieraad’ ook van echt zilver is, dat is voor een leek soms moeilijk vast te stellen, sommige goedkopere metalen lijken bedrieglijk veel op zilver. Bij een goede zilveren sieraden inkoop krijgt u daar – zonder al te veel wachttijd – direct uitsluitsel over. En net als bij gouden sieraden betalen we – als we het eens worden over de transactie – direct cash geld uit voor uw zilveren sieraad.