Gesloten van Dinsdag 28 Februari t/m Maandag 6 Maart Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Bloedkoraal verkopen

Wie in het bezit is van bloedkoraal en deze wenst te kopen kan onze winkel in Utrecht bezoeken.

Let op: wij kopen bloedkoraal in met een minimumdoorsnede van 10 mm per kraal.

Bloedkoraal, het rode goud, is een van de populairste koralen. Al eeuwen gelooft men dat bloedkoraal energie geeft en symbool staat voor levenskracht en bescherming tegen boze invloeden, ziekte en dood. Vandaag de dag worden deze beschermende krachten nog steeds toegekend aan bloedkoraal.

Ontstaan en vindplaatsen van bloedkoraal 

Bloedkoraal ontstaat in calciet en dient als grondstof voor sieraden. Tot ongeveer de achttiende eeuw leefde men in de veronderstelling dat bloedkoraal een plant was. Later ontdekte natuurkenners dat er sprake was van verschillende kleine bouwseltjes, met een grootte van 1 tot 2 millimeter, die opgetrokken werden door kleine diertjes. Deze opbouw ziet men terug in de putjes van het bloedkoraal. Rood gekleurd bloedkoraal is de meest waardevolle soort. Dit koraal groeit op de bodem van de zee op een diepte van twee tot tweehonderdtachtig meter. Bloedkoraal is voornamelijk te vinden in de Middellandse Zee. Andere vindplaatsen zijn de Chinese, Indonesische en Japanse wateren.

Bloedkoralen kettingen en steeksieraden

Al vanaf de middeleeuwen werd bloedkoraal verwerkt als geluk hanger of amulet dat bescherming bood tegen het kwaad en in gespen en tassen. In de negentiende eeuw werd bloedkoraal ook heel populair in Nederland. In Zeeuwse klederdracht werden kralen van bloedkoraal verwerkt en in Volendam werden bloedkoralen als streeksieraad omarmd en als toepassing vaak in gouden sieraden gezet. Heeft u zulke items om te verkopen? Kom bij ons langs voor een gratis taxatie.

Bloedkoraal verkopen?
Kom zonder afspraak langs of bel ons op 030 290 1510

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl

  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl