20 Dollar USA verkopen

De 20 Dollar USA munt is een oude gouden munt uit de Verenigde Staten. Deze munt kunt u ook inwisselen voor een geldbedrag, berekend aan de hand van de huidige goudprijs. U kunt er dus gerust van uitgaan dat uw munt aanzienlijk meer waarde heeft dan de aangegeven nominale waarde van 20 dollar. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt? En wilt u uw 20 Dollar USA munt verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

20 US dollar

Geschiedenis van de 20 Dollar USA gouden munt

Gouden munten waren vroeger in de VS een gewoon betaalmiddel; de $10 dollar munt werd traditioneel aangeduid als ‘Eagle’ en de $20 dollar gouden munt als ‘Double Eagle’. De eerste 20 Dollar USA 20 Dollar munt werd geslagen in het jaar 1849. Deze munt kent twee ontwerpen bekend als de ‘Liberty Head’ of ‘Coronet Double Eagle’  en de ‘St Gaudens’. Van deze twee ontwerpen zijn nog eens in drie verschillende versies geslagen. De eerste ontwerpen waren versierd met een afbeelding van een vrouwenhoofd in de Griek-Romeinse stijl. Na 1907 werd dit vervangen door een afbeelding van Lady Liberty.

Hoeveel is een gouden 20 Dollar USA munt waard?

Oudere Amerikaanse munten hebben een relatief lager netto goudgehalte dan de nieuwere beleggingsmunten omdat ze ook daadwerkelijk in het dagelijkse betalingsverkeer werden gebruikt en dus tegen een stootje moesten kunnen. Voor de waarde in goud is dat niet belangrijk: een inkoper kijkt altijd alleen naar het gewicht aan puur goud en naar d actuele goudprijs. Bij de bekendste 20 $ USA munten is het bruto gewicht 33,43 gram, met een zuiverheid van 90%, zodat men op de weegschaal uitkomt op 0,9675 troy ounce zuiver goud. Bij hoge goudprijzen levert het verkopen van een uw gouden munt een aantrekkelijk bedrag op.

Uw 20 Dollar USA gouden munt verkopen

Wilt u 20 Dollar USA gouden munten verkopen, aarzel dan niet om bij ons langs te komen. Wij informeren u graag over de actuele inkoopprijs van 20 Dollar USA munten. Een bezoek aan onze winkel is vrijblijvend, u bent helemaal niets verplicht. Heeft u ook sieraden of andere waardevolle items die u niet meer gebruikt? Ook daar kunnen wij u mee verder helpen.

 

WhatsApp icon