Antieke juwelen verkopen.

Een taxateur herkent bijvoorbeeld of een merksieraad van bijvoorbeeld, Cartier, Boucheron, van Cleef & Arpels of een ander historisch belangrijk merk stijlecht is en of er geen delen vervangen of aangepast zijn.​​ Als een origineel onderdeel is beschadigd of verloren gegaan, zoals een sluiting of een gedeelte van een collier, en er een nieuw deel aan wordt toegevoegd , kan het juweel niet meer worden beschouwd als stijlecht ” uit de periode. Er kan ”Cartier” op de sluiting staan , maar is het gehele sieraad van Cartier? Zijn alle elementen van het sieraad uit dezelfde periode? Wat doet een briljant geslepen diamant in een Victoriaans sieraad? Dit soort aanpassingen verminderen de waarde van een sieraad aanzienlijk als u deze juwelen wilt verkopen. Daarom is het van belang om te weten wat u in handen heeft als u uw merksieraden of antieke sieraden verkoopt. De meeste antieke sieraden en juwelen zijn one-of-a-kind. Naast individuele handgemaakte sieraden kopen wij antieke juwelen gemaakt door de beroemde juweliers zoals: Cartier, Bvlgari, Piaget, Boucheron, Tiffany, Van Cleef & Arpels en vele anderen. Diamanten en edelstenen maken de sieraden nog zeldzamer en gewild. Argentum Aurum betaalt u de beste prijs voor exclusieve gesigneerde oude en antieke sieraden

0.59 D-LC
chopard happy diamond

Het roemrijke verleden van Chopard merksieraden

Als u op zoek bent naar de beste plek om je merksieraden te verkopen, zoek dan niet verder. Dit is het perfecte moment om uw Chopard sieraden te verkopen, omdat de huidige markt voor merksieraden zeer goed is. Argentum Aurum, gediplomeerd taxateur in Utrecht, het adres om uw vintage en nieuwe sieraden te laten beoordelen en verkopen, garandeert u een prijs die hoger zal zijn dan op een online veiling. Doorlopend kopen wij Chopard-sieraden en verkopen deze wereldwijd. Chopard werd in 1860 opgericht door horlogemaker Louis-Ulysse Chopard in Sonvilier, een stadje vlakbij Bern in Zwitserland. Door zijn precisie en oog voor detail steeg zijn reputatie, en werd Louis-Ulysse Chopard al snel de hofleverancier van de Russische tsaar. Het in Genève gevestigde Chopard, uit Zwitserland, een van de laatste familiebedrijven in luxe artikelen, is een wereldwijd bekend fabrikant van kettingen, ringen, armbanden en oorbellen. Chopard, opgericht door Louis-Ulysse Chopard in 1860, is sinds 1963 eigendom van de familie Scheufele in Duitsland. In 1974 brachten ze voor het eerst dameshorloges op de markt en het bedrijf introduceerde sieraden met diamanten voor vrouwen in de jaren tachtig. Vandaag de dag krijgt u voor uw Chopard-kettingen, chokers, hangers, ringen, armbanden, oorbellen en broches, waaronder Happy Diamonds en Happy Spirit modellen goede prijzen.

CHopard “Happy diamond”

Eén van de meest originele en innovatieve concepten in de lijn van Chopard sieraden, zijn de zogenaamde “Happy Diamonds”. Het bijzondere van deze diamanten is dat ze mobiel zijn, en in alle vrijheid vreugdevol kunnen ronddraaien en bewegen. In 1976 werden de wervelende “Happy Diamonds” voor het eerst in een horloge geplaatst. In de jaren 80 werd dit geslaagde concept verder uitgewerkt, en tot op de dag van vandaag blijven de sieraden en uurwerken met “Happy Diamonds” zeer gewild.

Cartier, kind aan huis bij koningshuizen en sterren

Cartier werd in 1847 opgericht in Paris door Louis-François Cartier. In 1899 gaf hij het bedrijf door aan zijn drie zoons Louis, Pierre en Jacques, die hun vizier op het buitenland gericht hadden en verantwoordelijk waren voor de internationale doorbraak van het bedrijf. Onder hun leiding werd Cartier een favoriet van de Europese vorstenhuizen en aristocratie. De rest van de wereld bleef niet lang achter, en toen Cartier ook de harten van de glamoureuze Hollywoodsterren sneller liet kloppen, was de globale veroveringstocht volbracht.

Cartier “Trinity”

In 1924 ontwierp Louis Cartier de visionaire “Trois Anneaux” ring. Deze bestaat uit drie ringen in verschillende kleuren, geel, wit en rosé goud, die harmonieus met elkaar verbonden zijn. Elke kleur heeft een eigen speciale betekenis: de rosé kleur is de kleur van de liefde, de gele ring beeldt trouwheid uit en wit staat model voor de vriendschap. Deze unieke ring met een tijdloos design blijft ook vandaag nog zeer populair. In 1998 werd de naam van “Trois Anneaux” omgedoopt tot “Trinity”, maar de elegantie en symbolische waarde van deze drie-eenheid bleef bestaan. Een Cartier horloge verkopen kunt u ook bij ons. Horloges compleet met de originele doos en de garantiepapieren kunnen veel geld opbrengen.

cartier trinity

Bulgari, van een immigrant met een droom tot een luxe-impirium

Sotirio Georgis Bulgari, een Griekse immigrant die zich in Rome had gevestigd, richtte in 1884 zijn bedrijf Bulgari op. Zijn handgemaakte juwelen waren beïnvloed door Byzantijnse en islamitische tradities en combineerde allegorische aspecten met sierlijke bloemenmotieven, die enorm aansloegen bij Engelse toeristen die de Italiaanse stad bezochten. In de jaren 20 was de Franse Art Deco stroming een grote inspiratiebron voor het bedrijf, en de juwelen die vervaardigd werden in de jaren 30 werden gekenmerkt door geometrische vormen en dimensies. Ondertussen bouwde de familie Bulgari gestaag verder aan hun imperium. Naast juwelen en horloges startte de firma ook met de productie van luxe-accessoires, creëerde het bedrijf een succesvolle geuren- en cosmeticalijn, en werd ook de hotelmarkt veroverd.

b zero

Bulgari“B.zero1”

Ondanks alle drukke nevenbezigheden blijft Bulgari echter een hart hebben voor juwelendesign, en met succes. De iconische “B.zero1” ring combineert het zogenoemde “Tubogas” motief met het distinctieve Bulgari logo. “Tubogas” laat zich vrij vertalen als “gaspijp”, en de hierop geïnspireerde techniek was beïnvloed door de opvallende vorm van gaspijpen in de jaren 20. Het resultaat was een flexibele ring met afgeronde contouren, en de techniek werd al snel één van het bedrijf ’s bekendste handelsmerken.

Uw merksieraden verkopen in Utrecht

Bent u op zoek naar een betrouwbaar verkooppunt voor uw Chopard juwelen? Of bent u wellicht in het bezit van Cartier sieraden en Bulgari sieraden die u graag van de hand wil doen? Dan bent u bij Argentum Aurum aan het juiste adres. Wij betalen meer dan de goudprijs. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw juwelen te verkopen. Wij staan steeds ter uw beschikking om uw vragen te beantwoorden en om u van persoonlijk advies en de nodige deskundige informatie te voorzien.

WhatsApp icon