Het verhaal achter Jaeger-LeCoultre

Het Zwitserse bedrijf bestaat sinds 1833 en spreekt zelf van Hoogstaande Horlogekunst: ‘Haute Horlogérie’. De luxe horloges van de manufactuur met de prachtige naam Jaeger-LeCoultre Calibres Oprichter Antoine LeCoultre was in de eerste plaats uitvinder. In 1844 maakte hij de eerste milionometer, een meetinstrument waarmee horloge-onderdelen tot op de micron (of duizendste millimeter) nauwkeurig konden worden gemaakt. Hij zocht samenwerking met Parijzenaar Edmond Jaeger, uitvinder van de calibre. De samenwerking tussen de twee uitvinders leverde hele reeksen van innovaties in horlogemaken op. Sinds 1937 heet het bedrijf officieel Jaeger-LeCoultre.

day date
iStock_000012248391Medium

Bekendste modellen Jaeger-LeCoultre horloges

Erg beroemd is de Reverso: een Jaeger-LeCoultre met letterlijk twee gezichten: de wijzerplaat is in een handomdraai te ‘keren’ zodat de tweede wijzerplaat aan de achterkant naar voren wordt gekeerd. Vandaar ook de naam Reverso. Op die manier kan het toch al mooie horloge schitteren met een kant voor overdag en een kant voor de avond, bijvoorbeeld een chique feest of etentje. Ook begrippen bij horlogeliefhebbers de Jaeger-LeCoultre Calibre, de Jaeger-LeCoultre Duomètre à Chronographe en de Master serie, met de Master Memovox, de Master Control en de Master Compressor of Compressor Diving.

Een Jaeger-LeCoultre horloge verkopen in Utrecht

Welk Jaeger-LeCoultre model u ook wilt aanbieden bij onze winkel in Utrecht, wij zijn in principe altijd geïnteresseerd. De waarde van uw Jaeger-LeCoultre horloge kunnen we dankzij onze ervaring met de inkoop van kostbare horloges vermoedelijk vrij snel bepalen. Voorwaarde bij het verkopen van een uw horloge is dat u zich kunt legitimeren. Bij horloges zonder papieren maken wij het overeengekomen bedrag alleen per bank over.

Gegevens van uw horloge

Vul alle gegevens van uw horloge in.
Heeft u de originele verpakking?(Vereist)
Heeft u de originele papieren?(Vereist)

Afbeeldingen van uw horloge

Upload verschillende afbeeldingen van uw horloge. Dit is voor ons van belang om een juiste taxatie te kunnen geven.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Uw contactgegevens

Vul de gegevens in waarop wij u kunnen bereiken.
Aanhef(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
WhatsApp icon