Kenmerken van de gouden Maple Leaf

De gouden Maple Leaf uit Canada wordt al sinds 1979 geslagen door de Royal Canadian Mint. Deze munt weegt 31,1 gram heeft een nominale waarde van 50 Canadese dollar. Onder beleggers van gouden munten is de munt erg in trek. Zij kopen deze vooral dankzij de fraaie afbeeldingen. Op de ene kant de beeltenis van Koningin Elizabeth II, hoofd van het Gemenebest. Op de keerzijde het herkenbare esdoornblad met daarnaast de cijfers 9999. Die geven aan dat deze munt tegenwoordig geslagen wordt met een 9999/10000 gehalte: dat wil zeggen 24 karaats goud.

100 dollar canada
Goudprijs Per Gram

Hoeveel is een Maple Leaf waard?

De gouden Maple Leaf is een beleggingsmunt bij uitstek. Het gewicht van 31,1 gram is geen toevallige keuze: de internationale rekeneenheid bij het bepalen van de dagkoers van goud ten opzichte van andere vaste economische waarden is de troy ounce. Dit komt overeen met precies 31,103 gram puur goud. Omdat de munt geen verzamelmunt is, wordt er uitsluitend gekeken naar de inkoopprijs van 24 karaat goud om de waarde van deze gouden munt te bepalen. U kunt uitgaan van een inkoopprijs per gram maal het totaalgewicht van de munt die u wilt verkopen.

Uw gouden Maple Leaf verkopen

Bent u geen belegger in fysiek goud en wilt u daarom liever uw Maple Leaf inwisselen voor contant geld? Dat kan heel eenvoudig. Bij onze goudinkoop in Utrecht, kunt u terecht met al uw gouden en zilveren munten. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in het taxeren van sieraden. Kom met uw kostbaarheden vrijblijvend en zonder afspraak bij ons langs.

WhatsApp icon