Zilveren munten verkopen

1. Zilveren munten verkopen

U heeft zilveren munten die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw zilver, wegen en taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de zilveren munten.

Nederlandse zilveren munten verkopen.

Een heel bekende ‘klassieker’ op de markt en bij verzamelaars is het zilveren tientje. Geslagen door de Rijksmunt in de jaren ’70, een zilveren munt met als afbeelding een portret van Koningin Juliana (voorzijde) en Koningin Wilhelmina (achterzijde) of het Nederlands Wapen op de achterzijde. In de jaren 1994 - 1999 zijn er ook andere Tien Gulden muntstukken geslagen.

Op het zilveren tientje van 1970 staat de tekst Nederland Herrijst 1945-1970. Op het jubileum zilveren tientje van 1973 staat de tekst Juliana Regina 1948-1973. De zilveren tientjes wegen precies 25,0 gram. Omdat het zilvergehalte 72% bedraagt, is het netto gewicht aan zilver 18,0 gram.

De zilveren guldens (gemunt van 1818 tot 2001) en zilveren rijksdaalders (gemunt van 1840 tot 2001) bestaan deels uit nikkel en deels uit zilver. De latere zilveren guldens en zilveren rijksdaalders van eind twintigste eeuw tot 2001 bestonden ook precies voor 72% uit zilver, de ‘antiekere’ zilveren munten hebben soms een veel hoger zilvergehalte.

 

Wereldberoemde zilveren munten zijn onder andere: de Canadian Maple Leaf, de Wiener Philharmoniker uit Oostenrijk, de American Silver Eagle, de Australische Kookaburra en de Mexicaanse Libertad. Deze munten en meer kopen wij van u in.

Wat is mijn zilveren munt waard?

Bij de Nederlandse munten de zilveren gulden en de zilveren rijksdaalder hangt dat sterk af van het jaartal waarin de ‘zilveren’ munt is geslagen. Zo zijn zilveren guldens en rijksdaalders uit de vroegste jaren aanzienlijk meer waard, simpelweg omdat er bij de vervaardiging een hoger percentage zilver werd gebruikt. In de latere edities werd meer nikkel en minder zilver gebruikt. Internationale toppers daarentegen, zoals de American Eagle of Maple Leaf, bevatten uitsluitend zuiver zilver. Welke munt u ook komt verkopen aan ons, de inkoopprijs wordt altijd bepaald door de actuele zilverprijs.

Maten en gewichten van zilveren munten

Hoe zwaar en dik een zilveren munt is en welke diameter de munt van zilver heeft, zegt nog niet alles voor de bepaling van de waarde. Wat zeker zo belangrijk is: hoe hoog is het netto percentage puur zilver? Anders dan bij goud spreek je bij zilveren munten of zilverbaren niet van karaat, maar van promille zilver. Een munt met 999 promille aan zilver krijgt de aanduiding 999/1000 zilver.

Gratis taxatie van uw zilveren munten

Heeft u nog oude zilveren munten in uw bezit, schroom dan niet om bij ons langs te komen voor een gratis taxatie. Of het nu gaat om enkele stuks of een hele verzameling, onze specialisten zullen u deskundig advies geven en een goed bod doen.

 

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.