20 Frank Frankrijk verkopen

1. Uw Gouden Munten

U heeft goud munten die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw gouden munten of ander geld laten taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de gouden munten of het buitenlandse geld.

20 Frank Frankrijk muntstukken zijn bekende gouden munten die over de hele wereld worden verhandeld. Deze munten kunt u inwisselen voor een contant geldbedrag, berekend aan de hand van de huidige goudprijs. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt of wilt u uw 20 Frank gouden munt direct verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

Direct uw gouden munten verkopen? Bezoek ons vandaag of bel 030 290 1510.

Hoe ziet een 20 Frank gouden munt eruit?

De 20 Frank Frankrijk (officieel 20 Francs) is een gouden munt en koopt men tegenwoordig als beleggings- of verzamelaarsmunt. Deze munt werd geslagen van 1802 tot 1914 en heeft een bruto gewicht van 6,45 gram. De diameter is ongeveer 21 mm en het goudgehalte 900/1000, wat neerkomt op 5,806 gram zuiver goud in elke munt. Het woord ‘franc’ betekent ‘vrij’ maar refereert ook aan het volk de Franken. De afbeeldingen op deze munten verschillen per periode. Zo zijn er 20 Frank Frankrijk munten met een portret van Napoleon III (1853 - 1870), maar ook met een Gallische haan (1899-1914).

Hoeveel is een gouden 20 Frank munt uit Frankrijk waard?

De waarde van de 20 Frank uit Frankrijk is gekoppeld aan de dagprijs van goud. Omdat de meeste van deze munten geen verzamelwaarde kennen, worden ze ingekocht op basis van gewicht en zuiverheid. Toch zijn er ook echt zeldzame verzamelobjecten onder de gouden Franse Frank. Tijdens de Franse revolutie is de Frank in 1795 opnieuw ingevoerd in combinatie met een decimaal muntstelsel, dit zijn echt museumstukken. De kans dat u zo’n bijzondere exemplaar van deze munt in uw bezit heeft, is vrij klein. Hoe dan ook blijft de 20 Frank munt goed verkoopbaar en kunt u deze altijd bij ons inwisselen voor geld.

Uw 20 Frank gouden munt verkopen

De 20 Frank Frankrijk munt kunt u direct en zonder afspraak aan ons verkopen. Bent u benieuwd naar de inkoopprijs van deze gouden munt? Kom vrijblijvend langs in onze winkel, onze goudexperts helpen uw graag verder. Heeft u ook andere Europese gouden munten, zoals 20 Lire, 20 Mark of Oostenrijkse Corona in uw verzameling? Ook deze kopen wij van in.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.