Uw Rolex Explorer verkopen?

De Rolex Explorer is een fraai bewijs dat minder ook meer kan zijn. Het ogenschijnlijk eenvoudige ontwerp wordt door velen geroemd als één van de meest iconische Rolex designs. Daarmee is de verkoopwaarde van dit horloge nog altijd aanzienlijk. Wilt u uw Rolex Explorer verkopen? Wij helpen u graag verder.

Waardebepaling Rolex Explorer

Gegevens van uw horloge

Vul alle gegevens van uw horloge in.
Heeft u de originele verpakking?(Vereist)
Heeft u de originele papieren?(Vereist)

Afbeeldingen van uw horloge

Upload verschillende afbeeldingen van uw horloge. Dit is voor ons van belang om een juiste taxatie te kunnen geven.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.

Uw contactgegevens

Vul de gegevens in waarop wij u kunnen bereiken.
Aanhef(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is een Rolex Explorer waard?

Rolex horloges zijn ware klassiekers. Om die reden blijven deze horloges goed verkoopbaar en behouden goed hun waarde. Hoeveel uw Rolex horloge oplevert is onder andere afhankelijk van de conditie van het uurwerk. Ook de aanwezigheid van een originele doos en papieren hebben invloed op de inkoopprijs. Wilt u uw Rolex Explorer verkopen? Dan staan onze vakspecialisten voor u klaar. Zo kunnen zij uw horloge eerlijk beoordelen en deze direct van u inkopen. Een taxatie is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

Kenmerken van de Rolex Explorer

De Explorer ademt bergbeklimmen. Neem bijvoorbeeld het eenvoudige ontwerp. Als een bergbeklimmer bovenop de berg staat, verblind door ijs en sneeuw en gedesoriënteerd doordat de lucht nog maar zeer weinig zuurstof bevat, telt elk moment. De Explorer is dus zo ontworpen dat één snelle blik moet volstaan om te zien hoe laat het is. In het bijzonder is dat te zien aan de wijzers en de wijzerplaat. Zo is het bekende 3-6-9-ontwerp, waarbij de uur markering enkel die drie getallen toont en verder eenvoudige streepjes, speciaal ontwikkeld om direct duidelijkheid te verschaffen. Daarnaast is het horloge is vrijwel ongevoelig voor temperatuur, heeft het een ingebouwde schokbreker en is het vrijwel onmogelijk te bekrassen, zodat zelfs een stevige val het horloge niet kan beschadigen.

Geschiedenis van de Rolex Explorer

De Rolex Explorer is een bergbeklimmers horloge. Het verhaal van de Rolex Explorer begint in de jaren dertig van de vorige eeuw. Rolex had net een nieuw type horloge ontwikkeld, de Perpetual Oyster Datejust. Dit technisch hoogstandje kon zichzelf opwinden en was bovendien waterdicht tot een diepte van 100 meter. Rolex was echter nog op zoek naar een verhaal bij het horloge, een imago. Mensen moesten bij deze horloges denken aan avontuur, maar wélk avontuur? Daarom begon het horlogemerk enkele extreme sporten te sponsoren. Eén van die sporten was bergbeklimmen, en zo werd Rolex sponsor van de Himalayaexpedities.

Rolex Explorer verkopen in Utrecht.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in uw Rolex horloge. Overweegt u deze te verkopen? Kom dan eerst bij ons langs voor een vrijblijvende waardebepaling. Voorwaarde bij het verkopen van een Rolex Explorer horloge is dat u zich kunt legitimeren. Bij horloges zonder papieren maken wij het overeengekomen bedrag alleen per bank over.

WhatsApp icon