20 Kroner Denemarken verkopen

De 20 Kroner Denemarken is een gouden munt en belegging in fysiek goud. Deze gouden munt is geld waard en kunt u bij ons inwisselen voor een contant geldbedrag. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt of wilt u uw 20 Kroner gouden munt direct verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

20 Deense kronen

Kenmerken van gouden 20 Kroner munt uit Denemarken

De 20 Kroner Danmark is een gouden munt uit Denemarken. Met ‘slechts’ 1,5 miljoen geslagen exemplaren een stuk zeldzamer dan bijvoorbeeld tijdgenoot de 20 Frank munt uit Frankrijk. In de internationale goudhandel staat de 20 Kroner Denemarken ook bekend als de ‘Mermaid’ of Zeemeermin, dankzij de dolfijn aan de voeten van de beeltenis van Lady Liberty. De zeemeermin is tegenwoordig, mede dankzij het wereldberoemde beeldje in de haven van Kopenhagen, het nationale symbool van Denemarken.

Hoeveel is een 20 Kroner Denemarken waard?

De gouden 20 Kroner Denemarken munt is niet alleen vanwege de prachtige afbeelding en het verhaal achter deze Scandinavische munt maar vooral vanwege het bruto goudgewicht van 8,96 gram. Deze Deense munten zijn, wanneer u ze wilt verkopen, op het goudschaaltje goed voor 0,2592 troy ounce goud, dankzij de 90% zuiverheid. Bij het inkopen van uw gouden munten wordt altijd gekeken naar het gewicht van de munten en naar de huidige goudprijs.

Uw 20 Kroner gouden munt verkopen

Gouden 20 Kroner munten kunt u altijd inwisselen voor geld. Op basis van het gewicht en zuiverheid van de munt wordt een geldbedrag aan u uitgekeerd. Bent u benieuwd naar de inkoopprijs van deze gouden munt? Kom vrijblijvend langs in onze winkel in Utrecht. Ook wanneer u andere gouden of zilveren munten in uw bezit heeft, kunt u bij ons terecht.

 

WhatsApp icon