100 Corona Oostenrijk verkopen

De 100 Corona gouden munt is geproduceerd van 1908 tot 1914. Na 1915 zijn er nog vele 100 Corona munten uitgebracht als herdenkingsmunt of naslag munt met het jaartal 1915. Vandaag de dag wordt deze gouden munt eigenlijk alleen als beleggingsmunt verhandeld. Dat wil zeggen dat deze munt verkocht en ingekocht wordt aan de hand van de internationale goudkoersen. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt en wilt u uw deze verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar wij u graag verder helpen.

100-corona Oostenrijk

Kenmerken van de Oostenrijk munt

Op de voorzijde van de gouden munt staat de beeltenis van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph I. Deze munt werd uitgegeven ter ere van zijn 60e verjaardag. Op de achterzijde van de munt ziet u het wapen van Oostenrijk met bovenop een dubbele gekroonde arend. De munt heeft een diameter van maar liefst 35 mm. Het gewicht aan puur goud is net even minder dan een troy ounce, namelijk 0,9803 bij een bruto gewicht van 33,87 gram.

Hoeveel is een 100 Corona munt waard?

Vandaag de dag wordt deze munt eigenlijk alleen als beleggingsmunt verhandeld. Dat wil zeggen dat deze munt verkocht en ingekocht wordt aan de hand van de internationale goudkoersen. Hierbij let men op het gewicht en zuiverheid van het goud. In dit geval is dat .900 puur goud. Deze fijnheid ziet u ook terug in andere oude Europese gouden munten, zoals de 20 Franc munt uit Frankrijk. Wanneer u uw munt komt verkopen, gaan wij dus altijd uit van de meest actuele goudprijs.

Uw gouden 100 Corona munt verkopen

Deze Oostenrijkse munt geslagen in het goud heeft – zeker voor niet-Oostenrijkers – geen toegevoegde verzamelaarswaarde. Overweegt u deze munt te verkopen en bent u benieuwd naar de dagwaarde van deze gouden munt? Kom vrijblijvend langs in onze winkel in Utrecht, waar onze goudexperts u graag vertellen over de inkoopprijs van de 100 Corona Oostenrijk munt.

WhatsApp icon