Hoeveel zijn zilverbaren waard?

Net als bij goudbaren, worden zilverbaren in verschillende gewichten geslagen. Er zijn voor de startende belegger en spaarder ook zilverbaren van 100 gram en zelfs van 31,1 gram (precies een Troy Ounce). Omdat zilverbaren moeten voldoen aan allerlei kwaliteitseisen met een precies omschreven gewicht en zuiverheid, zijn ze voor een zilverbaren inkoop relatief snel te taxeren. Van belang is dan alleen nog de actuele zilverprijs van de dag waarop u uw zilverbaren wilt verkopen.

Zilverbaren en zilveren muntbaren

Naast de wat zakelijkere zilverbaren worden er ook zilverproducten gesmolten, die een soort mengvorm van broodjes zilver en zilveren munten zijn: muntbaren. Muntbaren zien er op het eerste gezicht uit als zilverbaren, maar er is een rond muntstempel in gedrukt en een nominale waarde, alsof het om een zilveren munt gaat. Een mooi voorbeeld is de muntbaar Umicore Andorra, een ‘broodje’ met een ronde stempel waarop een vliegende adelaar is te zien; een wettig betaalmiddel in het Vorstendom Andorra.

Net als bij goud is de prijs van zilver per gram de laatste decennia flink gestegen. Ook fysiek zilver vertegenwoordigt nu een aanzienlijke economische waarde. Wie zilverbaren of muntbaren van zilver bezit, kan ze verkopen bij de specialist in Utrecht – onze zilverbaren inkoop.

Net als bij goudbaren hebben zilverbaren klinkende namen, bijvoorbeeld de Cook Islands zilver muntbaar. Dat is een zilverbaar met muntstempel, die maar liefst 100 troy ounce zilver bevat, dus 3,11 kilo puur zilver. Dit soort zilverbaren wordt geslagen in .999 zuiver zilver. Er zijn – voor de startende belegger en spaarder – ook zilverbaren van 100 gram en zelfs van 31,1 gram (precies een Troy Ounce). Omdat deze zilverbaren voldoen aan allerlei kwaliteitseisen met een precies omschreven gewicht en zuiverheid, zijn ze voor een zilverbaren inkoop relatief snel te taxeren. Van belang is dan alleen nog de actuele prijs van zilver per gram van de dag waarop u uw zilverbaren wilt verkopen.

Gratis taxatie van uw zilverbaren

Net als bij goud en goudbaren is smelter Umicore een van de grootste producenten van zilverproducten als zilverbaren. Ook in de wereld van zilver en zilveren munten en baren gelden de strenge regels van de LBMA (de London Bullion Market Association), de toezichthouder die het kwaliteitscertificaat ‘Good Delivery’ mag uitdelen. Een zilverbaren inkoop herkent dit keurmerk onmiddellijk, het is ook erg duidelijk op elke zilverbaar aangegeven met een icoontje in het zilver. Overweegt u uw zilverbaren te verkopen? Kom dan vrijblijvend bij ons langs zodat wij u kunnen vertellen wat uw zilver bij verkoop oplevert. Een afspraak maken is niet nodig; u kunt bij ons gewoon binnenlopen voor een gratis taxatie en directe inkoop van uw zilverbaren.

WhatsApp icon