Gesloten van Dinsdag 28 Februari t/m Maandag 6 Maart Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Zilver verkopen in 3 stappen

1

Uw zilver verkopen?

U heeft antiek zilver dat u wilt verkopen? Wij kopen bestekken en zilveren voorwerpen.

2

Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw zilver beoordelen en u de getaxeerde waarde er voor betalen.

3

Verkoop uw zilver

Als u met deze taxatiewaarde akkoord gaat betalen wij het genoemde bedrag direct uit, per bank of contant.

Zilver verkopen aan een gediplomeerd taxateur.

Heeft u antiek zilver uit een erfenis of staat het al jaren in een kast verstopt? Is het niet uw smaak en bent u benieuwd naar wat het eigenlijk waard is? U kunt uw antiek zilver bij Argentum Aurum laten taxeren. Dan bent u verzekerd van de hoogste prijs. Onze gediplomeerde taxateur heeft alle benodigde vakkennis om moeiteloos oud en antiek zilverwerk op de juiste waarde te taxeren.

Vakkennis

Ieder antiek zilveren voorwerp stuk is een kunstwerk op zich, met een specifieke stijl en eigen kenmerken, die de geschiedenis van herkomst en ontstaan vertellen. Onze taxateur heeft gedegen kennis van alle stijlen en kenmerken en kan zo vervalsingen en kopieën herkennen.

Veel gestelde vragen

Koopt u ook antiek zilver in? Bijvoorbeeld een zilveren schaal of een mandje?
Zijn er kosten verbonden aan een taxatie?
Moet ik een afspraak te maken om mijn zilver te verkopen of te laten taxeren, of kan ik gewoon binnenwandelen?

Wij werken niet op afspraak; u kunt zo bij ons binnenstappen. Van Dinsdag t/m Vrijdag tussen 11:00 en 17:00. Er zijn nauwelijks wachttijden. U kunt uw zilver eerst laten beoordelen en het eventueel ook direct verkopen.

Keurtekens Zilver

Sinds de Middeleeuwen komen op antiek zilver voorwerpen al meestertekens voor. Het meesterteken geeft aan wie de verantwoordelijke maker van het voorwerp is. Dit teken wordt door de maker zelf op de voorwerpen aangebracht, voordat de voorwerpen bij de Waarborg ter keuring worden aangeboden.

 • De keurtekens op antiek zilver zijn:
 • Het gehalteteken: het getal 800, 835, 900, 925, 999 of 925 (sterling zilver)
 • Het stadsteken: geeft aan in welke stad iets gekeurd is
 • Het meesterteken: wie heeft het voorwerp gemaakt
 • Jaarletter: wanneer is iets gemaakt
 • De waarde van zilver

De waarde van antiek zilver kan naast de waarde van de zilverprijs ook afhangen van de zeldzaamheid, de beroemdheid van de zilversmid of de stijlzuiverheid van de periode van fabricatie. Bij echt goede, unieke stukken, speelt de metaalwaarde van het zilver geen rol meer. Dit levert dan ook een goede prijs op bij het verkopen van uw zilver.

Vrijblijvende Taxatie

Door constant op de hoogte te zijn van de actuele koersen kunnen wij u de beste prijs voor uw zilver bieden. Argentum Aurum biedt u een vrijblijvende taxatie van uw antiek zilver als u benieuwd bent naar de waarde. Wij betalen u de hoogste zilver prijs voor uw oude zilver en u bent niet verplicht een nieuwe aanschaf bij ons te doen. Wij geven u correct advies over uw antiek zilver en zorgen bij verkoop voor een snelle en discrete afhandeling. Zilver en antiek zilver, zowel in de vorm van zilveren gebruiksvoorwerpen als in de vorm van sieraden en juwelen, krijgen bij ons alle aandacht die nodig is om tot een volwaardige waardebepaling ( taxatie) te komen.

Wij kopen o.a:

– antieke zilveren kandelaars

– antiek zilveren servies

– antiek zilveren bestek

– antieke zilveren sier- en gebruiksvoorwerpen

Antieke waarde

Naarmate de tijd verstrijkt krijgen de meeste zilverwerken ook geschiedkundige waarde. Zilver is altijd al bijzonder populair geweest, zowel voor kunst- als gebruiksvoorwerpen . Zilver wordt nooit in volledig zuivere vorm verwerkt, maar gemengd met een kleine hoeveel ander metaal, bijvoorbeeld koper (Sterling zilver). Daarom worden zilveren voorwerpen gemerkt met stempels voor datum, plaats en maker. Deze stempels worden geregistreerd en kunnen dus worden opgezocht. Belastingtekens vallen hier niet onder.

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl

  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl