Zilver Verkopen.

Iets minder bekend dan de inkoop van goud, maar ook zilver heeft dankzij de gestegen zilverprijs een hoge zilverprijs per gram.

Wat voor zilver kunt u goed verkopen?
-Officiële zilveren munten en zilverbaren
-Alle zilveren voorwerpen
-Sieraden
-Bestek en servies

Enige voorwaarde: alleen echt zilver, niet verzilverd

Voordelen en Zekerheden.

– Zelfs de zilverprijs voor een paar gram is al veel geld waard door gunstige zilverkoers
– Nauwkeurige, vrijblijvende taxatie
– Direct contant uitbetaald bij verkoop
– Snelle waardebepaling door actuele zilverkoers en goed bod door gunstige zilverprijs per gram

Op het bordje op de gevel staat vaak ‘GOUD INKOOP’ maar bij ons kunt u net zo goed oud zilver en zilveren munten te koop aanbieden bij zo’n goud- en zilver inkoop. Want niet alleen goud kent nu een enorme populariteit als vertrouwde economische waarde: tegelijk met de goudprijs is ook de zilverprijs  per gram enorm gestegen. Zilver aankopen is ons vak en we willen u graag van dienst zijn met een eerlijke, zorgvuldige taxatie en een bod dat een reële zilverprijs oplevert gebaseerd op de actuele zilverkoers. Dat doen we met nauwkeurige weegapparatuur en daarnaast alle vakkennis die nodig is bij de inkoop van zilver en de actuele zilverkoers en zilverprijs per gram. Ook informeren wij u meteen of een voorwerp van puur zilver is of een op het oog waardevol zilveren voorwerp misschien alleen verzilverd is en dus een geringere waarde heeft.

Bij een zilver inkoop zoals onze winkel in Utrecht (ook voor goud inkoop en aankoop van diamanten en horloges) kan men het u precies laten zien: zilveren munten met een waarde die meestal aanzienlijk hoger ligt dan de nominale waarde op de munt, maar ook kleine hoeveelheden zilver uit privébezit: zilveren armbandjes, zilveren kettingen, bestek van zilver. Het gaat nu eenmaal om het aantal grammen zuiver zilver en niet zozeer om de vorm of de leeftijd.

Zilverprijs per gram voor zilveren guldens en zilveren rijksdaalders.

Elke Nederlander heeft ze wel even gespaard: zilveren rijksdaalders en guldens, zilveren munten die lang gewoon in omloop waren als wettig betaalmiddel. Nog steeds worden ze – tien jaar na de invoering van de euro – veelvuldig aangeboden bij winkels die zilver inkopen, puur vanwege de zilverprijs per gram en de gunstige zilverkoers. Want veel verzamelwaarde hebben de meeste oude Nederlandse munten meestal niet meer. Naast de typisch Nederlandse munten (en antiek: er wordt hier al sinds de 17e eeuw prachtig zilversmeedwerk gemaakt) zijn er ook talloze internationaal bekende zilveren munten erg gewild bij een zilver inkoop. Zoals de American Silver Eagle, de tegenhanger van de gouden American Eagle, de Canadese Maple Leaf en veel munten uit de landen met zilvermijnen en goudmijnen.

En dan zijn er nog de zilverbaren van een aantal gecertificeerde smelters, voor een zilverspecialist altijd te herkennen aan een klein keurmerk dat de kwaliteit en het zilvergehalte aangeeft. Dit soort ‘broodjes’ zilver zijn er in allerlei gewichten. De meest gangbare munten bevatten, net als de bekendste gouden beleggingsmunten, precies 31,1 gram zilver: de standaard die bekend staat als Troy Ounce.

Zilverkoers, actuele zilverprijs per gram: Wilt u meer weten?

Meer weten over zilver verkopen bij een zilver inkoop? Kijk ook op de pagina Hoe werkt het? Bij ons krijgt u informatie over de actuele zilverkoers en zilverprijs per gram en bent u verzekerd van de hoogste zilverprijs in Utrecht. Loop eens binnen voor gratis aankooptaxatie of stel uw vraag per mail.

Vakkennis.

Ieder antiek zilveren voorwerp stuk is een kunstwerk op zich, met een specifieke stijl en eigen kenmerken, die de geschiedenis van herkomst en ontstaan vertellen. Onze taxateur heeft gedegen kennis van alle stijlen en kenmerken en kan zo vervalsingen en kopieën herkennen.

Veelgestelde vragen

Koopt u ook antiek zilver in? Bijvoorbeeld een zilveren schaal of een mandje?

Wij kopen in principe alle artikelen van zilver in. Vooral in antiek groot zilver zijn wij geïnteresseerd. Daar betalen wij zelfs wat meer voor dan de waarde die je op basis van gewicht en huidige zilverprijs zou verwachten.

Zijn er kosten verbonden aan een taxatie?

Een mondelinge aankooptaxatie is altijd geheel kosteloos. Wanneer u een officieel, schriftelijk taxatierapport nodig heeft – bijvoorbeeld voor uw inboedelverzekering – kunt u het beste contact opnemen met een gecertificeerde juwelentaxateur. Die is daar gespecialiseerd in.

Moet ik een afspraak te maken om mijn zilver te verkopen of te laten taxeren, of kan ik gewoon binnenwandelen?

Wij werken niet op afspraak; u kunt zo bij ons binnenstappen. Van Dinsdag t/m Vrijdag tussen 11:00 en 17:00. Er zijn nauwelijks wachttijden. U kunt uw zilver eerst laten beoordelen en het eventueel ook direct verkopen.

Keurtekens Zilver

Sinds de Middeleeuwen komen op antiek zilver voorwerpen al meestertekens voor. Het meesterteken geeft aan wie de verantwoordelijke maker van het voorwerp is. Dit teken wordt door de maker zelf op de voorwerpen aangebracht, voordat de voorwerpen bij de Waarborg ter keuring worden aangeboden.

  • De keurtekens op antiek zilver zijn:
  • Het gehalteteken: het getal 800, 835, 900, 925, 999 of 925 (sterling zilver)
  • Het stadsteken: geeft aan in welke stad iets gekeurd is
  • Het meesterteken: wie heeft het voorwerp gemaakt
  • Jaarletter: wanneer is iets gemaakt
  • De waarde van zilver

De waarde van antiek zilver kan naast de waarde van de zilverprijs ook afhangen van de zeldzaamheid, de beroemdheid van de zilversmid of de stijlzuiverheid van de periode van fabricatie. Bij echt goede, unieke stukken, speelt de metaalwaarde van het zilver geen rol meer. Dit levert dan ook een goede prijs op bij het verkopen van uw zilver.

Vrijblijvende Taxatie

Door constant op de hoogte te zijn van de actuele koersen kunnen wij u de beste prijs voor uw zilver bieden. Argentum Aurum biedt u een vrijblijvende taxatie van uw antiek zilver als u benieuwd bent naar de waarde. Wij betalen u de hoogste zilver prijs voor uw oude zilver en u bent niet verplicht een nieuwe aanschaf bij ons te doen. Wij geven u correct advies over uw antiek zilver en zorgen bij verkoop voor een snelle en discrete afhandeling. Zilver en antiek zilver, zowel in de vorm van zilveren gebruiksvoorwerpen als in de vorm van sieraden en juwelen, krijgen bij ons alle aandacht die nodig is om tot een volwaardige waardebepaling ( taxatie) te komen.

Wij kopen o.a:

– antieke zilveren kandelaars

– antiek zilveren servies

– antiek zilveren bestek

– antieke zilveren sier- en gebruiksvoorwerpen

Antieke waarde

Naarmate de tijd verstrijkt krijgen de meeste zilverwerken ook geschiedkundige waarde. Zilver is altijd al bijzonder populair geweest, zowel voor kunst- als gebruiksvoorwerpen . Zilver wordt nooit in volledig zuivere vorm verwerkt, maar gemengd met een kleine hoeveel ander metaal, bijvoorbeeld koper (Sterling zilver). Daarom worden zilveren voorwerpen gemerkt met stempels voor datum, plaats en maker. Deze stempels worden geregistreerd en kunnen dus worden opgezocht. Belastingtekens vallen hier niet onder.

WhatsApp icon