100 Dollar Canada verkopen

De 100 Dollar Canada munt is een gouden beleggingsmunt die men koopt om te beleggen in goud. Deze munt kunt u ook inwisselen voor geld dankzij een gewicht van 15,55 gram 22 karaats goud. U kunt er dus gerust van uitgaan dat uw munt aanzienlijk meer waarde heeft dan de aangegeven nominale waarde van 100 Canadese dollars. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt? En wilt u uw 100 Dollar Canada munt verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

100 dollar canada

Hoeveel is een 100 Dollar Canada munt waard?

De gouden 100 Dollar Canada munt zijn nog steeds volop verkrijgbaar, wat betekent dat deze munten niet als zeldzaam worden beschouwd. De waarde van deze gouden beleggingsmunt is daardoor gekoppeld aan de dagprijs van goud. Deze munt is hoe dan ook geld waard vanwege het hoge goudhalte. Wie een 100 $ Canada munt bezit, kan hem verkopen voor de tegenwaarde in contant geld; de prijs is vrij eenvoudig in te schatten dankzij het gewicht van een halve troy ounce (15,55 gram) aan zuiver goud.

Uw gouden munt verkopen

Uw gouden munt is altijd inwisselbaar voor geld. Wat u er voor krijgt hangt af van de huidige goudkoers. De goudprijs is voortdurend in beweging en heeft dus altijd invloed op inkoopprijs van deze munt. Uw gouden munt verkopen is zeer eenvoudig en kan zonder afspraak in onze winkel. Ook voor andere waardevolle objecten als sieraden en horloges kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvende taxatie.

Kenmerken van de 100 Dollar Canada gouden munt

De gouden munt is geslagen van 1976 tot 1986, elk jaar met een ander specifiek thema. De 100 Dollars Canada van 1976 heeft bijvoorbeeld een afbeelding die de Olympische Spelen van Montreal herdenkt, de 100 Canadian Dollar Munt van 1977 is gewijd aan het 25-jarig jublieum van koningin Elizabeth. Deze munten zijn bevatten precies een halve troy ounce, oftwel 15,55 gram aan 22 karaats (91,7%) goud. Deze munt heeft overigens een totaal gewicht van 16,97 gram en een diameter van 27 mm. De munten van na 1986 hebben hetzelfde formaat, maar een ander goudgehalte: een kwart troy ounce zuiver goud.

 

WhatsApp icon