20 Frank België verkopen

De 20 Frank België is een oude gouden munt en was ooit wettig betaalmiddel. Deze gouden munt is vandaag de dag nog geld waard en u kunt deze bij ons inwisselen voor een contant geldbedrag. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt of wilt u uw 20 Frank gouden munt direct verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

Geschiedenis van de gouden 20 Frank munt uit België

De 20 Belgische Frank munten stammen uit de periode 1831-1934. Net als andere Europese landen, zijn in België jarenlang gouden muntstukken  geslagen. Deze gouden 20 Frank België munten zijn nu vanwege de goudwaarde nog zeer waardevol en bevatten 5,806 gram zuiver goud per munt. Op de voorzijde van deze munt ziet u een portret van koning Leopold vergezeld met de tekst ‘Roi des Belges’. Op de achterzijde het wapen van België en ‘Dieu Protege La Belgique’ of ‘God Bescherme België’. Naast de 20 Frank België zijn er in diverse jaren ook ook exemplaren van 10 Francs, 25 Francs en 40 Francs geslagen.

Hoeveel is een 20 Frank België munt waard?

Heeft uw een gouden 20 Frank munt uit België in uw bezit? Dan is deze nog veel geld waard. Dankzij de goudkoers, kunt u rekenen op een bedrag dat aanzienlijk hoger is dan de oorspronkelijke nominale waarde van deze munt. Vanwege het goudgehalte van 90% (meestal aangeduid met 900/1000) komt men uit op een precies gewicht van 0,1865 troy ounce aan goud. Dit is waar wij als goud inkopers naar kijken om de prijs van uw gouden munt vast te stellen. Bij deze prijsbepaling speelt uiteraard de inkoopprijs van goud een belangrijke rol.

Uw 20 Frank België munt verkopen

Het is zeer eenvoudig om uw gouden munten in te wisselen voor geld. Kom vrijblijvend bij ons langs met uw munt of munten en onze goudexperts helpen u graag verder. Heeft u ook andere gouden munten zoals de 20 frank Frankrijk of de Duitse 20 Mark? Ook deze kopen wij van u in. Onze winkel is gevestigd in Utrecht, een afspraak maken is niet nodig.

WhatsApp icon