Gesloten van Dinsdag 28 Februari t/m Maandag 6 Maart Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Gouden munten verkopen

Gouden munten veroverden de wereld als wettig betaalmiddel lang voordat papieren geld bestond. Vandaag de dag zijn gouden munten populaire beleggingsobjecten vanwege de goudwaarde. Deze waarde is vele malen hoger dan de nominale waarde van de munt. Dit maakt het dan ook heel interessant om uw gouden munten in te wisselen voor geld. Heeft u gouden munten zoals een gouden tientje, die u wilt verkopen ? Wij helpen u graag verder! Als u besluit om gouden munten te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de prijs van gouden munten kan fluctueren. Dit betekent dat de prijs van de munt die u koopt niet noodzakelijkerwijs de prijs is waarvoor u de munt later kunt verkopen.

Gouden munten uit de hele wereld

In gouden munten bestaat een levendige handel. Van oudsher worden de bekendste gouden munten geslagen in de landen waar ook goud wordt gevonden: Australië, Mexico, Canada en de Verenigde Staten. Maar ook in erkende bankierslanden als Zwitserland en Andorra worden veel gouden munten geslagen. Ook Nederlandse gouden munten zijn bekend, vooral het Gouden Tientje was vroeger geliefd onder verzamelaars. Deze sterven uit en de goudwaarde is hoger dan de verzamelwaarde.

Tot de bekendste gouden munten behoren de Zuid-Afrikaanse Krugerrand en de Canadese Maple Leaf. Deze munten hebben geen verzamelwaarde, maar worden verhandeld aan de hand van de meest actuele goudprijs.

Uw gouden munten verkopen?

De bekende gouden munten hebben voor onze goud inkoper weinig geheimen. In tegenstelling tot gouden sieraden of unieke gouden objecten, is de dagwaarde van zo’n gouden munt gemakkelijk snel vast te stellen omdat deze munten geslagen worden in een standard gewicht en goudgehalte. Verreweg de meeste gouden munten hebben een standaard goudgewicht van precies 1 Troy ounce (31,1 gram goud) of een afgeleide daarvan: precies de helft of een kwart. Daarnaast worden gouden beleggingsmunten geslagen in puur (24-karaat) goud. Heeft u gouden munten in uw bezit en wilt u deze verkopen waaronder de Amerikaanse Eagle, de Canadese Maple Leaf en de Krugerrand uit Zuid-Afrika.? Bezoek dan onze winkel.

Gratis taxatie van uw gouden munten

Benieuwd wat uw gouden munten vandaag de dag waard zijn? Wij kunnen het u vertellen. Laat u munten gratis en vrijblijvend bij ons taxeren. Binnenlopen kan altijd, zonder afspraak. Kom daarom gerust langs om informatie in te winnen of om direct uw gouden direct munten te verkopen. U beslist.

Gouden munten verkopen? Bezoek ons vandaag of bel 030 290 1510.

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl

  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl