Goud munten verkopen

1. Uw Gouden Munten

U heeft goud munten die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw gouden munten of ander geld laten taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de gouden munten of het buitenlandse geld.

Gouden munten verkopen

De allereerste betaalmiddelen waren vierkante gouden ‘muntjes’ in het oude China, daarna veroverden gouden munten de hele wereld als wettig betaalmiddel, lang voordat er papieren geld bestond. Omdat fysiek goud in de vorm van gouden munten of goudbaren nog steeds wordt gezien als vaste economische waarde met veel vertrouwen, zijn gouden munten alleen maar meer waard geworden, soms vele malen meer dan de nominale waarde van bijvoorbeeld 50 dollar of een tientje bij het gouden tientje. Heeft u zelf gouden munten die u wilt verkopen in Utrecht? Lees dan verder.

Bekende gouden munten.

In gouden munten bestaat letterlijk een levendige handel. Van oudsher worden de mooiste en bekendste gouden munten gemaakt in de landen waar ook goud wordt gevonden: Australië, Zuid-Afrika, Mexico, de Verenigde Staten. Maar ook in erkende bankierslanden als Zwitserland en Andorra worden veel gouden munten geslagen. De bekendste namen die bij onze gouden munten inkoop regelmatig worden aangeboden:

Gouden munten inkoop

Gouden munten zijn er in veel soorten en maten.

De oudste en bekendste is de Krugerrand. Andere grote namen onder de gouden munten zijn de Canadese Maple Leaf, de Golden Nugget, de Golden Eagle en de Oostenrijkse Philharmonic. Allemaal munten met een goudgewicht van exact 1 troy ounce goud. De precieze waarde hangt af van de actuele goudprijs als u uw munten wil verkopen. De bovengenoemde munten hebben geen verzamelwaarde.

Gouden munten verkopen

De bekende gouden munten hebben voor onze goud inkoper weinig geheimen. In tegenstelling tot gouden sieraden of unieke gouden objecten, is de dagwaarde van zo’n gouden munt gemakkelijk snel vast te stellen. De makers (een nationale munt of een erkende goudsmelter) leveren er immers een goudcertificaat bij, waarin precies wordt omgeschreven hoe dik en zwaar de munt is (bruto en netto in grammen goud). Verreweg de meeste gouden munten hebben een standaard goudgewicht van precies een ounce (in de goudwereld Troy Ounce ofwel 31,1 gram goud) of een afgeleide daarvan: precies de helft of een kwart. De verkoopwaarde bij onze goud inkoop hangt dan alleen nog af van de op dit moment geldende actuele goudprijs.

Grotere waarden aan goud worden meestal verhandeld in de vorm van baren, de bekende broodjes goud die ook in de Nederlandsche Bank liggen als belegging.

Contactgegevens

030 2901510
info@goudinkooputrecht.nl

Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.