Gesloten van 28 September tot Maandag 11 Oktober Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Uw Rolex Datejust verkopen?

Kom bij ons langs!

Bij ons bent u aan het goede adres voor een vakkundige en vrijblijvende taxatie. Zo kunnen wij u direct vertellen wat uw horloge nog waard is, doen gelijk een bod en kopen het direct van u in als de prijs u aanstaat.

Wat is een Rolex Datejust waard?

Dat is moeilijk te zeggen. Er zijn een vijftigtal verschillende referenties vanaf 1945 tot heden gemaakt. De meest voorkomende referentie is 16030 (12% van alle Datejust horloges), dit is ook het meest geproduceerde model. De stalen Datejust met referentie 6305 levert de hoogste prijs op vanwege zijn zeldzaamheid. Wanneer u overweegt om uw horloge te verkopen, zullen wij uw horloge vakkundig beoordelen. Bij het bepalen van de waarde wordt er uiteraard als eerste gekeken naar de staat. Hier geldt: hoe beter de conditie, hoe meer wij u kunnen betalen. En hoe completer, hoe beter. Dus de aanwezigheid van een originele doos en papieren hebben invloed op de waarde van uw horloge.

Kenmerken van de Rolex Datejust

De Datejust maakt deel uit van de Oyster collectie. Oyster verwijst naar de befaamde horlogekast van Rolex, die geen water of vuil binnenlaat. De grootte van de originele Datejust was 36 mm en is dat nog steeds. De Datejust II, het moderne broertje, is 41 mm groot. De naam Datejust zult u op de vroegere modellen niet tegenkomen. Op de wijzerplaat staat simpelweg Rolex Oyster Perpetual, met onderaan, bij de 6, de vermelding Certified Chronometer. Het horloge is namelijk gecertificeerd als chronometer en heeft dus een COSC certificaat. Dit geldt zelfs niet voor alle Rolex horloges en maar voor 3% van alle Zwitserse horloges. Op latere modellen komt de naam Datejust wel af en toe voor en nu is het standaard

Geschiedenis van de Rolex Datejust

De Rolex Datejust werd geboren in 1945. Het is het eerste automatische horloge om zowel de datum weer te geven op 3 uur, en de inscriptie Chronometer op de wijzerplaat. Deze twee kenmerken gaven hem zijn naam Date-Just.  Zijn Cyclops-vergrootglas wordt enkele jaren later toegevoegd, om de datum anderhalve X te vergroten. Dit wordt snel een Rolex kenmerk.

Rolex Datejust verkopen in Utrecht

Overweegt u uw horloge te verkopen? Kom dan eerst bij ons langs voor een vrijblijvende waardebepaling. Voorwaarde bij het verkopen van een Rolex Datejust horloge is dat u zich kunt legitimeren. Bij horloges zonder papieren maken wij het overeengekomen bedrag alleen per bank over.

Uw Rolex Datejust verkopen? Kom direct langs voor een gratis taxatie of bel 030 290 1510

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl


  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl