Gouden Tientje verkopen

1. Uw Gouden Tientje verkopen

 

2. Kom langs

 

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de waarde, betalen wij u direct uit

Gouden Tientje verkopen

Een Gouden Tientje is de klassieker onder de gouden munten. Het meest beroemde Nederlandse muntstuk van goud. De waarde van uw Gouden Tientje is dankzij een gewicht van ongeveer 6 gram 24 karaats goud en de hoge goudprijs aanzienlijk meer dan de nominale waarde van F 10,–. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt en wilt u uw Gouden Tientje verkopen? Bezoek dan onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

Kenmerken van een Gouden Tientje

Denkt u een Gouden Tientje in uw bezit te hebben en wilt u weten wat de echtheidskenmerken ervan zijn? Zo herkent u een echt exemplaar: een Nederlands Gouden Tientje heeft een diameter van 22,5 mm en weegt precies 6,72 gram. Precies 6,048 gram daarvan bestaat uit puur goud. Het goudgehalte van een Gouden Tientje is dus 900/1000, ofwel 21,6 karaat goud.

Eerste Gouden Tientje

Het gouden tien gulden muntstuk  werd voor het eerst geslagen in 1818 en was nog tot 1936 een wettig betaalmiddel. Voor het jaar 1936 was het Gouden Tientje dankzij de invoering van de ‘gouden standaard’ een flink aantal jaren rechtstreeks gekoppeld aan de gulden; dat wil zeggen dat de intrinsieke waarde van het goud gelijk was aan de nominale waarde van tien gulden. In de economische crisis van de jaren ’30 is die ‘gouden standaard’ losgelaten en is de waarde van de Gouden Tientje enorm gestegen door de waardevermeerdering van de goudprijs per gram.

Gouden Tientje jaarreeksen

Gouden Tientje munten zijn per jaar in verschillende aantallen geslagen, dit kan in sommige gevallen de inkooprijs van Gouden Tientje munten beïnvloeden. Zo is een gouden tientje uit 1892 het zeldzaamst en daarmee ook het meest waardevol, omdat er in dat jaar maar 61 van deze munten zijn geslagen. De volgende Gouden Tientje munten zijn in omloop:

Koning/Koningin Jaren
Koning Willem I 1818 tot 1840
Koning Willem II 1842
Willem III 1875 tot 1889
Koningin Wilhelmina 1892 tot 1933

Hoeveel is een Gouden Tientje waard?

Wij berekenen de inkoopprijs aan de hand van het gewicht en de dagprijs van goud. Minder belangrijk is het jaartal van uw munt, slechts een handjevol munten worden als zeldzaam worden beschouwd. Kom langs voor een gratis taxatie van uw gouden munten en ontdek onze hoge inkoopprijzen.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.