Tandgoud verkopen

1. Tandgoud verkopen

U heeft tandgoud dat u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk schoon maakt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw tandgoud, wegen en u de waarde meedelen.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor het tandgoud.

Tandgoud verkopen

Een gouden kroon of gouden tand. Onder tandgoud, ook wel dentaal goud genoemd, valt al het goud dat door de tandarts wordt gebruikt. Ook dit goud kunt u aan ons verkopen. Omdat uw goud niet aangeboden wordt in de vorm van goudbaren, gouden munten of bruikbare gouden sieraden heet dit in vaktaal ‘sloopgoud’. U kunt uw tandgoud bij ons inleveren en wij betalen u direct uit in contanten.

Hoeveel gram goud zit er in een kroon?

Voor gouden tanden (gouden kronen of gouden bruggen) werd vroeger hoog gehalte goud gebruikt. Tegenwoordig is dit iets minder dan 14 karaats goud. Het percentage goud is ca. 46.5% Ook is er platina en palladium toegevoegd om de gouden kroon stevig te maken. Hebben de tanden en kiezen een witte kleur dan is er meer palladium gebruikt. U krijgt voor een kroon een inkoopprijs gebaseerd op het percentage puur goud.

Hoeveel is tandgoud waard?

De waarde van tandgoud hangt sterk af van de vorm waarin het tandgoud te koop aangeboden wordt: schone gouden tanden zonder vervuiling of onderdelen van tanden, kronen of opzetstukjes zijn het best te beoordelen. Bij Argentum Aurum hebben wij jarenlange ervaring met de inkoop van tandgoud en bent u verzekerd van de beste prijs.

Goud in de gezondheidszorg

Goud kent ook veel andere medische en industriële toepassingen; een van de unieke eigenschappen van goud is dat het absoluut niet roest. Dat maakt het buitengewoon geschikt voor hoogwaardige medische instrumenten zoals chirurgisch gereedschap en protheses die in geen geval mogen roesten. Dit is dan ook de reden waarom goud in tanden en kronen verwerkt wordt.

Gouden tanden verwijderen

Gouden tanden die opvallend zichtbaar zijn, dat is in de Nederlandse cultuur een zeldzaamheid; het wordt zelfs gezien als licht ordinair. Uitzondering was een aantal jaren geleden zangeres Anouk, die als een trendy mode accessoire een van haar voortanden liet vergulden, maar ook zij is inmiddels weer terug bij traditioneel wit. Net als ander oud goud is ook tandgoud in principe goed om te smelten, het smeltproces is alleen vaak iets ingewikkelder.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.