20 Lire Italië verkopen

Ook in Italië zijn ruim 60 jaar gouden muntstukken geslagen (1861-1923), gouden 20 Lire Italië munten. Vandaag de dag kunt u deze munten inwisselen voor een geldbedrag, berekend aan de hand van de goudprijs. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt en wilt u uw gouden Lire munten verkopen? Kom dan langs in onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

20 Lire Italië

Geschiedenis van de gouden 20 Lire munt

Italië was ooit, voordat het een republiek met een president werd, een koninkrijk van 1861 tot 1946. De 20 Lire Italië gouden munten zijn uitgegeven in de periode 1861-1927 en zijn ook bekend onder de naam Marenghi (meervoud) of Marengho (enkelvoud). Op de 20 Lire Italia staat een afbeelding van de regerend vorst, zijn naam, jaartal en de woorden ‘RE D’ITALIA’. Er bestaan ook varianten van 5, 10 en 50 Lire Italia, maar die zijn zeldzamer en minder bekend. De waarde is afgeleid van de 20 Lire Italia, met een evenredig netto goudgewicht (de helft bij een 10 Lire munt).

Hoeveel is de 20 Lire gouden munt uit Italië waard?

Om de waardebepaling van een gouden munt kijkt met naar de ‘technische gegevens’ die ons iets over het goudgehalte vertellen. Zo heeft de 20 Lire Italië, net als de 20 Kroner Denemarken en 20 Frank munten, een zuiverheid van 90% (.900 fijngoud). Het bruto gewicht is 6,4516 gram, wat neerkomt op 5,806 gram aan zuiver goud. Bij de inkoop van deze munt is dat bepalend – samen met de dagprijs voor goud – voor de exacte waarde.

Uw gouden 20 Lire munt verkopen

Het is zeer eenvoudig om uw gouden munten in te wisselen voor geld. Kom vrijblijvend bij ons langs met uw munt of munten en onze goudexperts helpen u graag verder. Onze winkel is gevestigd in Utrecht, een afspraak maken is niet nodig. Heeft u ook sieraden of andere waardevolle items die u niet meer gebruikt? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

WhatsApp icon