20 Lire Italië verkopen

1. Uw Gouden Munten

U heeft goud munten die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw gouden munten of ander geld laten taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor de gouden munten of het buitenlandse geld.

Ook in Italië zijn ruim 60 jaar gouden muntstukken geslagen (1861-1923), gouden 20 Lire Italië munten. Vandaag de dag kunt u deze munten inwisselen voor een geldbedrag, berekend aan de hand van de goudprijs. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt en wilt u uw gouden Lire munten verkopen? Kom dan langs in onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

Geschiedenis van de gouden 20 Lire munt

Italië was ooit, voordat het een republiek met een president werd, een koninkrijk van 1861 tot 1946. De 20 Lire Italië gouden munten zijn uitgegeven in de periode 1861-1927 en zijn ook bekend onder de naam Marenghi (meervoud) of Marengho (enkelvoud). Op de 20 Lire Italia staat een afbeelding van de regerend vorst, zijn naam, jaartal en de woorden ‘RE D’ITALIA’. Er bestaan ook varianten van 5, 10 en 50 Lire Italia, maar die zijn zeldzamer en minder bekend. De waarde is afgeleid van de 20 Lire Italia, met een evenredig netto goudgewicht (de helft bij een 10 Lire munt).

Hoeveel is de 20 Lire gouden munt uit Italië waard?

Om de waardebepaling van een gouden munt kijkt met naar de ‘technische gegevens’ die ons iets over het goudgehalte vertellen. Zo heeft de 20 Lire Italië, net als de 20 Kroner Denemarken en 20 Frank munten, een zuiverheid van 90% (.900 fijngoud). Het bruto gewicht is 6,4516 gram, wat neerkomt op 5,806 gram aan zuiver goud. Bij de inkoop van deze munt is dat bepalend – samen met de dagprijs voor goud – voor de exacte waarde.

Uw gouden 20 Lire munt verkopen

Het is zeer eenvoudig om uw gouden munten in te wisselen voor geld. Kom vrijblijvend bij ons langs met uw munt of munten en onze goudexperts helpen u graag verder. Onze winkel is gevestigd in Utrecht, een afspraak maken is niet nodig. Heeft u ook sieraden of andere waardevolle items die u niet meer gebruikt? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Contactgegevens stopheling goud

 030 2901510
 info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

 Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.