Horloge verkopen?

 

Oude kapotte horloges zijn soms meer waard dan u denkt! Kom langs voor een gratis  taxatie bij Goudinkooputrecht: ook specialist op het gebied van horloge verkopen, inkoop goud, diamant inkoop en inkoop van antieke sieraden.

Tip: laat uw horloge nooit repareren voordat u hem gaat verkopen. Wij kopen ook horloges in die nog gerepareerd moeten worden.

Exclusieve Zwitserse horloges verkopen

Denkt u over de verkoop van uw exclusieve horloges? Komt u dan vrijblijvend langs voor een gratis taxatie bij Zilver & goud Utrecht. Wij kunnen u direct vertellen wat uw horloge bij verkoop oplevert. Onze medewerkers zijn vakkundig opgeleid in alle gebieden van het kopen van oude en antieke horloges. Horloges in hun originele doos en met de officiële papieren garanderen een betere prijs.

Waarde verlies merkhorloge

Veel horloges verliezen al snel hun waarde. Bij verkoop krijgt u tussen de 20% tot 40% van de winkelverkoopprijs. De enige uitzonderingen op die zijn de echte ‘klassiekers’ onder de vintage horloges, vaak van wereldberoemde horlogemerken en meestal erg zeldzaam. Dat geldt bijvoorbeeld voor enkele modellen van topmerk Rolex uit de vijftiger en zestiger jaren, of unieke exemplaren als Rolex Daytona, Rolex GMT, Rolex submariner of Rolex Oyster, waar veel vraag naar is bij verzamelaars of liefhebbers. De horloge waarde van antieke, vintage of oude horloges wordt bepaald door verschillende factoren:

 • Merk
 • Staat
 • Materiaal
 • Functies (chronograaf, duik, anti magnetic)

 

Merk bepaalt de opbrengst

Het merk bepaalt de grootste waarde. Bij het bepalen van de horlogewaarde wordt o.a. naar de conditie van de band, het uurwerk, de kroon en het glas gekeken.

  • Horloges van topmerken als RolexBreitling en Cartier
  • Nieuw, bijna nieuw en vintage horloges
  • Horloges voor verzamelaars van de betere Zwitserse merken
  • Zeldzame horloges van grote Zwitserse merken
  • Antieke zakhorloges
  • Horloges met gouden kast en gouden band

 

Prijs opzoeken, horloge verkopen?

Waar kunt u wel een redelijke indicatie van de waarde van uw horloge vinden? En hoe berekent u die waarde? Beter is het om te kijken bij veilingsite Ebay – in de sectie ‘Sieraden en horloges’ of op Antiquorum.com. Kijk bijvoorbeeld of een aangeboden horloge werkelijk verkocht is en wat het precies heeft opgebracht. Hier is de verkoopprijs een totaalbedrag, waar ook de veilingsite iets aan verdient: 28% opgeld voor de koper – de verkoper betaalt 18% commissie, maar moet ook betalen voor de foto op internet en de verzekering. Van het bedrag dat u gevonden hebt, gaat dus zo’n 40% af. De ‘kale’ waarde van het horloge ligt daarom ook zo’n 40% lager. Als u dat rekensommetje even maakt, hebt u een veel betere indruk van de waarde bij een taxatie.
U kunt dan iets beter inschatten, of uw horloge verkopen een goed idee is.

Grote namen, bekende horlogemerken

Ook een goed, gouden horloge van de grote horlogemerken is te verkopen voor direct cash geld. Voor verzamelaars en liefhebbers hebben luxe horloges zoals Rolex horloges, ook op leeftijd, net als bij (antieke) gouden sieraden, grote waarde. Andere merkhorloges die wij ook graag kopen zijn: Breitling, Breguet, Cartier, Chopard, Ebel, Omega, Patek Philippe, Jaeger-LeCoultre en IWC Schaffhausen. Staat uw merk hier niet bij schroom dan niet om contact 030 290150 op te nemen.

Dameshorloges moeilijker te verkopen.

Dameshorloges zijn een verhaal apart. De tweedehandsmarkt voor dameshorloges is helemaal ingewikkeld voor inkopers. Om de simpele reden dat er maar weinig vrouwen zijn die graag een tweedehands horloge van hun man cadeau krijgen. Mannen hebben dat bezwaar niet zo erg; Daar komt bij dat mannen vaak meerdere horloges hebben. De Nederlandse man gemiddeld 2,5 – Italiaanse mannen zelfs 5 of 6.

Wat is nu de werkelijk waarde van een horloge?

De winkelwaarde van een (exclusief) horloge staat niet in verhouding tot de kostprijs voor de gebruikte materialen. Als eerste bezitter van het horloge betaal je ook voor ‘het merk’ en de uitstraling die een exclusief sieraad van een merk met een geschiedenis nu eenmaal heeft.
Een voorbeeld: een stalen Rolex die € 6000 kost. Voor hetzelfde model Rolex in 18 karaats goud betaal je € 28.000.
Toch is er in die gouden Rolex ‘slechts’ 120 gram 18 karaats goud verwerkt. Die hoeveelheid goud heeft bij de actuele koers een waarde van een kleine € 4000. Het gouden model – met dezelfde kwaliteit uurwerk – is maar liefst € 22.000 duurder dan het stalen model

Vrijblijvende informatie

Weet u niet helemaal zeker of uw (gebruikte) horloge veel waard is voor ons? Loop dan eens vrijblijvend binnen bij onze winkel in Utrecht. Een foto opsturen of een precieze beschrijving lijkt misschien voldoende, maar juist omdat dit soort precisie-uurwerken en luxe mode-accessoires kostbaar zijn, worden ze ook veel nagemaakt. Vaak zo knap, dat het zelfs voor een expert moeilijk te constateren is. Laat u daarom goed informeren in onze winkel aan de Rubenslaan 67E te Utrecht. Een vertrouwd adres als u uw horloge zou willen verkopen.