Horloge verkopen

Tip: laat uw horloge nooit repareren voordat u hem gaat verkopen. Wij kopen ook horloges in die nog gerepareerd moeten worden.

Verkoop uw horloges bij Argentum Aurum en u krijgt de beste prijs! Denkt u over de verkoop van uw horloge? Kom dan vrijblijvend bij ons langs zodat wij u kunnen vertellen wat uw horloge bij verkoop oplevert. Onze medewerkers zijn vakkundig opgeleid. 

Wij kopen horloges van Rolex, Cartier, Breitling, Chopard, Omega, Patek Philippe, Jaeger Lecoultre, IWC, enz. Horloges van goud, zilver, platina etc., met of zonder diamanten maar bij voorkeur mechanische horloges. Horloges in hun originele doos en met de officiële papieren garanderen een betere prijs. Staat uw horlogemerk hier niet bij? Dat betekent niet dat wij niet geïnteresseerd zijn in de aankoop van uw horloge! Komt u eens langs of contact op, dan weet u snel waar u aan toe bent. Verkoop uw horloges bij Argentum Aurum en u krijgt de beste prijs! Staat uw horlogemerk hier niet bij? Dat betekent niet dat wij niet geïnteresseerd zijn in de aankoop van uw horloge! Komt u eens langs, dan weet u snel waar u aan toe bent.

flieger

Horloge verkopen zonder papieren.

Ook als u een horloge zonder de officiële papieren wilt verkopen, dan is dit mogelijk. Wij begrijpen als geen ander dat de papieren na vele jaren of als het horloge bijvoorbeeld uit een erfenis komt, niet meer vindbaar zijn. Argentum Aurum taxeert het horloge ter plaatse en controleert op Stopheling.nl of het aangeboden horloge als gestolen is opgegeven. Horloges zonder papieren worden direct en alleen per bank betaald.

Waarom uw horloge aan Argentum Aurum verkopen?

 • Jarenlange ervaring
 • Deskundige taxatie in uw bijzijn
 • Inkoop met of zonder papieren
 • directe betaling

Zwitserse merkhorloges zijn een populaire keuze onder verzamelaars en mensen die op zoek zijn naar een luxe accessoire. Merken zoals Breitling, Rolex, Cartier, en Omega zijn wereldwijd bekend om hun kwaliteit en precisie. Als u een van deze horlogemerken in uw bezit heeft en overweegt het te verkopen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

 • Ten eerste is het belangrijk om de authenticiteit van uw horloge te verifiëren voordat u het verkoopt. Veel merkhorloges worden nagemaakt en als u een nep horloge verkoopt, kan dit leiden tot problemen. Zorg ervoor dat u een gerenommeerde expert raadpleegt voordat u uw horloge verkoopt.
 • Ten tweede is het belangrijk om de huidige waarde van uw horloge te bepalen. De waarde van een merkhorloge kan fluctueren, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige marktprijs voordat u uw horloge verkoopt. Er zijn veel online bronnen beschikbaar waar u de waarde van uw horloge kunt controleren.
 • Ten derde is het belangrijk om een gerenommeerd verkooppunt te vinden. Merkhorloges zijn een waardevol bezit en u wilt ervoor zorgen dat u uw horloge verkoopt aan een betrouwbare koper. Er zijn veel verkooppunten beschikbaar, zoals juweliers, veilinghuizen, en online verkoopsites. Zorg ervoor dat u uw horloge verkoopt aan een verkooppunt dat gespecialiseerd is in merkhorloges en een goede reputatie heeft.

Waarde verlies horloge

Veel horloges verliezen al snel hun waarde. Bij verkoop krijgt u tussen de 20% tot 40% van de historische verkoopprijs. De uitzonderingen hierop zijn stalen sporthorloges en sommige beperkte oplagen van Zwitserse merken. De horloge waarde van antieke, vintage of oude horloges wordt bepaald door verschillende factoren:

 • Merk
 • Staat
 • Materiaal
 • Functies ( chronograaf, duik, anti magnetic ) )

Pluspunt: bijgeleverde certificaten en originele doos

Als uw nog niet zo oude horloge compleet is met originele doos en bijgeleverd certificaat is het makkelijker door te verkopen aan een klant. Het is voor een taxateur-inkoper zelfs enigszins vreemd als zo goed als nieuwe horloges worden aangeboden zonder deze papieren

Merk bepaalt de opbrengst

De merknaam (de maker) van oude horloges bepaalt de grootste waarde. Bij het bepalen van de horloge waarde wordt o.a. naar de conditie van het glas, band en kroon gekeken. Ook worden de eventuele extra functies gecontroleerd.

Mechanische horloges

Mechanische horloges worden met de hand opgewonden. Mechanische automaten worden opgewonden door de polsbeweging. Als een mechanische automaat lang in de kast ligt, gaat het horloge vanzelf stilstaan. Meestal is dit na 31 tot 42 uur.

day date
Horloge

Quartz horloges

Quartz horloges lopen op een batterij. Gemiddeld gaan deze batterijen tussen de 2 tot 4 jaar mee. De waarde hiervan is veel lager dan van een mechanisch horloge. Er zijn geen verzamelaars van quartz horloges. De meest quartz uurwerken komen ook uit een fabriek in Zwitserland ( Eta )

In het algemeen, het verkopen van een merkhorloge, zoals Breitling, Rolex, Cartier, of Omega, kan een goede manier zijn om wat extra geld te verdienen. Maar, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de authenticiteit, waarde van uw horloge, zodat u een eerlijke prijs krijgt voor uw horloge. kom vrijblijvend bij ons langs om uw horloge te laten taxeren.

WhatsApp icon