Horloge verkopen

Horloge verkopen

Benieuwd naar de waarde van uw horloge? Vul het formulier in en ontvang een gratis waarde bepaling.

Horloge

 • Materiaal
 • Staal
 • Staal/goud
 • Goud

1. Uw Horloge

U heeft een prachtig horloge die u wilt verkopen? Zorg dat u zoveel mogelijk van het product mee neemt, aankoopbewijzen en dergelijke.

2. Kom langs

Als u langs komt in Utrecht zullen wij uw horloge taxeren en u de waarde mee geven die wij er voor geven.

3. Verkopen

Als u akkoord gaat met de taxatiewaarde, krijgt u van ons het genoemde bedrag voor het horloge.

Horloge verkopen

Uw horloge verkopen doet u bij Argentum Aurum voor een eerlijke prijs. Wij kopen horloges in van o.a. Rolex, Cartier, Breitling, Chopard, Omega, Patek Philippe, Jaeger le Coultre en IWC. Ook kunt u bij ons terecht met horloges die gemaakt zijn van goud of platina, met of zonder diamanten, maar bij voorkeur mechanische horloges.

Uw horloge is bij ons in goede handen

 • Jarenlange ervaring
 • Deskundige taxatie
 • Taxatie in uw bijzijn
 • Inkoop met of zonder papieren

Vakkundige taxateurs

Denkt u over de verkoop van uw exclusieve horloge? Kom dan vrijblijvend bij ons langs zodat wij u kunnen vertellen wat uw horloge bij verkoop oplevert. Onze medewerkers zijn vakkundig opgeleid in alle gebieden van het kopen van luxe en antieke horloges. Horloges in hun originele doos en met de officiële papieren garanderen een betere prijs. Gaat u akkoord met de getaxeerde waarde? Dan betalen wij u direct uit.

Horloge verkopen zonder certificaat

Ook als u een horloge zonder de officiële papieren wilt verkopen, dan is dit mogelijk. Wij begrijpen als geen ander dat de papieren na vele jaren of als het horloge bijvoorbeeld uit een erfenis komt, niet meer vindbaar zijn. Argentum Aurum taxeert het horloge ter plaatse en controleert op Stopheling.nl of het aangeboden horloge als gestolen is opgegeven. Horloges zonder papieren worden direct en alleen per bank betaald.

De waarde van horloges

Horloges zijn er in allerlei soorten en maten en de waarde hiervan loopt sterk uiteen. Vooral horloges van exclusieve Zwitserse merken of beperkte oplagen kunnen veel waard zijn. Zo zijn horloges als de Rolex Datejust, de IWC Da Vinci of vintage Omega-modellen vaak veel geld waard. Hoeveel u bij verkoop van het horloge precies ontvangt hangt onder andere af van het model, de staat van het horloge en het gebruikte materiaal. Bij het bepalen van de waarde wordt o.a. gekeken naar de conditie van het glas, band en kroon. Ook worden de eventuele extra functies gecontroleerd.

Waarde verlies horloge

Veel horloges verliezen al snel hun waarde. Bij verkoop krijgt u tussen de 20% tot 40% van de historische verkoopprijs.  De uitzonderingen hierop zijn stalen sporthorloges en sommige beperkte oplagen van Zwitserse merken.

De  waarde wordt bepaald aan de hand van verschillende kenmerken:

 • Merk
 • Staat
 • Materiaal
 • Functies (chronograaf, duik, anti magnetic)

Prijs opzoeken - horloge verkopen?

Waar kunt u wel een redelijke indicatie van de waarde van uw horloge vinden? En hoe berekent u die waarde? Beter is het om te kijken bij veilingsite Ebay.com - in de sectie ‘Sieraden en horloges’  of op Antiquorum.com. Kijk bijvoorbeeld of een aangeboden horloge werkelijk verkocht is (completed listings) en wat het horloge  heeft opgebracht. Hier is de verkoopprijs een totaalbedrag, waar ook de veilingsite iets aan verdient: inclusief 28% opgeld voor de koper - de verkoper betaalt 18% commissie, maar moet ook betalen voor de foto op internet en de verzekering bij het verzenden. Van het bedrag dat u gevonden hebt, gaat dus zo’n 40% af. De ‘kale’ waarde van het horloge ligt daarom ook zo’n 40% lager. Als u dat rekensommetje even maakt, hebt u een veel betere indruk van de waarde bij een taxatie. U kunt dan beter inschatten, of uw uw horloge wilt verkopen .

antieke horloge verkopen

Horloges verliezen over het algemeen snel hun waarde. Uitzonderingen zijn horloges van de meest exclusieve merken en speciale edities. De waarde van antieke horloges is verder afhankelijk van de maker, conditie en het materiaal. Uiteraard zijn horloges met een gouden kast of horloges die zijn ingelegd met diamanten zeer waardevol. Weet u niet zeker of uw horloge iets waard is? Laat het dan vrijblijvend taxeren door Argentum Aurum.

Contactgegevens stopheling goud

030 2901510
info@goudinkooputrecht.nl

Adresgegevens

Goud Inkoop Utrecht
Rubenslaan 67-E
3582JD Utrecht

Openingstijden: Ma t/m Vr 11:00 - 17:00 uur
Eenvoudig te bereiken op slechts 10 minuten vanaf de ring A12 en volop parkeer ruimte voor de deur. Vlakbij stadion Galgenwaard.