DINSDAG T/M VRIJDAG 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Horloge verkopen

Tip: laat uw horloge nooit repareren voordat u hem gaat verkopen. Wij kopen ook horloges in die nog gerepareerd moeten worden.

Verkoop uw horloges bij Argentum Aurum en u krijgt de beste prijs! Wij kopen horloges van Rolex, Cartier, Breitling, Chopard, Omega, Patek Philippe, Jaeger Lecoultre, IWC, enz. Horloges van goud, zilver, platina etc., met of zonder diamanten maar bij voorkeur mechanische horloges.

Staat uw horlogemerk hier niet bij? Dat betekent niet dat wij niet geïnteresseerd zijn in de aankoop van uw horloge! Komt u eens langs of neem contact met ons op, dan weet u snel waar u aan toe bent.

Exclusieve horloges

Denkt u over de verkoop van uw exclusieve horloges? Komt u dan vrijblijvend langs voor een gratis taxatie bij Argentum Aurum. Onze experts kunnen u direct vertellen wat uw horloge bij verkoop oplevert. Onze medewerkers zijn vakkundig opgeleid in alle gebieden van het kopen van oude en antieke horloges. Horloges in hun originele doos en met de officiële papieren garanderen een betere prijs.

Waarde verlies horloge

Veel horloges verliezen al snel hun waarde. Bij verkoop krijgt u tussen de 20% tot 40% van de historische verkoopprijs. De uitzonderingen hierop zijn stalen sporthorloges en sommige beperkte oplagen van Zwitserse merken.

De horloge waarde van antieke, vintage of oude horloges wordt bepaald door verschillende factoren:

 • Merk
 • Staat
 • Materiaal
 • Functies ( chronograaf, duik, anti magnetic ) )

Merk bepaalt de opbrengst

De merknaam (de maker) van oude horloges bepaalt de grootste waarde. Bij het bepalen van de horloge waarde wordt o.a. naar de conditie van het glas, band en kroon gekeken. Ook worden de eventuele extra functies gecontroleerd.

Mechanische horloges

Mechanische horloges worden met de hand opgewonden. Mechanische automaten worden opgewonden door de polsbeweging. Als een mechanische automaat lang in de kast ligt, gaat het horloge vanzelf stilstaan. Meestal is dit na 31 tot 42 uur.

Quartz horloges

Quartz horloges lopen op een batterij. Gemiddeld gaan deze batterijen tussen de 2 tot 4 jaar mee. De waarde hiervan is veel lager dan van een mechanisch horloge. Er zijn geen verzamelaars van quartz horloges. De meest quartz uurwerken komen ook uit een fabriek in Zwitserland ( Eta )

Contactgegevens

Openingstijden
Afspraak maken niet nodig
Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00
Zaterdag & Zondag: Gesloten

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl

  Contactgegevens

  Openingstijden
  Afspraak maken niet nodig
  Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00
  Zaterdag & Zondag: Gesloten

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl