De zilverprijs

Wilt u oud zilver verkopen? Dan heeft u te maken met de zilverprijs. Wanneer u zilveren items, zoals munten, bestek of theeserviezen, verkoopt aan Argentum Aurum gaan wij altijd uit van de actuele zilverprijs. Uw zilver wordt ter plekke – waar u zelf bij bent – gewogen en de waarde bepaald aan de hand van actuele inkoopprijzen per gram. Zodoende weet u zeker dat u altijd de hoogste zilverprijs ontvangt.

De industriële vraag naar zilver is een belangrijke factor die de zilverprijs beïnvloedt. Zilver wordt gebruikt in een aantal industriële toepassingen, zoals elektronica, medicijnen, en energieopwekking. Wanneer de economie groeit, neemt de industriële vraag naar zilver toe, wat kan leiden tot een stijging van de zilverprijs. Waar letten wij op?

  • Inkoop volgens actuele zilverprijzen per gram
  • Gehalte: bijvoorbeeld 800, 835 of 925 zilver
  • Gewicht bepalen op geijkte zichtbare weegschaal
  • Geen aftrek smeltkosten

De actuele zilverprijzen

Puur zilver €0,54 per gram
800 sterling zilver €0,43 per gram
835 sterling zilver €0,45 per gram
900 sterling zilver €0,49 per gram
925 sterling zilver €0,50 per gram

Wat is de actuele zilverprijs per gram?

Wij bieden de hoogste zilverprijs van Utrecht.

De zilverprijs wordt vaak aangeduid in dollar per ounce. Op dit moment is de prijs van zilver ongeveer $24 per ounce. De prijs van zilver heeft de afgelopen jaren een groei doorgemaakt, maar ook veel gefluctueerd. In het verleden was de zilverprijs extreem hoog, maar ook extreem laag.

Al het zilver dat wij inkopen, schrijven wij in een landelijk register. Als goederen gestolen blijken te zijn, komen ze zo weer bij de rechtmatige eigenaar terecht.

Gratis taxatie in onze winkel.

De taxateurs van Argentum Aurum Utrecht hebben alle benodigde kennis in huis om op deskundige wijze de waarde van uw zilverwerk, zoals zilver bestek te bepalen. Loop zonder afspraak bij ons binnen voor advies. Na het taxeren kunt u uw zilver direct aan ons verkopen, maar u bent nergens toe verplicht. Neem bij uw bezoek aan ons adres een geldig legitimatiebewijs mee.

WhatsApp icon