Veel goud uit Suriname

Er komt veel goud uit Suriname. Ongeveer 30 procent van de bevolking houdt zich bezig met de goudwinning. Puur goud heeft overal op de wereld dezelfde waarde. Op de vraag ‘hoeveel is Surinaams goud waard’ kunnen we dus antwoorden door te kijken naar de goudprijs.

Wij analyseren het goud, bijvoorbeeld in een sieraad of in een gouden munt. Door vast te stellen hoe puur het goud is kunnen we vervolgens wegen hoeveel goud erin zit. Aan de hand daarvan bepalen we de waarde, door goed te kijken naar de actuele koers voor Surinaams goud. We kunnen aan de hand daarvan aangeven wat 1 gram goud kost, net als wat een sieraad of een bepaalde gouden munt waard is.

Goud is goed voor maar liefst 80% van de inkomsten uit export. Dat betekent dat er veel Surinaams goud in omloop is. Daarnaast wordt het er veel gebruikt voor zowel gouden munten als sieraden. Die kopen we in, door u daarvoor de beste prijs in Utrecht en omgeving te betalen.

Geler dan in Nederland

Wilt u Surinaams goud verkopen in Nederland? Het goud is vaak wat geler dan dat we hier gewend zijn. Dat heeft twee oorzaken:

  • 18 karaat (in plaats van 14 karaat) Het is in Suriname gebruikelijk om sieraden te maken in 18 karaat goud. Het gaat om een grotere hoeveelheid goud, ten opzichte van de andere materialen voor de legering. In Nederland gebruiken we vaak 14 karaat. Er is dan sprake van minder goud ten opzichte van het totale gewicht. Dankzij 18 karaat goud kan het Surinaams goud er geler uitzien.
  • Vermengd met meer koper (in plaats van zilver) Bovendien vermengt Suriname het goud vaker met koper dan met zilver, zoals we dat hier in Nederland doen. In combinatie met koper krijgt het goud een meer gele kleur. In combinatie met zilver oogt het goud vaak wat lichter.
Weegschaal in goud

Gouden sieraden en munten

U kunt zowel gouden sieraden als gouden munten uit Suriname verkopen. Wij kopen het goud in en betalen daarvoor de hoogste prijs in Utrecht en omgeving.

We beoordelen eerst het goud van het sieraad of van de munt die u wilt verkopen. Vervolgens wegen we het totaal. Op die manier stellen we vast hoeveel gram goud er aanwezig is. We kijken samen met u naar de actuele goudkoers, die ook geldt voor het Surinaams goud. Aan de hand van het gewicht in goud en de goudkoers betalen we u een zo hoog mogelijk bedrag uit. Dat doen we meteen, zodat u daar niet op hoeft te wachten.

Zoekt u naar de hoogste goud inkoop prijs voor Surinaams goud in Utrecht? Kom zonder afspraak bij ons langs. Onze gediplomeerd taxateur taxeert gratis ter plaatse. En vragen? Bel ons op telefoonnummer 030 290 1510 of stuur ons een e-mail naar info@goudinkooputrecht.nl. We horen graag van u!

WhatsApp icon