Openingstijden: DI T/M VRIJ 11.00-17.00 UUR. 030-2901510

Surinaams goud verkopen.

Wilt u Surinaams goud verkopen en zoekt u naar het adres dat u de hoogste prijs betaalt? Wij hebben veel ervaring met goud uit Suriname en uit andere delen van de wereld. Dat betekent dat we het goed kunnen beoordelen, om u daarvoor een goede prijs te betalen. Wij zorgen voor een professionele analyse, met de juiste gereedschappen en materialen. Bovendien werken we volledig transparant. We laten stap voor stap zien wat we doen, en voor welk bedrag u het Surinaams goud aan ons kunt verkopen.

wij betalen de hoogste prijs in Utrecht en omgeving. Dus, vraagt u zich af hoeveel het Surinaams goud waard is? Of wat 1 gram daarvan kost? We vertellen het u graag bij ons in de winkel.

Surinaams goud is er in verschillende soorten, op basis van de puurheid. Het meest pure goud is 24 karaat. Daarna volgen 22 karaat, 18 karaat en uiteindelijk 14 karaat. In Suriname zijn sieraden meestal gemaakt van 18 karaat goud. Bovendien zit er meer koper in dan hier in Nederland, waar het mengen met zilver gebruikelijker is. Die 18-karaat puurheid en het gebruik van koper leiden tot relatief hoge kwaliteit en een meer gele kleur dan we hier soms gewend zijn.

Veel goud uit Suriname

Er komt veel goud uit Suriname. Ongeveer 30 procent van de bevolking houdt zich bezig met de goudwinning. Puur goud heeft overal op de wereld dezelfde waarde. Op de vraag ‘hoeveel is Surinaams goud waard’ kunnen we dus antwoorden door te kijken naar de goudprijs.

Wij analyseren het goud, bijvoorbeeld in een sieraad of in een gouden munt. Door vast te stellen hoe puur het goud is kunnen we vervolgens wegen hoeveel goud erin zit. Aan de hand daarvan bepalen we de waarde, door goed te kijken naar de actuele koers voor Surinaams goud. We kunnen aan de hand daarvan aangeven wat 1 gram goud kost, net als wat een sieraad of een bepaalde gouden munt waard is.

Goud is goed voor maar liefst 80% van de inkomsten uit export. Dat betekent dat er veel Surinaams goud in omloop is. Daarnaast wordt het er veel gebruikt voor zowel gouden munten als sieraden. Die kopen we in, door u daarvoor de beste prijs in Utrecht en omgeving te betalen.

Geler dan in Nederland

Wilt u Surinaams goud verkopen in Nederland? Het goud is vaak wat geler dan dat we hier gewend zijn. Dat heeft twee oorzaken:

 • 18 karaat (in plaats van 14 karaat) Het is in Suriname gebruikelijk om sieraden te maken in 18 karaat goud. Het gaat om een grotere hoeveelheid goud, ten opzichte van de andere materialen voor de legering. In Nederland gebruiken we vaak 14 karaat. Er is dan sprake van minder goud ten opzichte van het totale gewicht. Dankzij 18 karaat goud kan het Surinaams goud er geler uitzien.
 • Vermengd met meer koper (in plaats van zilver) Bovendien vermengt Suriname het goud vaker met koper dan met zilver, zoals we dat hier in Nederland doen. In combinatie met koper krijgt het goud een meer gele kleur. In combinatie met zilver oogt het goud vaak wat lichter.

Gouden sieraden en munten

U kunt zowel gouden sieraden als gouden munten uit Suriname verkopen. Wij kopen het goud in en betalen daarvoor de hoogste prijs in Utrecht en omgeving.

We beoordelen eerst het goud van het sieraad of van de munt die u wilt verkopen. Vervolgens wegen we het totaal. Op die manier stellen we vast hoeveel gram goud er aanwezig is. We kijken samen met u naar de actuele goudkoers, die ook geldt voor het Surinaams goud. Aan de hand van het gewicht in goud en de goudkoers betalen we u een zo hoog mogelijk bedrag uit. Dat doen we meteen, zodat u daar niet op hoeft te wachten.

Zoekt u naar de hoogste goud inkoop prijs voor Surinaams goud in Utrecht? Kom zonder afspraak bij ons langs. Onze gediplomeerd taxateur taxeert gratis ter plaatse. En vragen? Bel ons op telefoonnummer 030 290 1510 of stuur ons een e-mail naar info@goudinkooputrecht.nl. We horen graag van u!

Contactgegevens

Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

Rubenslaan 67E
3582 JD Utrecht
030-2901510
info@goudinkooputrecht.nl

  Contactgegevens

  Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 11:00 – 17:00

  Rubenslaan 67E
  3582 JD Utrecht
  030-2901510
  info@goudinkooputrecht.nl