50 pesos

Geschiedenis van de Krugerrand

De Krugerrand is om meerdere redenen een belangrijke gouden munt. Zo was deze munt de allereerste gouden met precies 1 Troy Ounce aan goud, sinds jaar en dag de standaard meeteenheid in de goudhandel. Daarnaast is Zuid-Afrika met afstand het belangrijkste goud producerende land ter wereld: in de Zuid-Afrikaanse goudmijnen wordt twee derde van de totale wereldproductie gevonden. De Krugerrand wordt al sinds 1967 geslagen door de South African Mint. Op de voorzijde van de gouden Krugerrand staat Paul Kruger, prominent leider in de Boerenoorlog en vanaf 1880 president van de Zuid-Afrikaansche Republiek, het latere Transvaal.

Hoeveel is een Krugerrand waard?

Bij de inkoop van een gouden Krugerrand wordt nauwkeurig gekeken of de munt aan alle specificaties voldoet. Zo heeft deze munt een diameter van 32,61 mm en weegt exact 33,93 gram. Een gouden Krugerrand verkopen voor contant geld doet u met de prettige zekerheid dat deze gouden munt voor 91,67 % uit zuiver goud bestaat; dat komt dus neer op 22 karaat goud. Door de legering die is gebruikt – naast goud ook een geringe hoeveelheid koper – heeft de gouden Krugerrand ook nog eens een mooie, roodgouden kleur. De waarde van uw Krugerrand wordt bepaald aan de actuele inkoopprijs van goud.

Diamant grading

Uw gouden Krugerrand verkopen

Heeft u en Krugerrand die u wilt verkopen voor contant geld? Kom naar onze inkoopwinkel en vraag om een vrijblijvende taxatie en advies. Onze experts staan u graag te woord en vertellen u meer over de waarde van deze gouden munt. Ook met andere gouden of zilveren munten of voor de inkoop van sieraden of horloges kunt u bij ons terecht.

WhatsApp icon