20 Mark Duitsland verkopen

De bekendste gouden munt uit Duitsland en de meest geslagen gouden munt van het Duitse Keizerrijk is de Pruisische 20 Mark. Deze gouden munt wordt daarom ook wel 20 Mark Preussen genoemd en is vandaag de dag geld waard. Bent u benieuwd naar de waarde van deze munt en wilt u uw gouden 20 Mark verkopen? Kom dan langs in onze winkel, waar onze goudexperts u graag verder helpen.

20 mark Duitsland

Hoe ziet de 20 Mark Duitsland eruit?

Op de voorzijde van de historische 20 Mark gouden munt uit Duitsland staat een portret van keizer Wilhelm met de tekst ‘Deutscher Kaiser – König v Preussen’. Op de rand van de munt staat ‘Gott mit uns’ met op de keerzijde het wapen van het keizerrijk met de tekst Deutsches Reich. Deze bekendste Duitse gouden munten werden veelvoudig geslagen en zijn tevens geliefd onder verzamelaars doordat ze uit Pruisland komen, welke in 1947 officieel werd opgeheven. De munt is geslagen in .900 fijngoud, weegt 7,965 gram en heeft een diameter van 22,5 mm.

Hoeveel is de gouden 20 Mark munt waard?

Dankzij de hoge goudprijs van de afgelopen jaren is de 20 Mark Duitsland een gewilde gouden munt geworden. Ook veel startende spaarders of beginnende beleggers in goud vinden deze Duitse munt aantrekkelijk vanwege zijn 7,96 gram bruto gewicht. Vanwege het goudgehalte van 90% komt men uit op een precies gewicht van 0,2304 troy ounce aan goud. Dit is waar wij als goud inkopers naar kijken om de prijs van uw gouden munt vast te stellen. Bij deze prijsbepaling speelt uiteraard de actuele inkoopprijs van goud een bepalende rol.

Uw 20 Mark gouden munt verkopen

Het is zeer eenvoudig om uw gouden munten in te wisselen voor geld. Kom vrijblijvend bij ons langs met uw munt of munten en onze goudexperts helpen u graag verder. Onze winkel is gevestigd in Utrecht, een afspraak maken is niet nodig. Heeft u ook sieraden of andere waardevolle items die u niet meer gebruikt? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

WhatsApp icon